Utflykt till grustaget...

Idag tog jag med mig båda vovvar till grustaget.... Och herregud vad dom sprang..... Ja, Java springer väl alltid mkt, men Accta, hon var helt skogstokig.... Verkar som om hon också är en vovve som blir busig när det blåser, för det har det verkligen gjort idag. Efter att vi hade varit uppe lite i skogen så gick vi ner till gräsplätten mitt i grustaget. Jag satte mig ner och bara njöt av en härlig dag medans vovvarna stuffade på för fullt. Det var här som Accta fick sitt tokryck. Himla roligt att se... Första gången som hon har sprungit runt och krumbuktat för sig själv... :o)
Tydligen tog detta på orken. Har fått rapport om att hon har sovit som en stock i sängen mellan 12-15, och då fick Åsa väcka henne... Ha ha, det tar på att vara liten..

På jobbet var det mkt att göra som vanligt... Fullt ös, medvetslös... Kul!!!

När jag kom hem från jobbet stod middagen på bordet. Skönt att kunna sätta sig ner vid ett dukat bord efter en lång arbetsdag. Efter maten klippte Åsa gräset och jag krattade... Accta bestämde sig för att skälla ut gräsklipparen när den inte ville starta för Åsa.... Sen när hon väl fått igång den så brydde hon sig inte om den alls. Skönt... Däremot var gräshögarna som jag krattat ihop betydligt mer intressanta.... :o)

Imorgon ska jag nog fara på ytterligare en liten utflykt med båda vovvarna.... Mysigt....

Äntligen soffan...

Oj, vad jag är trött... Klockan ringde sex i morse och vi packade oss in i bilen. Jag körde Åsa till jobbet där hon skulle vara mellan 7-14 sen for hundarna och jag ut till Bäcksjön där jag skulle vara funktionär på tävlingen som vi har haft här i helgen. Var spårmottagare och mottagare i budföringen. Och varmt vart det... *pust* Tror att det var första riktigt varma dagen för i år. Kändes väl inte så bra att behöva ha med sig vovvarna hela dagen i bilen, men dom fick komma ut ofta och lufta sig och som tur är så hittade jag en plats i skuggan till bilen.

Accta har visat upp sig för diverse klubb-och träningskompisar och charmat dom alla. :o) Efter lunch for jag med "spårmarkörerna" till klubben och där fanns det ännu fler folk att charma.. ;o) Under prisutdelningen fick hon vara med ute bland allt folket och vad gör hon då?? Jo, hon sätter i sig en stor sten... Eller, jag tror iaf att hon svalde den. Först hade hon den i munnen och i nästa sekund var den borta, innan jag hann ta ut den. Hoppas inte att hon svalde den och OM hon nu gjorde det så får vi hoppas att den passerar utan problem. Men du ska se med min otur att det blir operation... *suck* Hmmm, inte tänka negativa tankar nu.....

For och hämtade Åsa efter jobbet och sen for vi ut till klubben för att se det sista som var kvar... Vilket inte var mkt, tävlingen gick ovanligt fort idag.. Efter det for vi till mamma och firade henne. Det blev tårta på balkongen och båda vovvar slocknade under bordet som små grisar. Jobbigt att vara med på tävling sa dom....

Måste även passa på att säga grattis till Kristin och Ranzid som fick uppflytt och vann lägre spår!!!!! Plötsligt så händer det!!!!!! ;o)

Nu har vi svimmat här i soffan och jag säger som så, det blir ingen sen kväll ikväll.... Det är en ny arbetsvecka i morgon och då lär väl monstervalpen ha hunnit sovit ut och är i full fart igen... :o) 

Stackars frugan...

Åsa har jobbat i natt och kom hem halv åtta i morse. Halv nio var det min tur att fara till jobbet, vilket innebar att det inte vart så mkt sova för henne... ;o) Som tur är så sover valpar med jämna mellanrum under dagen så några timmars sömn hann det bli lite utspritt under dagen.

På jobbet har det verkligen varit helt hysteriskt idag... Löningshelg och jag var ensam hela dagen. Kan säga som så, jag hann inte andas många gånger under dagen.... *pust* Sen vart det ju inte bättre när jag for på OBS och skulle handla lite efteråt.... Typ 3 timmars kö i kassorna och stört omöjligt att hitta en parkeringsplats....

Men när jag väl kom hem så vart det betydligt trevligare.... Ombyte, lite snack med våra trevliga grannar och sen ut i skogen med vovvarna.... Spår stod på dagens schema, för BÅDA vovvar.... Bestämde mig för att hon skulle få göra sin premiär idag... Åsa gick ut Javas spår och jag gick ut ett litet valpspår, ca 50 meter i medvind och Acctas bästa leksak på slutet. Funderade på om jag skulle ha en leksak eller gotta som slut, men den här gången vart det leksak.... När spåret hade legat ca 10 minuter tog jag ut Accta och gick bort till spårstarten med henne lös. Strax innan starten vek vi in i skogen så att vi kom på spåret i en liten snäll vinkel. Accta stannade och undersökte spåret vid första kontakten... Kanon.... Hon gick i spåret några meter och luktade noga, noga... Sedan stannade hon och vände sig som om och såg frågande på mig: "men matte, har du redan gått här en gång".... Sötnos.... :o) Sen kom det både kiss och bajs och efter det så kunde man fortsätta undersöka.... Dom första 15 metrarna (stavas det så? Såg konstigt ut...) velade hon runt lite, kollade i spårkärnan, kollade utanför, vek av och luktade på någon buske och vände sig sedan frågande mot mig. Jag stod bara still mitt i spåret och när hon inte verkade fortsätta så tog jag några steg framåt i spåret.. Då vart det fart på henne.... Hon spårade hela den sista biten och kom rakt på slutet. Där trodde jag hon skulle bli jätteglad när hon fick se sin favvoleksak, men icke sa nicke.... "Jaha, här ligger den, men jag vill fortsätta spåra"... Ha ha.... Fick sätta mig ner i mossan och verkligen leka med den där leksaken själv en stund innan hon ville vara med.... Ja, spårintresse har hon iaf... Sen känns det jäkligt bra att ha gjort det här första spåret med henne lös, då kan jag inte styra henne för fem öre utan man ser verkligen vad hunden gör. Hur som helst så är jag kanonnöjd med dagens övningar...

