Jahopp...

Då var den här helgen slut.... Veckorna bara rusar iväg.... Nu har vi nästan en helt snöfri tomt iaf och det känns att våren är på väg med stora steg.Gott så....

I lördags kickade latmasken in och jag orkade bara inte fara och träna efter jobbet. Det fick bli en myskväll hemma istället.... Nu är alla fem helger i rad färdigjobbade... Nästa vecka är jag ledig torsdag, fredag, lördag, söndag och måndag... FATTA!!!! Fasen så skönt.... Hade tänkt att det ska bli en hel del träning då...

I dag på förmiddagen tog jag det ganska lugnt... Har väldigt ont i ryggen och i tumleden och tanken var att jag skulle ha städat nu på kvällen, men så blev det alltså inte.... Men vi har varit och spårat idag iaf... Vi for ut mot Bullmark och där har snön försvunnit ganska mkt, så vi fick ut två ganska så långa spår.

Jag hade 6 apporter i spåret till Accta och hon plockade alla jättefint utom en. Spåret kändes lite vimsigt, men hon jobbade ändå jättebra på nått sätt. Nosen i backen och bra drag i linan. Vet inte varför det kändes vimsigt nu när jag tänker efter.. Kanske är det matte som var vimsig... :o)
När jag tog ut henne ur bilen så var hon så laddad att hon bara skrek. Så då blev det till att sitta en stund och lugna ner sig... Tog ett tag om man säger så... ;o)

När vi ändå talar om vimsigt så kan vi fortsätta på Javas spår... Alltså idag vet jag inte riktigt vad hon höll på med... Spårade jättefint dom första 3 apporterna, sen satte vims på hög nivå in.... Hon velade fram och tillbaka tills man vart alldeles yr i mössan.... Till slut hittade hon tillbaka till spåret igen ca 50 meter bort och sen spårade hon jättefint hela vägen i mål. Den enda förklaringen som Åsa och jag har kunnat hitta är att det måste ha varit nått vilt i spåret nyligen. Tror aldrig att jag har sett Java få ett så stort tapp någon gång... Nä, det har aldrig hänt....

En promenad har vi också hunnit med. Det gjordes undertiden som spåren låg till sig....

Så nu har vi två trötta själar här hemma....

Just ja, har ju lagt 3 platsliggningar idag på lite olika ställen här hemma på tomten.... Ibland går det ganska bra ibland åt helvete... Men det är väl bara att ha is i magen och fortsätta nöta. Hur svårt kan det vara att ligga på samma ställe i några minuter och samtidigt hålla käften??? Frågar ni Accta så skulle hon svara: "Omöjligt..."

Avslutar med att skicka ett stort GRATTIS till Norge. Acctas brorsa, Arrac, har tävlat i norska lydnadklass 1 idag. Ett första pris och vinst... Inte illa..... :o)

¤ De rika står över lagen, de fattiga ligger under den ¤

Hysteriska dagar...

Ja, man kan ju inte påstå att jag behöver vaggas till sängs direkt... Det är fortfarande hysteriskt mkt att göra på jobbet och efter att man har kommit hem, promenerat och tränat vovvar så är man lätt trött om man får uttrycka det milt.
Det skulle behövas en storstädning här hemma men just nu orkar jag inte. Dogsen drar in så jäkla mkt skit nu på våren, liknar mer ett sandtag än ett hem... Usch... Me not like, men vad göra....
Jobbar visserligen på lördag men jag har ändå tänkt att hinna städa lite i helgen, förutom att det ska tränas då.

Har kört lydnad både onsdag och torsdag kväll. Onsdagens träningspass gick kanon men idag var det en sämre dag. Accta var lite mer taggad idag vilket gjorde att hon hade lite mer ljud. Även positionen blir lite lidande.... Men vi kommer igen... Något som hon gjorde riktigt snyggt idag var läggandet under gång... Det dunkade i backen när hon la sig.... Så ska det se ut... :o)

I onsdags var även första träningen på gräs...... NU är det vår!!!! Vi har även flyttat ut krypet utomhus. I onsdags gick det kanon och jag var jättenöjd, men som sagt idag gick det inte lika bra. Det vart lite snett och lite för fort. Men hon var låg iaf... Och det är ju huvudsaken... Men vi är ju bara på bebisstadie vad gäller det momentet så än så länge kan jag ju inte ha så höga krav.

Vad gäller platsliggningen så grubblar jag så det ryker.... Har fortfarande problem men testar lite olika lösningar... Får se vad det leder till.... Har nog inte hittat  rätt riktigt än...

Nu ska jag kasta mig i säng. Imorgon är det fredag och dessutom löningsdag, så det lär ju knappast bli mindre att göra på jobbet.....

¤ Det är inget farligt med fallskärmshopp -- bara med landningen ¤

Igen..

Två inlägg på samma dag hör inte till vanligheterna nu för tiden, men idag så... Hittade något intressant på nätet och då kan jag inte låta bli att lägga ut det här...

Hundens sociala åldrar...

0-1 år
Valp och unghund, leker med allt och alla provar sitt språk. Vad betyder vad?


1-2 år
Hunden får mer integritet kan börja våga fräsa eller svara en annan hund


2-4 år
Hunden ökar sitt eget utrymme tikar fräser mer åt hanar. Hunden blir noggrannare och artigare när den hälsar. Social artighet och att bli lyssnad till blir oerhört viktigt. Konflikter kan uppstå.
Kan säga till valpar och unghundar ordentligt.


4-6 år
Hunden börjar inse att många hundar är yngre och odågor och fullständigt omöjliga att tala med. De tycks tänka: "Annat var det på min tid". Har större självtillit. Få hundar i denna åldersgrupp får hälsa...


6-8 år
Hunden mognar och blir mycket mer tolerant och har längre stubin
är duktig på att kommunicera "jag vill inte ha något bråk!"


8-10 år
...och framåt kan man i de flesta fall se fram emot ett lugnt hundinnehav. Ni känner varandra väl och hunden är klok och vuxen och överseende. En frisk och välhanterad hund som fått sina behov tillgodosedda och som är utan psykiska skador (kränkningar) följer generellt ovanstående mönster. Hunden speglar i sitt beteende det den varit utsatt för emotionellt. Våld föder våld. Allt går dock att förändra och påverka. Alla hundar kan hjälpas in i mönstret, även de som haft en tråkig start. Det hänger på din vägledning som hundägare.


Spår på legda...

Nu på kvällen har vi varit och lagt ytterligare ett spår på legda. Denna gången hittade vi två legdor som var tillräckligt stora för att få ut två långa spår på.

Accta var jätteduktigt och plockade 5 av 6 apporter. Den som hon gick över vet jag faktiskt inte varför. Hon gick ganska nära den och kanske var det så att apporten låg på fel sida av vinden för det blåste på ganska ordentligt just där. Men jag brydde mig inte om det utan plockade den själv bara.
Det var stor skillnad om man jämför mot förra spåret som vi la på legda. Känns som om hon hade dragit lärdom av det och var betydligt noggrannare idag. Kul att se.... :o)

Java fick sig två spår. Ett i skogen och ett på legdan. Tyvärr gick det inte att lägga ihop dom två till ett enda långt för det var en trafikerad väg emellan, men jag tror nog inte att Java tyckte att det gjorde något. :o) Hon såg rätt nöjd ut om man säger så.

Annars så har det varit en ganska späckad dag. Sov lääääänge, sedan for jag till skogen för en liten prommis.
Efter lite lunch så for hela flocken in till stan där diverse ärenden gjordes. Bland annat så har vi köpt två nylonben till vovvsen. Ska se hur det funkar, eftersom Accta inte kan äta några andra ben. Något gott måste dom ju ha.. Köpte ett med kyckling och ett med lamm och just nu så smaskas det för fullt här... :o)

Vi har även hämtat med oss Linn och hon ska sova här i natt. Hon var även med ut i skogen när vi spårade och det tyckte hon var jätteroligt. Medans spåren låg till sig så gjorde vi en bilbana på grusvägen där hon körde omkring med sin bil som hon hade fått med sitt Happy meal som vi åt på Mc Donalds efter dagis. Tänk vad lätt det är att roa barn egentligen. Sen har vi samlat på kottar och pinnar för att se om dom kunde flyta i bäcken.... Viktiga saker!! ;o)

Men nu sover hon så gott, så gott och det är snart dags att krypa till kojs för oss övriga också....

¤ Att vara medveten om att man inte känner till fakta är ett stort steg mot kunskap ¤

Härligt..

Har haft min första lediga dag (av två) idag.... Solgudarna var på min sida och vi hade hela 9 grader varmt i skuggan och 19 härliga grader i solen... LOVELY!!!

Spenderade hela förmiddagen ute i trädgården med diverse pyssel... Dogsen sysselsatte sig med att försöka käka upp alternativt sprida ut så mkt som möjligt av snö/isvallen vi har liggandes på altanen. Den blir ganska hög när snön från taket svischar ner...

Dagen i solen har gjort att mina fräknar har vaknat till liv. Jag har lite konstiga fräknar, har några stycken som sitter runt munnen vilket gör att det ser ut som om jag har käkat choklad och glömt att torka mig runt munnen... :o) Sånt man får leva med.... ;o)

Har även varit duktig och varit bort till miljöstationen med nästan alla boxar vi har i garaget. Så numer finns det inget papper, kartong eller hårdplast där längre.... Metall och glas boxen fick vänta på nästa gång.