Nu är det kvällen och jag ska sova.... Det blir till att gå upp tidigt i morgon.. Ska vara spårmottagare och mottagare på budföringen på lägre spår i morgon....

Natti....

Nu är det helg...

Jaha, nu har första arbetsveckan gått och den har gått i rätt bra fart tycker jag. Har en jättekonstig känsla i kroppen, samtidigt som jag är snortrött så är jag pigg som aldrig förr. Jättekonstigt... Har en viss förmåga att gå och lägga mig alldeles för sent samtidigt som jag inte har gått upp senare än 8 på morgonen hela den här veckan....

Idag hade jag projekt "trötta ut valp"... :o) Åsa jobbade natten till idag och sen skulle hon även jobba i natt också vilket gjorde att hon var tvungen att sova lite idag på dagen. Min mission var alltså att försöka hålla Accta vaken hela förmiddagen för att hon sen skulle vilja sova en längre stund när jag for på jobbet..... Kan väl säga som så, mission completed... :o) Gick upp strax innan 8 och var ute i trädgården med båda vovvar en stund.... Sen gick jag upp med Java så hon fick sovmorgon med sin matte.... Accta och jag for ner till "centrum" och gick en liten koppelpromenad där.... Mkt att titta på och lagom med folk för en liten valp. Vi gick över bron och det brydde hon sig inte det minsta om trots att det är ganska högt och vattnet lät jättemkt.. På vägen tillbaka till bilen så mötte vi även en GB-glass gubbe som stod utanför kiosken. Accta tvärstannade och då tänkte jag: "jaha, nu kommer det ett utspel här".... Men nähä då, hon stod och kikade på den i några sekunder, sen traskade hon fram och nosade på den och sen var det klart.... Bra jobbat, Lilltiken!!!! :o)

Efter "centrumbesöket" åkte vi lite bil. Jag for och letade efter lite nya spårmarker och jag har hittat ett kanonställe.... Tror nog att det blir till att testa det i morgon efter jobbet....

Efter spårmarksletning så for vi upp till sjön och kikade där. Accta var inte ett dugg intresserad av vattnet. Hon var fram och kikade på det men när ena framtassen upptäckte att det var kallt och blött så var det inte roligt längre... Hi hi...

Väl hemma igen somnade hon som en sten i sängen med Åsa efter ytterligare lite bus med syrran.... Jag for på jobbet och fick sedan rapport om att hon inte vaknat förns kl 16:00..... 4 timmars sömn behövdes det tydligen efter den här förmiddagen.... ;o) Det är inte lätt att vara en 10 veckors valp inte..... Hon sov t o m över lunchmålet, så det vart lite sen lunch för henne idag.. :o) Trodde inte att hon skulle vara hungrig på kvällen sen när hon skulle få sitt sista mål, men oj så fel jag hade... Hon satt nedanför diskbänken och skrek som en gris när jag gjorde iordning maten... Sötnos.. :o)

Nu ska jag verkligen gå i säng.... Jobbar imorgon och det är ju löningshelg så det lär ju bli att göra.... På söndag ska jag hjälpa till på bruksprovet som klubben har i helgen. Som det ser ut nu så ska jag vara mottagare på lägre spår och sedan skytt på deras budföring. Men det lär väl bli mer... :o) När tävlingen är klar så blir det en tripp till mamma.... Det är ju Mors dag... :o)

Jobbat två dagar...

Ja, nu har vardagen börjat..... Har hunnit jobba två dagar redan och Accta har fått börja vara ensam hemma med bara Åsa och "storasyster"... Snacka om att jag hade abstinens den första dagen..... Idag har det gått liiiiiite bättre... Försöker spendera så mkt ensamtid som möjligt med henne på morgonen innan jobbet. Idag har vi gått en koppelpromenad och så har vi "tränat" lite sitt, ligg och kontakt... Hon är så himla duktig och hon lär sig snorfort.... Här gäller det verkligen att inte gå för fort fram och tro att hon redan kan fast hon är mitt inne i inlärningsfasen. Inkallningen funkar kanon, men vi har inte haft allt för stora störningar ännu. Loss funkar också.... Iaf i dom flesta fallen.... Känns skönt att kunna säga loss och belöna det när hon har tagit en sten i munnen istället för att behöva rensa munnen med fingrarna som vi har gjort förut.. :o)

Nu ska jag gå och mysa med min lilla vovve som har slocknat i sängen. Har även lagt in nya bilder på Accta i galleriet på hemsidan..... ;o)

Monstervalpen är i form igen...

Ja, tydligen var det bara en liten, snabbt övergående svacka för monstervalpen.... Nu är hon tillbaka med full styrka igen.... :o)

Idag har vi bara latat oss. Tog med mig hela lekkorgen ut i trädgården och lät vovvarna roa sig själva medans jag satt och solade näsan lite. Kunde dock inte slappna av eftersom Accta fortfarande vill dammsuga gräsmattan på saker som hon inte borde äta....

När vi hade varit ute i nästan två timmar så gick vi in och jag tänkte ta en dusch... Jaha, vart skulle jag göra av Accta??? Kan ju inte låta henne röja fritt under tiden jag är i duschen.... Men eftersom hon var så trött så tänkte jag: "jag lägger in henne i buren".... Vilken bra idé..... Sagt och gjort, in i buren åkte hon med ett ben, en tjurmuskel och ett litet märgkex. Java placerades i sängen brevid buren (i hundrummet) och kompostgallret sattes för. Det var tyst i några minuter (antagligen medans Accta åt sitt märgkex) sedan satte serenaden igång..... Hon grät och grät och grät..... Snacka om att man får dåligt samvete.... Men jag kan ju inte gå och ta ut henne ur buren när hon gråter, då "vinner" hon och då lär man aldrig kunna ha henne där och hon är tyst... Så det var bara att låta henne gråta.... Jag höll på att bli tokig. Gick in i duschen och tänkte att nu tystnar hon nog snart.... Jo, tjena.... Hon höll på i nästan 1½ timme... Och stackars Java låg vid sidan av och var tvungen att lyssna på alltihop.... Tur att hon är lugn när hon är "ensam hemma"...... Men till slut tystnade hon äntligen och när det hade varit tyst i ca 4-5 minuter gick jag dit och öppnade buren och gick därifrån. Hon låg kvar några sekunder och sedan kom ut utstudsandes som om inget hade hänt.... :o) Sötnos.... Så nu blir det lite burträning för henne varje dag framöver.... Hon är så trygg här hemma nu så jag ser inte att det ska vara något problem att börja träna det.