Promenaden i skogen gjordes idag utan mössa, första för våren... Jag bara njuter. Ser även hur mkt det tar på snön nu när det är så här fint väder. Kommer på mig själv att så fort jag sitter i bilen och ska någonstans så letar jag spårmarker... Är man skadad eller?? :o)

Kl 18 mötte vi upp Eva på Sporthusets parkering. Det var dags för lydnad.... Körde igenom appell lydnaden med Accta och det kändes bra.... Vi jobbade som ett team idag och det var skönt att se att hon inte var brydd i varken kommenderingen eller att det rörde sig folk och körde bilar bara några meter från oss undertiden vi höll på.

Java fick sig en dust i "apportering utan apportering" och "inkallning utan inkallning".... Avträning även kallad.... :o) Jäkla hund till att bygga förväntningar.... Hopp/sitt/hopp fick hon iaf göra och även linförighet...

Eva körde igenom Ecco i lydnaden och han gick jättefint.... Så kul att se.... Hoppas att dom får ett riktigt bra tävlingsår i år så att dom två sista certen kammas hem... Vi ska hålla tummar och tassar för dom....

Nu ska jag poppa lite popcorn och njuta av att jag har en till ledig dag imorgon... Då står det spår på schemat....

Avslutar med att gratulera Javas syster Jolin som har blivit uppflyttade till Högre skydd med det bästa skyddet i klassen..... Snyggt jobbat, Pernilla och Jolin!!!! GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!! :o)

¤ Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt ¤

Veckan från helvetet...

Kan börja med att säga att jag är totalt slut.. Den här veckan går till historien på jobbet... Vi har så mkt jobb.... Och att vissa av dom är väldigt tidspressade gör inte saken bättre....

Igår när jag kom hem från jobbet kunde jag inte tänka en enda klar tanke... Tog vovvarna och gick ut i skogen... Det var vindstilla och varmt, skulle tro ca 5 grader... Gick ganska långsamt, småpratade med hundarna, lyssnade på fåglarna och bara njöt av att våren faktiskt verkar vara här... När jag kom tillbaka till bilen så fick jag världens chock.. Hade varit ute från 19 till 20:40.... Satan vad tiden hade gått fort...

Idag har jag jobbat min fjärde lördag i rad, av fem. Nu är det bara nästa helg kvar sen går jag över på mitt vanliga schema och jobbar varannan helg.. Skööööönt....

När jag kom hem från jobbet idag for jag ut i skogen med hundarna.. Det bästa sättet att rensa hjärnan efter en stressig dag.. Blir totalt lugn i själen...
Efter promenaden for jag hem och lämnade Java hemma med Åsa, sedan for Accta och jag tillbaka ut i skogen. Hade bestämt mig för att spåra.

Vi for mot Täfteå. Ville åt legderna där. Accta har aldrig spårat på en legda och jag tyckte att det var dags. Fick ut ett ganska långt spår som både gick i skog och sen ut på legdan. Skulle gissa att det var ungeför hälften/hälften. Hade slutet ute på legdan..

När hon kom till terrängskiftet mellan spår och legda så tog hon den jättefint. Men när hon hade spårat ca 10 meter ut så tvärstannade hon och tittade på mig. "Nu har det blivit något tok här, spåra, det gör man i skogen" sa hon... Söööööt..... Väntade ut henne och till slut doppade hon nosen i backen och hittade spåret igen. När hon hade fäst på spåret igen så hade jag sån tur att det bara var några meter från apporten, vilket gjorde att hon fick en bra belöning för att hon hade fortsatt spåra...
Sen snusade hon sig runt resten av spåret, men man såg att det var riktigt jobbigt för henne. Det var ganska blött och det blåste rätt mkt, så jag antar att hon hade fullt sjå med att hitta rätt... Men hon tog sig runt och hon plockade alla apporterna. Duktig vovve!!!

När vi kom tillbaka till bilen så vägrade hon komma.... Hon stod ca 25 meter ut på legdan med spårslutet i munnen och sa: "vill inte åka hem, vill vara här, vill spåra mera"....
Gjorde inte så stor affär av att hon inte kom på min inkallning. Gick bara ut till henne och hämtade henne och sen lekte vi på vägen in till bilen..
Det här var en sån där typisk händelse där jag i vanliga fall hade lackat ur och blivit arg på henne för att hon inte kom... Men jag tänkte faktiskt till lite... Accta är ju lite speciell och hade jag börjat skälla på henne här så hade det blivit en grej av det hela.
Nu när jag bara gick ut och hämtade henne utan "aggressioner" från min sida så vart det inget annat än en rolig lek på vägen till bilen.... För en gångs skulle så tänkte jag till innan... Duktig matte.... Man vill ju inte avsluta ett bra träningspass med att bli ovänner heller.... :o)

Imorgon blir det nog en slappardag från min sida... Ska träffa lite kompisar och köra lydnad kl 18, förutom det så har jag inget inplanerat och det ska bli sååååå sköööööönt...

Ha en trevlig helg på er allesammans....

Japp, sån är jag...

"Du är inte alltid optimist, men din optimistiska sida tar ofta över. Du är ganska realistisk och ser för det mesta saker för vad de är. Denna inställning till livet lönar sig, både i ditt privatliv och professionellt. Ditt sätt att se på livet ger dig inte bara mer energi, det gör också att du kan mobilisera dina krafter och fortsätta kämpa när du upplever motgång. Du ska uppskatta och vårda den här sidan hos dig själv, den är en av dina styrkor."

Jag har roat mig med att göra ett personlighetstest nu på kvällen och det här blev svaret. Testet handlade om huruvida man är en optimist eller pessimist... Åsa hävdar alltid att jag ser det mesta ur negativ synvinkel, medans jag alltid svarar då: "Nä, jag är inte negativ, jag är bara realist"...

Svaret här ovan säger väl att jag har rätt i min bedömning av mig själv, eller hur?? ;o)

Jaha, då har man anmält till tävling då.... Hur ska nu detta gå?? :o) Äsch, jag tar det faktiskt inte så allvarligt... Vill göra en liten koll på hur mkt hon verkligen kan och vad vi behöver träna mera på. Platsliggningen vet jag ännu inte om jag kommer att göra. Får se om jag har lyckats få henne tryggare tills det är dags. Det är det som får avgöra.

Sen ska det bli ganska intressant att se hur hon kommer att bete sig i en tävlingssituation när matte är lite nervös. Antingen så kommer hon att skärpa till sig ännu mer eller så ballar hon ur... Blir spännande..... Eller nått.... :o)

¤ När dårar tränger sig fram, drar sig de kloka tillbaka ¤


Överstehäxan i Sävar...

Jo, det finns en sån och hennes namn stavas JAVA... Herreminjösses alltså vilken grinpotta....

Igår kväll så gjorde hon att jag vart riktigt, riktigt arg... Hon låg inne i sängen och Accta kom dit och stod nedanför. Morret kom som på beställning och Åsa sa till henne att sluta och skärpa till sig. Men på det örat ville Java inte lyssna. Accta var ett hot mot hennes inbillade valpar som hon har under sängen i sovrummet, så ett tu tre så hade hon farit ner från sängen och flygit på Accta som skrek i vild panik.
Som tur är så är hon ju "frisk i huvudet" så käftarna klapprade bara runt Accta och hon högg henne aldrig på riktigt, men det räckte för att Accta skulle bli så rädd att hon tömde analsäckarna.. Stackars liten...

Jag var i tv-rummet när detta hände och så fort jag hörde vad som var på G sprang jag dit. Hon hade precis hunnit fara ner från sängen när jag kom in i rummet och om jag ska vara ärlig så vart jag så jävla arg, så jag vet inte riktigt hur jag gjorde, men det jag minns sen är att Java låg på rygg på andra sidan sängen och jag hade "bitit" henne i halsen med handen. Hon fortsatte att morra och mopsa sig högljutt en bra stund tills hon nog insåg att det var jag som hade övertaget... Jäkla hund alltså, till att bli knäpp när hon är skendräktig...
Tog upp Accta i sängen och la henne brevid Java och sen fick hon ligga där med mitt "bett" i halsen tills hon lugnade ner sig.

Efter att jag hade gått därifrån så skulle jag gå på toa. Gick ut i "mellanrummet" där Accta stod och efter mig kom en Java lommandes. Hon gick fram till Accta och började mopsa sig igen.
Då kände jag att jag fick nog och Java åkte ner i golvet igen med en duns. Jag läste lusen av henne helt enkelt... Hon gav sig betydligt fortare den här gången...

Resten av kvällen så vågade inte Accta gå i närheten av Java av förklarliga skäl och så fort Java mötte mig eller om jag kom in i det rummet som hon var i, så åkte öronen bakåt och hon vart så där "låg och insmickrande" mot mig.. Ok, tänkte jag... Då tog väl min tillsägelse...