På kvällen har det varit kloklippning för båda vovvar. Det är andra gången som jag klipper Accta nu. Passar på när hon är riktigt trött och det går hur bra som helst. Hoppas att det fortsätter så.
Java fick manikyr med och henne passade jag även på att smörja in trampdynorna på. Hennes sår ser riktigt bra ut. Fliken har inte läkt ihop än, men förhoppningsvis är det inte långt borta.

Imorgon börjar inte Åsa förns kl 21.00 så jag slipper att vara ensam hemma hela dagen. Kul!!! Hon ska visserligen sova en stund på förmiddagen och då tänkte jag att jag skulle passa på att åka till skogen själv med Accta. Java blir nog glad över att få en sovmorgon i sängen med sin matte... :o)

Nu är det iaf over and out.....

Har monstervalpen en svacka?

Idag har monstervalpen faktiskt varit riktigt "lugn"... Eller lugn och lugn, det kanske hon inte har varit, men om man jämför så har det varit stor skillnad....

För det första så sov hon ända till klockan halv tio i morse. Visserligen var vi ut och kissade vid halv sex, men sen somnade hon om som en liten gris. Vaknade av ett litet gnäll och vart snorförvånad att klockan var så mkt.

Det har verkligen regnat småspik idag... Det har stått som spön i backen, och då går det absolut INTE att göra ifrån sig ute. När jag tog ut henne på gräsmattan så sprang hon i raketfart tillbaka till altandörren, ställde sig på bakbenen och krafsade på dörren och bara skrek. Behöver jag säga att hon har gjort inne många gånger idag. Hon har gjort inne fler gånger på den här dagen än vad hon har gjort på hela veckan som hon har bott här. Ja, herregud... Där kan man snacka om bakslag.. :o) Ja ja, vad är väl en pöl på golvet...

På kvällen har vi varit ut på våran första koppelpromenad. Gick bara ner till stora vägen och tillbaka, men OJ vad det fanns mkt att titta på. För att inte tala om allt som man kan stoppa i den lilla munnen... Men hon följde med bra och det var inga problem med att få henne med sig. Alltid något. Sista biten hem så drog hon som en tok, det ska börjas i tid. Ska försöka ta tag i det problemet på en gång. Men hon måste nog bli lite mer säker på att följa först.

Har börjat skriva på en liten bok om Accta idag. Jätteroligt... Kommer att vara roligt att ha längre fram. Men det kommer nog att ta ett tag innan den blir klar. Just nu håller jag på med dom första 8 veckorna hos uppfödaren. Det kommer att bli bilder och grejer och boken ska bindas in med en riktig pärm.... Tycker att det är avslappnande att ha såna här små projekt. ;o)

Ja, herregud...

....vilken monstervalp vi har fått.... Hon är helt galen. Idag har jag fått, bokstavligt talat, montera lös henne från Java. Hon hade först bitit sig fast i skinnet i halsen, sen satt hon fast i henne bakbenet. Stackars Java stod bara och skrek. Jisses så snäll hon är, där hade hon verkligen haft en riktig anledning att verkligen trycka till henne.

Lite senare när vi var ute i trädgården så tog mitt tålamod slut. Accta ska äta allt, och då menar jag verkligen ALLT hon ser... Och hon vet mkt väl att hon inte får. Så när hon fick tag i en liten bit av en kotte och sprang iväg då sparkade jag av mig mina träskor och sprang efter henne... Ja, jag vet att man inte ska jaga dom, men jag kände verkligen att jag ville få tag i henne. Fick tag i svansen och håvad in henne. Sen lyfte jag upp henne i kindpåsarna och riktigt läste lusen ur henne.... Men vad hjälpte det.... När jag väl släppte henne så skakade hon bara på sig och gjorde samma sak igen... *suck* Ska bli intressant att se hur många gråa hår man kommer att få av det här.

Har varit iväg in till stan förut idag. Passade på att åka till Bäcksjön och släppa dom där. Java kutade runt som en besatt i sin lilla sko (tassen ser iaf lite bättre ut) och Accta stuffade på riktigt bra hon med.... Efter det så for jag in till jobbet och pratade bort en liten stund. Under tiden fick vovvarna ligga i bilen och träna på att ha tråkigt... Mkt nyttigt för lilla Accta.....

Nu ska jag gå ner i köket och ta ut potatisgratängen ur ugnen.... Åsa och Java är i skogen och är nog hemma vilken sekund som helst.... :o)


En hemmadag...

Idag har vi bara varit hemma. Dagen startade riktigt gråkallt men fram på förmiddagen så sprack det upp och solen kom fram. Vart faktiskt riktigt varmt och skönt...

I natt har Accta sovit hela natten, från ca 23.30 till 8.00.... Woow.... Hon vaknade till vid tretiden, men somnade fort om igen. Hoppas att det här håller i sig nu, för det är ganska tröttsamt att gå ut med henne två, tre gånger på natten. Sömnen blir inte den bästa om man säger så.

Vi har fixat lite här hemma idag. Åsas mamma har varit här och hjälpt oss lite. Vi har sytt om gardinerna i köket och sytt draperiet som vi nu har hängt upp i uterummet. Det var kanon!! Sen är det numer städat i uterummet och sommarmöblerna är framplockade och avdammade.... Under denna tiden som vi har fixat med det här så har vovvarna tillbringat tid ute i trädgården. Det har busats och sprungits, bråkats om leksaker och tuggats på tjurmusklar... Sen har Accta även "dammsugit" gräsmattan på små pinnar, kottar, stenar mm... Jag blir galen!!! Gör inget annat är plockar ut saker ur munnen på henne. Tyvärr hinner hon även svälja en hel del så det är ju bara att hoppas att det kommer ut den andra vägen och att det inte är så stort så att det fastnar någonstans på vägen ut.

Accta har även träffat dammsugaren för första gången idag.... Skum typ sa hon.... Hon var fram och kikade och luktade på den, men sen gick hon och la sig hos syrran istället.

Nu är Åsa ute med Java i skogen. Dom skulle inte gå så långt, för Java haltar en del på sin onda tass idag... Trots att hon har socken på....  Jag hade tänkt att "träna" lite med Accta när dom var borta, men hon sover och sover och sover.... Tröttsamt att vara ute hela dagen.... Nåja, jag har ingen brådska... Det kommer en dag i morgon också.. Och nästa dag....
Har bestämt mig för att ta det lugnt med den här vovven och inte hasta fram i träning och så. När Zelda var yngre så startade jag i lydnadsklass 1 redan när hon var 10 månader.... Det kommer jag inte att göra med den här vovven... Kommer nog lägga det mesta krutet på vanlig allmänlydnad och sen så smyger man in tävlingslydnaden allt efter som. Jag har inte bråttom och jag har inte tänkt att tävla med någon om vem som startar i appellen först osv... Kanske startar jag när hon är 1½, kanske när hon är 3... Vem vet.....

Bilträning och många nya intryck...

Idag har det varit många intryck för lilla Accta. Dagen började som vanligt med bus med syrran och sedan en välbehövlig vila efter det. Accta och jag somnade som små grisar, nos mot nos, i sängen.... Myyyyyyyyys......

Efter en lunch för mattarna så packade vi in hundar och "återvinningsbackarna" och for till miljöstationen och slängde. Det hade hunnit samla på sig en hel del. Dagens mål med bilresan idag var dels att uträtta en hel del ärenden + att Accta skulle få träna att åka bil. Dels bara att åka, dels att åka och inte bli utplockad varje gång vi stannade bilen. Hon har haft en tendens att börja skrika när vi stannat och hon inte får komma ut.
Efter att vi hade varit på miljöstationen så satte vi av in till stan. Först gjorde vi ett stopp på mitt jobb där Accta faktiskt fick komma ut och hälsa på min kollega. Hon fick även snusa runt ordenligt inne i butiken och lite social träning bland folk. Härligt att se att hon hälsar frimodigt på dom, en snusning och en svansviftning, sen är det liksom klart. Skönt att hon inte är överdriven i sina hälsningar. Gillar det.....

Efter vi hade varit på jobbet for vi till banken som tyvärr var stängd.... Hmm, dom stängde redan kl 13 idag.... *suck* Och vi som skulle boka in ett viktigt möte angående vårt huslån.... *morr*
Så när vi inte fick komma in där så for vi till Djurmagasinet för att kolla lite vad dom hade för sortiment av mjukdjur. Accta älskar verkligen dom där. Men dom var så snuskigt snordyra så vi köpte faktiskt inga. Då gick vi till Ohlssons tyger istället och köpte markisväv som vi ska sy ett "draperi" av. Det ska sedan sitta ute i uterummet och dölja våran lilla vedhög som vi har där inne. Kommer nog att bli kanonbra.

Efter att det var avklarat så for vi ut till Bäcksjön för att vovvarna skulle få lufta sig lite och göra ifrån sig. Stuffade på i skogen i kanske 20 min efter en jättemysig liten stig. Accta tyckte att det var kanoners roligt..... Ja, Java med för den delen. Tror att hon plockade i varje pinne hon såg... :o)
Sen var det dags för att åka bil igen och inte komma ut. Vi for till Lassa och Åsa var in till kemlabb och tog lite prover. Tog en bra stund... *suck* Sen for vi tillbaka till jobbet igen och köpte lite conduratyg som vi ska sy "förvaringsfack" av. Tanken är att dom ska hänga i bilen och att vi ska kunna ha hundprylar i dom. Eftersom vi har en dubbelbur bak så går hela (nästan) baksätet åt till att ha spårpinnar, uppletande grejer och dyl. Dom ska förvaras i dom nya facken så småningom.
Efter en liten pinkning av vovvar så for vi och köpte en pizza, en efterlängtad sådan.... Vi var så hungriga så svimmning var nära. Vi satt på pizzerian och åt, så där vart det ännu mer träning att ligga i bilen.
Hon har skött sig kanon idag. Nästan inget pip överhuvudtaget. *gullhund*

För att avsluta denna dag så for vi ut till klubben där det var meningen att "sökgänget" skulle träffas och köra lydnad. Av någon anledning så var det bara vi (av dom som sagt att dom skulle komma) som var där. Snopet... Lite irriterande också eftersom vi har en bit att köra. Nu var vi visserligen redan i stan, men ändå.... *morr* Nåja, men då vet man det i fortsättningen. Åsa och Java tränade och Accta och jag utforskade klubben. Hon fick snusa runt inne i klubbstugan vilket var väldigt spännande. Ute var det inte lika roligt att vara sa hon, hon frös så hon hackade tänder. Jag stoppade in henne innanför jackan och knäppte den (ja, så liten är hon) och så gick vi ut till appellplan och kikade lite. Träningen för Åsa och Java gick bra. Hon var knäpptyst, men så var det det här med trängningarna då. Men som Janne säger, när man rättar till ett problem så får man alltid något annat, men det får man ta sen. Så då gör vi så....

Jag behöver väl inte säga att jag har en trött vovve nu. Det har varit många intryck för henne idag och hon har skött sig kanon!! Är så stolt över min lilla vovve.... Java har också skött sig kanon, hon har varit ett tryggt föredöme för lilla Accta, både i bilen och ute på klubben. *älska*

Nya bilder...

image92
När man är liten kan man sova på många olika sätt

Nu har jag haft en liten, liten, liten lugn stund så jag har hunnit lägga in nya bilder på Accta och Java i galleriet på hemsidan.. Hon har hållt igång som en dåre idag, så det har inte hunnits med så mkt mer än att hålla ögonen på henne.

När det var dags för middag fick jag sällskap av Kristin som ville komma förbi efter jobbet och kika på Accta. Hon blev livligt uppvaktad av vassa valptänder... ;o) Jag fick rycka ut och rädda henne några gånger.

Vi har inte gjort så mkt idag. Mest varit inne för det är skitväder ute, men några turer ute i trädgården har det ju allt blivit. Hon är så duktig nu för när hon behöver gå ut så går hon till altandörren. Men jag antar att om man inte är snabb nog där så blir det nog en pöl, men det har inte hänt ännu.
Och snacka om att det är en envis valp jag har. Hittar hon något där ute som hon inte får ha så springer hon upp till äppelträdet för där vet hon att hon kan "kollra bort" mig genom att finta och springa runt så jag inte får tag i henne. Hmmm, smart vovve. Dags för matte att ta till en annan taktik och överlista det lilla monstret.... ;o)

Less jag blir...