Innan vi skulle gå och lägga oss sen på kvällen så släppte jag ut dom båda tillsammans i trädgården så dom skulle få göra sista pinken för kvällen. Java vart klar tidigast och fick komma in, medans Accta snusade på en stund till där ute..
När hon väl vart inropad så kom hon glatt galopperandes och for in genom dörren. Det var ju bara det att runt hörnet i hallen stod Java och när Accta kom farandes och fick syn på henne så vart hon så rädd att hon brakade rätt in i toadörren..... Och det var väl kanske lika bra, för om inte toadörren hade hjälpt henne att stanna så hade hon antagligen sprungit rakt på Java (Accta har oftast en jäkla fart när hon kommer utifrån och har inte alltid så lätt för att stanna) vilket Java antagligen inte hade uppskattat så där jättemycket...

Så i natt har Accta legat kloss med mig hela natten. Java har legat under sängen med sina valpar....
"Bäst att hålla sig till matte så man inte trampar den sura tiken på tassarna" tänkte Accta....

Ja herregud!! Mkt ska man vara med om....

I morse var allt som vanligt igen och det har varit glada svansar hela dagen.. Iaf än så länge.... Men man ser på Java att det är en skör tråd mellan glad och avslappnad till sur och heligt jävla skitförbannad....
Men dom startade iaf dagen med att leka jättefint ute i trädgården och det var ritkigt roligt att se...

Nu ska jag svassa om till "hundkläder" och ge mig ut i det härliga vårvädret... NOT!!! DET SNÖAR!!! IGEN!!!! *suck* Men Accta och jag ska iaf fara till klubben och träna lite hopp/sitt.
Våga vägra skitvädret, liksom...

¤ Människan är dum som grupp men smarta som individer ¤

Java ska flytta...

Hon har redan kollat på 3 potentiella bostäder idag under promenaden. Vet inte om hon vart så nöjd, kanske ingen bra utsikt...

Vi håller på att försöka övertala henne om att hon ska bo kvar hemma istället. Vi har sagt att vi kan renovera upp hennes "lya" i biabädden under trappen, eller så kan hon flytta in under sängen i sovrummet eller i hundrummet. Hon ska fundera på detta säger hon, hon vill väl sina valpar det bästa... :o)

Ja, jösses vad hon är skendräktig.... Det krafsas och och letas och det suckas och det stönas.... Det verkar alltid vara något som är fel.
Ena sekunden leker hon så glatt med Accta och i andra så ber hon henne dra dit pepparn växer... En riktig surkärring...

Men Accta verkar inte vara så brydd i detta... Hon leker glatt när Java vill leka, och när det morras så tittar hon på Java och ser ut att tänka: "men skit i det då, surkärring"

Ja, detta hundliv.....

¤ Domaren till den anklagade:
-Och vilken hastighet ansåg ni att stolpen hade då den kom susande emot er...? ¤

Märkligt...

Ena dagen är det vår med fåglar som kvittrar och snön smälter, nästa dag så är det vinter igen. Idag har vi haft full snöstorm.... Trötta mig massivt... Som tur är så har det inte lagt sig lika mkt som det hade kunnat.. Det var väl varmt på backen antar jag... Tur att vi var och spårade igår, för nu dröjer det nog några dagar innan vi kan göra det igen.

Jag har egentligen varit ledig idag, men jag har ändå varit in på jobbet.... Gick en promenad i skogen med vovvsen först och sen for jag dit. Det ska börja en ny tjej och arbetsträna hos oss och jag ska vara hennes handledare. Jag skulle ha introduktion med henne och sen hjälpa henne att komma igång med arbetet. Var på jobbet mellan 12-15 ungefär och vovvarna fick vara i personalrummet under tiden.

Efter att jag var klar på jobbet så for jag ut på klubben med mål att träna hopp. Det blev även lite postion, fritt följ och platsliggning. Allt gick faktiskt riktigt bra idag även om jag är lite arg på mig själv. Accta dummade sig lite och jag tillät mig själv att tappa humöret... Ajja, bajja på matte.... Men jag tror att jag räddade upp det ganska bra.
Idag körde jag nästan bara kamp som belöning och min ena hand bär djupa sår efter detta. Accta har en förmåga att "hjälpa till" med tassarna när hon kampar och av någon anledning så prickar hon alltid in samma ställe på min ena hand. Den är svullen nu och skiftar i massa konstiga nyanser, typ röd/lila/blå.... Men som någon sa, det ska kännas att man lever... :o)
Provade även att lägga in sittandet efter hoppet men jag tror att det är lite förtidigt. Visst sätter hon sig, men det är typ 3 cm bakom hindret.... :o) Får jobba mer på att hon ska "hoppa ut" ordentligt annars blir det svårt med ett återhopp....
Det var jäkligt geggigt på plan så det var inte många centimetrar som man fick hålla sig på, men det gick...

Efter en liten luftningsrunda med båda jyckar for jag och hämtade Åsa på jobbet. Vi hade bestämt att vi skulle käka på Frasses innan vi for hem. Gott!! Dom har världens godaste vegoburgare där...