Igår skar Java upp sin tass på något vasst i skogen... Igen... För trehundrafemtioelfte gången... *suck* Hon säger ju inget när det händer så vi upptäckte det först när vi var hemma och det vart blodbad i hallen. Åsa och Java stängde in sig i tvättstugan för att leta vart det kom ifrån och jag tog hand om Accta under tiden. Ville inte att hon skulle vara där och springa när Java ligger på sidan och blir igenomgådd (stavas det så?) Det hade blivit ett lite mindre jack i den stora trampdynan och på en av dom små så var det en flick som var uppskuren. Åsa tvättade rent under flicken och försökte få bort allt grus. Mkt koksaltlösningen blir det.... Hon hade lite ont i går, haltade lite på kvällen men nu på morgonen så syntes det inget sånt. Just nu så är Åsa och Java ute på en promenad och den berömda sockan är med. Förhoppningsvis så gör det att hon kan gå normalt iaf. Nåja, nog om detta.

Nu har Accta gjort sig riktigt hemmastadd här.. Hon har börjat terrorisera oss ordentligt. T o m Java har tröttnat ibland och börjar säga ifrån när hon tycker att det blir för jobbigt. Men hon gör det på ett så otroligt fint sätt. Man blir alldeles rörd. Ena sekunden så "fostrar" hon henne och nästa sekund så är det fullt bus som gäller.

Igår var Accta ute på sin allra första "långpromenad" i skogen. Vi gick kanske max 200 m och Accta stuffade på kanske 100 av dom. Tempot är inte det snabbaste, ALLT ska undersökas...:o) Men man såg ganska lätt när hon började bli trött och då fick hon åka snålskjuts i min famn. Regnade gjorde det också, och bara det är ju ett äventyr. Vattenpölar överallt och det droppar konstigt på kroppen. Och kissa ute i regn?? Glöm det!! Ha ha ha.... Men till slut så gick det också.

Vi har börjat göra lite enkla inkallningsövningar. Inne går det kanon och igår provade jag att göra ute i skogen, och döm om min förvåning när hon glatt kom skuttande på mitt "Accta kom"... Då blev det en liten godbit och kel. I morse medans Åsa och Java fortfarande låg i sängen och sov så tränade vi lite sitt i köket. Hon fattar så otroligt fort. Provade även att hjälpa henne med ett ligg, men det var svårare. :o) I sittövningarna har jag börjat lägga in ordet sitt nu, för hon sätter sig med hjälp. Men jag fick henne inte att lägga sig ner med hjälp av "L-övningen" så det får vi träna vidare ett tag innan jag lägger in ordet ligg där. Det ska börjas i tid.. :o) Vi lägger även ganska mkt tid på att leka, bara hon och jag. Tror att man kan bygga mkt genom det. Ibland blir hon lite för upphetsad och börjar att bita på mig i stället, då blir det fostring och så lugnar vi ner oss och fortsätter sedan leken. Hon köper verkligen det där. Man ska ju lära sig att leka på rätt sätt också... Matte har faktiskt regler när man leker.... ;o)

Igår höll hon verkligen igång hela förmiddagen... Hon testade allt som hon inte fick. Det ska bitas i gardiner, överkast, sladdar, blommor, kontakter, väggar, ja, you name it!!! Kände mig ganska tjatig för jag gick omkring och sa nej hela tiden.. Ha ha ha.... Men hon är duktig.. Hon har börjat fatta att hon inte får, men hon måste ju bara testa en gång till, för då kanske hon får... ;o)

Just nu så sover hon sött vid mina fötter och då får man ju passa på att göra sånt man inte hinner annars... Den här lilla vovven kan man inte lämna med blicken ens en sekund under hennes vakna tid för då hittar hon på en massa ofog... :o)

Första gången i skogen...

Natten har gått bra och det var helt klart mindre protester i gårkväll när hon åkte in i buren. När hon blir lite orolig så duttar hon med nosen på min hand en gång och sen lägger hon sig ner igen. Precis som att hon vill försäkra sig om att jag verkligen är kvar... Söööt.... Hon sov till 8 i morse (vi var ut och pinkade vid halv fem) och jag tror faktiskt att det var Java som väckte henne. Hon gick fram och luktade på henne genom buren.....

Klockan 9.00 kom Ann-Sofie och vi åkte ut i skogen. Det las ut två spår, ett till Java och ett till Qurre. Medan spåren låg till sig så satt vi i mossan och pratade. Accta var med ute hela tiden. Under tiden som dom la ut spåren så gick vi en liten "promenad" i skogen hon och jag. Vi gick kanske sammanlagt 50 m och hon är jätteduktig på att följa. Vi var kanske i skogen ca 2 timmar och Accta orkade hålla sig vaken i ca en halvtimme.... Hi hi, det tar på att vara liten i stora vida världen.... Hon sov sig igenom den stunden som spåren la till sig. Sen hann hon med att morra lite på Qurre när hon såg att han gick förbi. Hemsk vovve det där, sa hon.... ;o) Men när hon hade vaknat så fick hon gå själv tillbaka till bilen, en prommis på kanske 100 m.... Kul, sa hon.....

På eftermiddagen kom Inger, Kenneth, Per och Linn förbi en liten stund. Hon hälsade lite avmätt på dom och sen gick hon och la sig och sov sig igenom det besöket också. Efter en stund så passade jag på att ta med mig Java på en tur i skogen. Ville få lite ensamtid med henne så att hon inte tror att jag har glömt henne. ;o) Vi gick en jättemysig prommis på en timma kanske...

Idag har det inte hänt en enda olycka inne.... Duktig vovve.... Eller man kanske ska säga duktig matte... :o)

Just nu håller vi på att greja lite med "huvuddatorn" så det kommer att dröja lite innan jag kan lägga in några kort. Men jag lovar att det är något att vänta på. Vi har fotat henne i en helt sinnesjuk sovställning idag.... Snacka om att få sig ett gott skratt.... :o)

Hemma...

Nu har Apan äntligen anlänt. Igår efter jobbet for vi ner till Ö-vik för att skriva på papprerna och hämta hem henne. Vi kom fram vid 20.00 tiden och då var Camilla och Magnus redan där och satt och gick igenom papprerna för sin lilla tik, Avanti. Dom hade även varit förbi mig på jobbet lite tidigare på dagen, så det var kul att träffas igen. :o)

När allt skrivande var klart och vi skulle fara (dock efter en hel del snack förstås) så hade klockan hunnit rinna iväg en hel del. Det var nästan mörkt ute.. Men innan vi for så ville vi att Java och Accta skulle få träffas. Vi fixade ett möte dom emellan på gräsmattan utanför Lisa.  Jag var väl lite nervös för Java har aldrig träffat en så liten valp någon gång. Man vet ju aldrig... Men den rädslan och nervositeten visade sig vara totalt obefogat. Java raggade lite först, men den raggen la sig snabbt... Dom snosad igenom varandra, Java försökte dominera henne lite men det övergick snabbt i lekinviter istället. Superhärligt!!!!

Resan hem gick bra. Accta pep lite i början, tydligen var mitt knä inte bekvämt nog, så jag la ner henne på golvet på en dunjacka istället och då somnade hon som en liten gris... *love* Fick dock dra fram henne emellanåt... Hon är ju så liten så hon åkte in under sätet några gånger... ;o)

Väl hemma så klev hon in som om hon hade bott här i hela sitt liv. Undersökte varenda lilla vrå och när hon hittade Javas "lekkorg" så var lyckan fullständig. Hon grabbade snabbt den leksak som var överst sen var leken i full gång mellan vovvarna.

Klockan var ca 00.30 när vi kom hem så hon fick undersöka och leka i ca en timme innan det var dags att gå i säng för natten. Då hade hon precis hunnit somna mellan mina ben på golvet. Tröttsamt att flytta hemifrån, sa hon. Vi gick och la oss och la in Accta i buren som står brevid sängen på min sida. Hon grät en liten stund men när hon kände att jag hade stoppat in handen i buren så la hon sig så småningom ner och somnade så sött, så sött.... Halv fyra väckte hon mig och ville kissa så det gjorde vi och sen la vi oss igen. Hon vaknade ytterligare en gång till en timma senare, men då sa jag till henne att "nähä du, halv fem kliver vi inte upp i den här familjen... Hon somnade om efter lite protester och sov ända till halv åtta. Tycker att hon klarade sin första natt här på ett ypperligt sätt, men jag hade väldigt svårt att sova, vaknade varje gång hon rörde sig i buren. Så idag på jobbet var jag inte den piggaste direkt. Jobbade bara mellan 12-15 och vovvarna fick följa med, likaså Åsa...

Accta klev in på jobbet som om hon ägde butiken.... Inga rädslor här inte... Hon stuffade runt i en timme med Åsa i släptåg sen sov hon i personalrummet ända tills vi stängde. Hon hann även med att charma några kunder innan hon slocknade.... ;o)

Sen nu på kvällen har hon varit jättetrött.... Tror jag det, så här mkt som har hänt henne idag har hon inte varit med om i hela sitt liv. Så nu sover hon sött vid mina fötter.

Har bara tagit några kort idag men har inte lagt in dom i datorn. Så kort får ni se senare, och då lägger jag dom antagligen i galleriet på hemsidan.

Nu ska jag pussa på mina vovvar....... *älska*

Dagen D...

Det är idag det händer......

Operation Ap-nedräkning är nu nere på ca 10 timmar... Efter jobbet så kommer vi åka ner till Ö-vik och hämta hem lilla Accta.... Skriver jag inte här på några dagar så har jag fullt upp med en liten envis obstinat Apa... ;o)

Hur trött får man bli???

Är helt slut i knoppen och kroppen. Det har varit mkt att göra på jobbet den här veckan och sen så har man ju tankarna någon annanstans vilket gör att jag är helt färdig när jag kommer hem. Kan inte fatta att vi kommer att ha en till vovve här hemma hos oss om bara två dagar. Helt sinnesjukt.. Tyckte inte att det var länge sedan som dom föddes, men ändå så känns det sååå lååångt borta.

Imorgon ska valparna veterinärbesiktigas och chipmärkas. Känns bra att dom inte ska behöva gå igenom en öronmärkning. Kan inte vara skönt alls det där. Chippet måste vara mkt snällare mot vovven. Chipmärkte min första schäfer för en herrans massa år sedan. Hennes örontatuering hade bleknat så man såg inte vad det stod. Att göra en ny tatuering var det inte tal om, utan jag valde att sätta in ett chip istället. En liten spruta och två sekunder senare var det klart. Smidigt.

Idag har jag inte gjort så mkt annat än att jobba, förutom en promenad med Java i morse i skogen. När jag kom till den vägen som jag hade tänkt att gå på så var det bara att vända om igen. På vägen så studsade 10-15 små kanin/harungar runt. Jo, tjena att jag skulle släppa Java där... "Du kan gå din promenad själv, jag stannar och leker med dom här kuliga sakerna istället" hade det blivit då. Så jag for lite längre bort och gick en promenad utan studsande ulltussar. :o)

När jag kom hem från jobbet så kraschade jag i soffan och kollade kvartsfinalen i hockey. Vi är i semifinal!! Starkt jobbat!!! Sen var det mat och nu det här. Men nu är det dags för sängen. Måste försöka vara relativt pigg i morgon för jag hade tänkt städa när jag kommer hem från jobbet.

Operation Ap-nedräkning: 2 ynka dagar kvar...

Ytterligare en arbetsdag...

Klockan ringde och trodde att den skulle få upp mig halv sju i morse, men jag låg och drog mig ända till tio över... Gick och lade mig alldeles för sent igår, så jag var verkligen snortrött i morse. Men upp kom jag så småningom och Java och jag for ut i skogen. Trodde att det skulle vara riktigt gråkallt, men det var faktiskt rätt skönt trots att regnet hängde i luften.
Tanken var att Java skulle ha följt med och varit en Loboohund idag, men precis innan vi skulle fara så ringde Åsa hem och sa att hon fick flexa från jobbet kl 13. Så då lämnade jag Java hemma istället, hon skulle ju ändå bara behöva vara ensam 4 timmar. Hellre det än att vara med 8 timmar på jobbet.