Nu på kvällen har jag ägnat mig åt lite krypträning i vardagsrummet. Jag tycker faktiskt att hon gör framsteg men det gäller att ta det jäkligt lugnt. Hon har lätt för att hetsa upp sig och skulle helst vilja krypa i 90 km/h.... Lugn och fin.... Avslutade med en mysstund på golvet....

Nu har båda vovvar däckat för kvällen och det är dags för mig med att krypa till kojs...

Men innan jag gör det vill jag gratulera Acctas bror Arrax som tävlade appellen i går. Dom fick uppflytt och vann!!! Starkt jobbat för en 12 månaders "valp"... :o) Grattis, grattis, grattis!!!!!

¤ -Vet du varför det inte finns någon snö i Glasgow.
-Det bor över en miljon människor där. Alla skottar. ¤

Årets första spår och uppletande...

Härliga, lediga söndag....
Efter en lugn och skön förmiddag med sovmorgon och god frukost dammade vi av "hundträningslådorna" som stått ute i garaget under vintern, och packade in oss i bilen tillsammans med dessa.
Målet var att hitta en tillräckligt stor plätt som var så pass snöfritt att det skulle rymma två spår och en uppletanderuta. Vi lyckades inte riktigt, men vi hittade två fläckar, ett för båda spåren och ett för uppletandet.
Spåren lades ut och under tiden dom låg till sig for vi till "uppletandefläcken"...

Vi började att valla en korridor till uppletandet, sen körde vi budföringar på vägen förbi där. Målet med denna träning var att få till en STOR störningsträning för Java. Hon har ju inte sprungit en budföring om det är så att hon har haft vittring in i skogen, eller trott att hon har haft vittring.
Java var först ut och det vart ganska många tillbakakallningar på första sträckan. Hon försökte fara in i skogen istället för att springa till mig. Men till slut så vart det jackpott och hon fattade att det var budföring som gällde och att man skulle skita i skogen brevid.
Vi vart jättenöjda med denna övningen.

Tanken var ju att hon skulle ha fått köra uppletande i rutan sen, men det skippade vi. Ville inte ge henne den möjligheten att få springa in där efter att hon hade försökt göra det under budföringen. Så i fortsättningen så kommer hon att få göra sina budföringar brevid en alldeles nyvallad uppletanderuta eller sökruta.

Sen var det Acctas tur att köra budföringar. Hon fick både springa till mottagare/belöning och springa hela sträckan/belöning. Hon är lite, lite tveksam ibland att fara iväg men jag tycker att det går jättebra för att vara 5:e gången vi tränar detta. Känns som om hon snart kommer att kasta sig iväg med hull och hår. :o)

Efter att vi hade flyttat bilen lite närmare uppletanderutan så fick Accta köra en liten målbildsträning där. Första skicket så tog hon spåret ut till grejen, men då sa Åsa: "Gör om-Gör rätt"... Detta gjordes och hon sprang rakt och fint ut och snokade rätt på grejen. Duktig kicka!!!

Vid det här laget så hade Java suttit och laddat i bilen och bara ville sååååå mkt ut i den där skogsdungen hon med. Snopen min på henne när vi avslutade och for därifrån.... Hon tittade på oss och liksom: "Hallå, glömde ni inte nått??"... *söt*

Väl tillbaka vid spåren så hade klockan hunnit gå nästan 1½ timme. Java var även här först ut och satan så taggad hon var... Lite väl ljudlig och hon skakade i hela kroppen... Vi tittade på varandra och sa nästan samtidigt: "Det här kommer aldrig att gå, hon är övertaggad"... Tror jag det, när man inte har fått spåra på nästan ett halvår och det är det bästa man vet....
Men här var det vår tur att bli snopna.... Hon spårade kanonfint och plockade alla apporter.... Kanonfint spår!!! Som slutapport låg hennes megastora kong och den fick hon mkt stolt bära till bilen....

Inför Acctas spår var jag ganska spänd... Hon hade ju inte heller spårat på drygt ett halvår och då var hon ju bara barnet... Skulle hon komma ihåg? Skulle hon vara virrig? Skulle hon bry sig om apporterna? Ja, frågorna var många...
Tog ut henne från bilen och satte henne där. Tog fram Zeldas gamla sele och tog på den.... FÖR STOR!!!! Minskade ner den så mkt det gick och ändå kunde hon kliva ur den... Hmmm..... Liten tjejja... Så det fick bli valpselen som jag fick ta ut så mkt det gick... Satt relativt bra fram men jag fick ha den på sista hålet runt magen... Hon skulle behöva en storlek mittemellan liksom. Tur att jag har det jobb jag har, får fixa en sådan... :o)
Plockade även fram min gamla magväska som jag hade när Zelda och jag spårade sist. När jag öppnade den så såg jag att jag hade glömt kvar godis i den och det hade börjat mögla och så var det larver där..... Uääääck.... Den åkte i soporna illa kvickt när vi kom hem kan jag meddela.