Efter jobbet for jag och hämtade mamma som ska vara här tills på fredag. När vi kom hem så hade Åsa städat och fejjat hela dagen. Övervåningen är helt klar så nu ska vi ta oss an nedervåningen i morgon är det tänkt. Hade köpt med mig en bur hem från jobbet igår och den ställde vi upp i sovrummet. Den gick precis in mellan sängen och fönstret på min sida. Så nu måste jag kliva i och ur sängen nere vid fotändan. Undra hur många gånger jag kommer att slå i den buren när man ska upp på toa i mörkret på natten... ;o) Ja ja, lite måste man väl offra sig. Imorgon ska jag köpa med mig en fäll att lägga i buren och så måste jag komma ihåg att köpa koppel också. Java har ärvt Zeldas gamla koppel, så Accta ska få sig ett helt sprillans nytt. Sen tror jag nog att jag har köpt det mesta som ska till.. Ja, jag ska väl köpa hem några småben också... Och kanske någon leksak... Men Java har en hel korg med leksaker, så hon får allt dela med sig till sin "lillasyster"

Nu på kvällen har jag tagit Java en omgång med kardan.... Sweet jesus, vad hon fäller.... Tror att hon är minst 2 kilo lättare nu. Och högen på backen med ull blev hur stor som helst. Hoppas fåglarna hittar det, för det måste ju vara perfekt att bygga bo av. Ska ta med mig kardan ut i skogen i morgon också, och jag antar att jag kommer att få bort minst lika mycket då också. Inte konstigt att det blir så mkt hår inne... ;o)

Operation Ap-nedräkning: 3 dagar kvar...

Full arbetsdag...

Idag har det verkligen varit jättemkt att göra på jobbet. Chefen är borta hela veckan och tränar polishundar och dess förare, så det är bara jag och Sandra på jobbet.. Eller bara och bara, vi gör ett kanonjobb!!! :o) Kom en massa varor idag så det är mest det vi har pysslat med. Har även haft en kloklippning, men det gick fort. Hunden var så snäll, så snäll... Skönt...

For iväg på lunchen till Zoocenter och graverade namnbrickor till både Java och Accta. Dom blev kanonfina!!! Java har invigt sin bricka nu ikväll när hon och Åsa for till sjön för en promenad och lite lydnadsträning i grustaget. Dom kom båda tillbaka lyckliga och det måste ha gått bra då, för så där lycklig blir man väl inte av en promenad i regn...? :o) Nädå, fick rapport om att Java hade skött sig kanon, och då måste ju även matte ha varit duktig...

Imorgon blir Java en Loboohund... Hon ska följa med mig på jobbet... Det blir bra det. Ska ge mig ut på en långprommis på morgonen innan jag börjar och sen tänkte jag även fara ut med henne i skogen på lunchen. Tur att det är nära till I 20.

Men nu är det natten och jag skulle ha lagt mig för länge sedan. Sen är det bra att sova, tiden går mkt fortare då, och just nu vill jag att det ska vara FREDAG!!!! ;o)

Operation Ap-nedräkning: 4 dagar kvar.....


Raskabo Accta...

Nu är hemsidan uppdaterad och där finns bilder att beskåda på detta lilla underverk till Apa.... Det finns en bild på hennes sida och sen fler bilder i galleriet...

Är alldeles för trött för att skriva nått mer här idag... ;o)

Operation Ap-nedräkning: 5 dagar kvar......

9 år idag!!!

Idag firar Åsa och jag 9 år tillsammans. Himmel vad tiden går.... Man fattar inte. Vi ska fira detta idag med att äta en god middag och bara ta det lugnt.

Åsa for till jobbet i morse och Java och jag hade en riktigt härlig sovmorgon. Klev inte ur sängen förns vid 11 tiden och då fick jag väcka Java som låg på rygg med alla fyra i vädret i sin biabädd... Hon är en sån sjusovare på morgonen.. :o) Annat var det när hon var liten... Då var hon uppe med tuppen om inte ännu tidigare.

Vi for och gick en prommis borta vid skjutbanan.... Har aldrig varit där förut... Kändes nästan lite olustigt att gå där om dom skulle börja skjuta. Inte för själva ljudets skull, för Java bryr sig inte, men dom har en sån där "långskjutbana" där (det är en jaktskytteklubb) och man vet ju aldrig vart dom kulorna tar vägen... Men som tur var så var det helt tomt så vi hade skogen för oss själva. Kul att gå på andra ställen än vad man är van och se lite andra skogar och pinnar.. ;o)

For förbi ICA och handlade ingredienser till "gooomiddagen" ikväll efteråt... Känner att det börja dra lite i magen så det kanske är dags att gå ner och starta upp den. Jo, det gör jag nog...
Tjing på er!!!

Operation Ap-nedräkning: 6 dagar kvar....

Känns som om träningssäsongen har börjat...

I går när jag kom hem från jobbet så hade jag tänkt att skriva här lite men jag var så fruktansvärt trött att jag kraschade i soffan som en sten. När jag väl ändå var på väg till datorn så ringde telefonen och det var min allra, allra bästa vän från Göteborg. Så där vart jag sittande i telefon i några timmar och när vi la på så var det verkligen dags att gå och lägga sig. Cattis har varit min bästa vän i ca 15 år och trots att jag flyttade från Göteborg för 9 år sedan så har vi fortfarande en underbar vänskap. Vi bestämde oss för att vi inte skulle tappa varandra, och det har vi inte gjort ännu. Jag saknar henne så, och om jag fick bestämma så skulle jag vilja ha henne i samma stad igen. Men man kan inte få allt.....

Igår gick Java och jag en prommis som vanligt innan jag for till jobbet. Per hade sovit över och var här hemma under dagen så Java fick sällis hela tiden... Antar att hon var lycklig för det. När Åsa kom hem så for dom iväg på årets första cykeltur. Nu ska det börja fysas inför säsongen. Men cykelturen igår vart väldigt lugn eftersom det var den första. På kvällen så var det massage på schemat. Hennes muskler på bakbenen ser ut att tillhöra en "belgian blue"... Har aldrig sett en hund som lägger på sig så mkt muskler som Java. Men det är väl inget att klaga över direkt förutom att det kan vara lite svårt att behålla musklerna mjuka. Hur som helst så hade cykelturen gått bra och dom hade tagit det lugnt.

I morse började dagen med en härlig prommis med Java, som vanligt. Hon var helt klart lite stel från gårdagen, så vi tog det väldigt lugnt. Hon fick mest strosa runt och göra som hon ville. Själv gick jag i andra tankar och det var verkligen avkopplande.