Under tiden som jag höll på att fixa med dessa saker satt hon lugnt och fint och jag kan säga att jag var inte beredd på den explosion som skulle komma.
Satte på henne linan och skulle gå dom typ 3 metrarna fram till påsläpp, när hon tog tre galoppsprång och var framme vid påsläppet. Jag höll på att stupa i snövallen och vi mejjade ner en plogpinne.... Jösses amalia. Efter att ha visat henne vart spåret började var det bara att hålla i sig och försöka ha koll på vart man satte fossingarna. Hon spårade som en gud och fort gick det, lite väääääl fort kanske.... Hon plockade apport efter apport, och innan jag visste ordet av det så hittade jag en lycklig Accta med spårslutet i munnen och mig flämtandes bak i linan....

Ok, tänkte jag.... Hon måste ha smygtränat spår hela vintern utan att berätta det för mig..... ;o) Det var en stolt och nöjd vovve med en MYCKET nöjd matte som gick mot bilen....

Efter en liten prommis i skogen så for vi hem och efter det så har vovvarna legat som klubbade sälar.... Nöjda och belåtna..... Gott!!!! Älskar att se trötta vovvar efter en dag i skogen.... :o)

¤ är det inte trist att bo i en sån här liten stad?
-Jo, det är inte mycket att se, men man får höra desto mer så det jämnar ut sig ¤

Förlåt, det var inte meningen...

I morse åkte Accta på en propp av Java igen, den tredje i hennes liv....

Accta stod och hade en boll i munnen som hon tuggade på, Java gick förbi och på nått sätt råkade hennes öra fara in i Acctas mun och hamna mellan en tand och bollen....
"Tugga!!!!"  "AJJJJJ, men nu jävlar din råtta ska du få...."
Java tog fram sin allra barskaste stämma och vrålade så Acctas morrhår fladdrade..... Accta la sig plask på golvet och Java stod över henne och raggade från nosspets till svanstipp samtidigt som hon berättade för liten, äcklig "valp" vad hon tyckte om detta. När hon berättat klart så tog hon bollen från Accta och gick runt, runt henne, raggandes och morrandes samtidigt som hon blev överröst av "kyssar" från Accta. Det såg nästan ut som om Accta var på väg att krypa in i munnen på henne....
Efter lite fjäsk (Java verkar lite svag för fjäsk) la hon ner raggen och sen var hon sitt vanliga, glada jag....

Detta var tydligen tröttsamt för "liten, äcklig valp"... Det såg ut som om hon skulle kunna somna på fläcken... ;o) Jobbigt att få en utskällning av storasyster...

Tycker att det är väldigt fascinerande att ha två hundar i hushållet och få se deras "diskussioner" och samspel.... Otroligt intressant....
Skönt även att dom "pratar samma språk"..... Zelda och Java gjorde ju inte riktigt det och det slutade ju någon gång hos veterinären med drän och grejer...

I dag var det egentligen min lediga lördag men jag har jobbat iaf.... Mkt på jobbet, men kul att få jobba med Sandra en lördag... Vi jobbar ju varannan lördag i vanliga fall och "går om" varandra.... Men idag har vi jobbat ihop och det slutade med en storstädning i tillverkningsrummet. Mycket välbehövligt!!!! Rummet ser helt klart större ut och det vart en massa "fri space" som vi nu kan börja fylla med skit igen... ;o)

Imorgon är både Åsa och jag lediga och vi hade tänkt att fara ut och försöka hitta någonstans att spåra där det inte är så mkt snö. Får se om vi lyckas...

¤ -älskling, nu ska du få din önskan om en dyrare lägenhet uppfylld.
-är det sant?
-Ja, värden sa att hyran ska höjas med 200 kr ¤

"Någon med mig måste skämta aprilo"

Och denna någon är förstås Accta... Who else??

Hon har ju krånglat på platsliggningen nu i några dagar, men idag låg hon flera stycken helt tyst och helt stilla.... Jättefint.... MEN nu helt plötsligt så kan hon inte gå fritt följ eller linförighet istället.... *suck* Hopp och studs och boink och bit i jackan..... Jag blir galen på unghundar.... För det måste väl ändå vara hormoner som spökar, eller?? Eller kan hon helt enkelt almanackan och vet att det var första april för några dagar sedan och har bestämt sig för att skämta allan med sin matte....??

Vilket det nu än är så vill jag HA MIN VOVVE TILLBAKA!!!!!

Idag har det varit medlemsmöte på klubben och jag hade verkligen tänkt att jag skulle ha farit dit... Slutade jobbet halv sju, for hem och när klockan var 19 satt jag och åt middag och insåg att om jag skulle rulla ut till klubben då, så skulle jag antagligen komma dit när det var slut... Så det vart till att vara hemma istället.

Efter middagen for jag istället på en prommis med jyckarna i skogen och sen till sågen för lite lydnadsträning.... En träning som jag inte vart direkt klokare av.... Nåja...

Åsa har farit på jobbet, hon är inne på sin andra natt i rad, av tre.... Hon har sovit hela dagen idag och tydligen så hade jag tröttat ut vovvarna i skogen i morse innan jobbet, för hon hade fått sova så länge hon behövde.. Alltid något.. :o)

Fick ett telefonsamtal av Eva idag. Presenten hade kommit fram och den vart tydligen uppskattad..... Kul!!! Eva, se till att Lars inte får rätt nu!!!!! Den ska inte bara användas på träning!!! ;o)

En dåre hittar alltid en värre dåre, som beundrar honom.

Jobb och jobb och jobb och.....

jobb... Tycker inte att jag gör annat än att jobbar nu... Men det kommer ju en sommar med semester i år också, säger dom.. :o)

Vill börja med att gratulera Eva på födelsedagen i efterskott... Hon fyllde år i fredags och hur många ska vi inte gå in på.... Man är inte äldre än vad man känner sig, eller hur Eva!!!? :o) Din födelsedagspresent läggs på lådan imorgon (onsdag). Hoppas du gillar den och att den kommer till användning den här säsongen... ;o)

Som sagt, har inte gjort så mkt mer än att jobba... Har faktiskt inte tränat nått särskilt heller, förutom ikväll. Då snörde jag på mig skorna efter middagen och for upp till sågen. Kände mig inte direkt taggad innan jag for, men det gick över när vi kom fram och jag hade tagit ut Accta ur bilen. När hon stod och såg på mig med glittrande, förväntansfulla ögon så fylldes mitt hjärta och kropp av glädje och träningslust igen. Tänk vad fort det kan vända.

Tror att jag la henne på femtioelva små "miniplatsliggningar" idag och alla gick bra utom en. Då pep hon ganska mkt, MEN hon låg kvar..... Stort framsteg. Dom andra så låg hon både kvar och var tyst. Kan det bero på att vi var på vår "gamla vanliga" träningsplats där hon känner sig trygg?? Får fundera på det... Ska åka till ett helt nytt ställe någon dag i veckan och se om hon beter sig annorlunda där.
Körde mkt positionsträning och den lilla rackarråttan har en förmåga att hamna för långt fram i fria följet. Inte så att hon tränger utan hon är bara liksom ett steg framåt. Hmm, får fundera på hur jag ska åtgärda det. Vill inte dumma till det så att det blir problem där också..
Hon har fortfarande inte riktigt kommit på att man kan sätta sig rakt på en gång utan hon flyttar gärna in rumpan vid en halt. Alltså hon sätter sig lite snett och sen flyttar hon sig rakt. Det är väl bara att nöta på antar jag... Tog av mig jackan när vi gjorde detta, för jag har märkt att hon sätter sig mer snett när jag har tjocka vinterjackan på mig. Vill väl se mig antar jag och den är ivägen. Hon är ju inte så stor i rocken, lilla damen... :o)

Inkallningen funkar bra och apporteringen lika så... Lite snett sättande vid ingångarna vid dessa bara... Pillepill...

Läggandet kändes stabilt. Det har ju varit hennes paradgren sen hon var "liten"... En kompis sa till mig: "Är det något moment som hon kommer att nolla på i hennes första tävling så är det läggandet, bara för att det alltid har funkat för dig"... Ja, nog är det så... ;o)

Hade tänkt att fortsätta lite med framförgåendet också, men märkte att lilla damen var lite slut i rutan efter alla platsliggningarna som jag la in under träningspasset, så jag hoppade det. Får fortsätta med det en annan dag istället.

På torsdag är det medlemsmöte på klubben och det hade varit skoj att gå. Det börjar 19:00 och jag slutar 18:30, vi får väl se om jag orkar åka dit eller om jag åker hem till soffan istället.... Som sagt, jag jobbar mkt nu och jag behöver vila när jag väl kan så kroppen pallar. Får se hur dagsformen känns helt enkelt.

Nu är det natten, skulle ha lagt mig för minst en timma sen egentligen....

¤ -Du kan inte ha hönan här inne, för det luktar så i mitt sovrum.
-Tror du hönan bryr sig om det? ¤