På jobbet var det rätt körigt idag. Mkt som skulle göras innan helgen. Men som sagt, har man mkt att göra så går dagen kanonfort. Swisch..... Och så var det dags att åka hem. Väl hemma fick jag rapport om hur duktig Java har varit idag. När Åsa hade kommit hem från jobbet så hade dom tagit en koppelprommis ner till "centrum" och så hade dom stannat vid kyrkan och tränat. Det hade gått kanonbra och det var två lyckliga själar som kom hem. Java var nog lite övertrött för det tog ett litet tag innan hon hade varvat ner efter träningen. Men det är klart... Det är jobbigt att koncentrera sig på matte och moment när det är är folk, hundar, barnvagnar och cyklar vart man än tittar. Men bra hade det gått...
Åsa har pratat om att lägga upp värsta träningsschemat för Liten nu. Det ska vara x-antal fyspass, x-antal lydnadspass och x-antal skogspass i veckan. Tycker att det låter kanonbra!! Och så ska det ju in några eller någon dag som är helt fri. Följer denna utveckling med spänning.

Nu ska jag snart nana kudden. Är ledig hela helgen och jag ska passa på att ta några sovmorgnar nu. Nästa fredag får vi hem en liten Apa och då antar jag att det är bye-bye med sömn... Bäst att sova nu!!!

Operation Ap-nedräkning: 7 dagar kvar..... En ynklig liten vecka bara..... :o)

Deklarationsdag...

Gick en härlig prommis med Java i morse. Solen sken men värmde inte så särskilt mkt, så jag är glad att jag hade tagit på mig bra med kläder. Vi hade en sån där mysig prommis med godisupplet, upphopp på stenar och lite pinnlekar. När jag kom tillbaka till bilen så märkte jag att jag hade varit ute i över en timme vilket jag inte hade räknat med, så då vart det lite bråttom. Skulle ju hinna hem och fixa lite innan jobbet. Men det vart bra, jag hann till jobbet... Nästan... :o) Kom 5 minuter för sent, men jag tog 5 minuter kortare lunch för att korrigera det. :o)

Tiden på jobbet bara sprang iväg och helt plötsligt var det stängningsdags... Kul när det är mkt att göra för dagarna går så fort då.

Efter jobbet for jag ner på stan och lämnade in deklarationspapprerna. Vi kunde ju inte deklarera via internet i år eftersom vi skulle fylla i en massa extra blanketter. Men det är ju ganska smidigt att lämna dom på stan ändå, för dom står ju vid gatan och tar emot. Men det var lång kö, så det tog sin lilla tid iaf. När jag kom hem så hade frugan gjort parisare till oss. Gott...

Kvällen har gått i glömskans tecken... Tycker inte jag har gjort mer än att äta middag så är klockan snart natten. Hmm..... Undra om klockan går fortare ju äldre man blir? Någon mer som känner så??

Hade ett intressant samtal med min chef idag. Vi ska gå in i en utvecklingsfas. Vi vill bli en ännu bättre hundbutik och skulle vilja veta vad just DU saknar hos oss i butiken och i webbbutiken. Gå in på
Loboo Hundartiklar på nätet eller kom in till oss i butiken och kolla!!!! Säg sedan vad ni saknar så ska vi se om det går att ordna. Hjälp oss göra Loboo till den bästa butiken för arbetande hundar.

Nä, nu sitter jag nästan och halvsover här. Det enda som håller mig vaken är mumsande ljud från Java som äter på sin tjurmuskel. Tror att det är dags att knyta sig. :o)

Operation Ap-nedräkning: 9 dagar kvar...

Valpbett och valppussar...

Nu har vi kommit hem efter ännu en underbar dag hos vår uppfödare i Ö-vik... Valparna hade vuxit mkt, men denna gång kände man igen dom när man kom. Och på nått sätt så tror jag att dom kände igen oss också. Jag vet inte varför, men jag fick den känslan... Vi har ju varit där ganska mkt, så det kanske inte är helt otroligt.... Eller så är det bara jag som vill att det ska vara så... :o)

Nått som verkligen har tränats upp under veckan som gått är ju styrkan i betten... Dom är inte nådiga alltså.... Åsa vart t o m "utjagad från valplådan" av 9 hysteriska valpar som anföll från olika håll. Efter lite hjälp att montera loss dom (hi hi hi) så satte hon sig utanför och tog lite kort istället... ;o) En annan stålsatte sig och satt kvar, och när första attacken hade blåst över så lugnade dom ner sig och man kunde umgås med dom igen. Då har dom t o m tid att pussas... :o) Alla 4 tikarna är så otroligt fina, skulle kunna ta hem vilken som av dom.. Men det är två av dom som fastnat liiiiiite mer i hjärtat... Får väl se om det blir någon av dom som får flytta hit. Förhoppningsvis vet vi efter helgen vem det blir, för i början av nästa vecka ska dom veterinärbesiktigas och chippas och då måste ju rätt chip in i rätt hund. Det blir en spänd vecka som kommer nu. Hoppas att den går fort för jag vill VETA!!!!!

När vi kom fram till Ö-vik och hade varit ner till valparna första svängen så gick Åsa och Java ut på en promenad. Dom var borta i ca en timme och när dom kom tillbaka så hade Java skiftat färg till brun/grå.... Dom hade gått uppe vid "elgatan" och där var det "lilleblött"... Så det vart en sväng in i kennelmammans dusch för henne... :o) För att komma till duschen så måste man gå förbi ett annat rum som även valparna har tillgång till ibland. Där snusades det runt en hel del. Valparna var naturligtvis inte där, men luktade gjorde det.... Ja, det är ju lika bra att hon vänjer sig, för snart har hon en sån där liten hemma också... ;o)

Nu är det sängen som gäller, men först ska jag bjuda på några rykande färska bilder på dom små!!!!

ny leksak
En ny "leksak" som vart uppskattad

mys med lilltiken
Här myser jag lite med "Lilltiken"

h?r ?r jag
"Vad gör ni utanför? Kom in, vet ja!!!"

bus under pallen
Bus under pallen

8 p? samma bild
Här lyckades vi fånga 8 st på samma bild. En saknas dock.....

Operation Ap-nedräkning: 10 dagar kvar...