Skön helg...

Sitter nu nersjunken i soffan och degar efter en mkt lugn och skön helg.

På fredag efter jobbet var vi bortbjudna till Marie och Micke på middag. Vart hela kittet med förrätt, varmrätt och efterrätt. Smaskens.... Naturligtvis drack vi några flaskor gott vin till det. Timmen blev sen och när klockan var strax före halvtre på natten tog vi hundarna och halkade hemåt. Skönt att bara ha ca 10 minuters gångväg hem.

På lördagsmorgonen vaknade jag halv åtta och kunde jäklar i min låda inte somna om... Så i min bakisdimma tog jag på mig morgonrocken, gav vovvar frukost och lät dom gå på toa, sen la jag mig i soffan och läste ikapp mig på bloggarna. Klockan hann bli halv tio och då gjorde jag ett nytt försök att sova lite i sängen, men det var ju döfött.... Låg och gosade med Accta och när klockan var halv elva gav jag upp. Lika bra att kliva upp och käka frukost.

När Åsa klivit upp for vi in till mitt jobb och kollade på klubbkläderna, men vi fastnade väl inte direkt för dom. Tror att vi ska spara dom pengarna istället.
Passade på att väga vovvarna också. Accta har just nu en matchvikt på 22,5 kg och Java 26,6 kg. Små, söta, nätta tikar... ;o)

Sen vart det prommis i Bäcksjön... Jättehärligt väder, sol och några plusgrader. Solen värmde faktiskt om man vände upp trynet mot den. Vår i februari, vem hade kunnat ana det?? Men det blir väl vinter i april istället... *suck*

På kvällen bestämde vi oss för att vi skulle göra hemmagjorda pizzor. Ringde till Marie och Micke och hörde om dom var intresserade av att äta med oss, och det var dom.... Så det blev ytterligare en mysig kväll tillsammans med detta underbara par. Tyvärr skulle Micke fara in och jobba vid 21 tiden, men Marie var kvar här till 23:30 ca. Kollade melodifestivalen och snattrade....

Sov som en gris i natt och Åsa gick upp och serverade frukost till vovvarna i morse... Tack frugan!!! Jag sov ända till halv elva.... Såååååå skönt..... Vaknade av att jag hade en liten schäfer på magen som låg och viftade på svansen.... Accta gospropp..... :o)

Efter frukost for vi ut på prommis och då hade solen hunnit komma fram också... Perfekt.... Vi hittade en ny väg och gick där en 2 timmars prommis.... Efter det har vovvarna sovit hela eftermiddagen och kvällen.
For visserligen och tränade lite med Accta innan middagen, men det vart bara en kort, kort träning. La fokus på raka sättanden, framförgående och platsliggning.

Och som sagt, efter mat i magen på både vovvar och tvåbeningar slappar vi nu i tv-rummet.... Vovvarna är härligt trötta och vi är väl inte så mkt piggare direkt... :o)

Blir nog ingen sen kväll ikväll... Är ledig imorgon också, och vi får väl se vad som står på schemat då...

¤ Det enda sättet att lösa ungdomsproblemet är att åldras. ¤

Blod och tandvärk...

Idag på träningen höll Accta på att skrämma mig ordentligt.... Efter att hon hade fått bollen som belöning efter ett moment så vart hon bara stående, släppte bollen och den var alldeles röd. (Bollen är grön ursprungligen) Gick fram och tittade och jo, den var full i blod... Tittade upp på henne och det rann blod ur munnen på henne och ner i snön. Det blev en stor, röd fläck i snön under henne.
Shit, tänkte jag, nu har hon slagit ut en tand.....
Tittade i munnen på henne och det var blod överallt. Fick låta henne slicka och svälja några gånger innan jag kunde titta en gång till... Jodå, alla tänder satt där dom skulle och dom satt fast.... Hon hade "bara" bitit sig i tungan. Och inte lite heller... Ett megajack och det bara forsade blod....
Det skumma är när vovvar biter sig i tungan, det blöder som satan, och ett tu tre så slutar det och kvar finns bara jacket.... Skumt... Efter en halv minut hade det slutat blöda och det syntes nästan ingenting på tungan...

Tittade även nu när jag kom hem från träningen, och nu syns det inte alls.....

När jag kom till träningen idag så var det ingen där. Åsa stannade hemma eftersom hon är sjuk. Jag hann nästan köra färdigt hela mitt pass innan Micke och Marie dök upp. Idag tränade vi raka sättanden, läggande, apportering, skall och platsliggning.
När det var Marie/Ella och Micke/Nemis tur så var det så kul att se hur långt dom har kommit. Om man jämför med hur det var för några månader sen när vi började, då dom började med kontaktträning, till nu när dom har börjat med linförighet så har dom kommit hästlängder på väg. Så himla kul.
Vi ska även boka in en liten tid med en kompis till mig som är instruktör och domare. Hon ska komma och vara med på en träning där hon ska coacha dom/oss utifrån hur långt vi har kommit. Jag har även bett henne att hon ska ta med sig sin vovve och visa upp alla lydnadsmomenten från appell till elit. Vill att dom ska få se hur momenten ska se ut när allt är klart. Tror att det är viktigt att man har en målbild och verkligen vet hur det ska se ut när det är klart.

Körde en budföring som avslutning på träningen idag. Hade Marie som mottagare och jag vart så himla förvånad att Accta kom ihåg från första gången vi tränade. På "marsch" kutade hon iväg med full sula till Marie och satte sig fot. Mitt lilla duktiga hjärta.
Nästa gång ska vi lägga till att hon även ska springa tillbaka till mig. Ska bli intressant att se om hon fattar.. :o)

Åsa har varit hemma från jobbet här i veckan. Det började med att hon fick ont i sin visdomstand och det vart bara värre och värre... Hon var till tandläkaren och dom spolade och grejade, men dagen efter var det än värre... Då fick hon en akuttid till en annan tandläkare och dom tyckte att det var jättekonstigt att dom bara hade spolat och inte tagit några röntgenplåtar. Dom röntgade och det var en inflammation bakom och under tanden... Dom kunde inte dra den på en gång, för inflammationen måste försvinna först. Så nu har hon feber och måste äta penicillin i 10 dagar.... Hon ska vara hemma från jobbet imorgon också, sen är hon ledig hela helgen. Då ska det väl gå till sig hoppas jag...

Imorgon ska vi till Marie och Micke och käka middag. Det var tänkt att vi skulle bada i deras badtunna ute på gården, men det går ju inte nu när Åsa är sjuk. Skulle kunna tänka mig att det blir en lugn kväll hemma hos dom imorgon med god mat och snack i soffan. Om det nu inte blir så att Åsa blir ännu sämre, för då blir det väl till att ställa in.

¤ Det som kommer från hjärtat, går till hjärtat ¤

Fullspäckad dag...

Kl 8 i morse hämtade Marie mig och vi for ut till SURF för att kolla in lydnadstävlingen som var idag. Det var många startande i lydnadsettan, hela 24 st. Vart lite taggad när vi var där och blev nästan lite grym på mig själv att jag inte hade anmält Accta och mig. Hade varit kul att fått köra en "träningstävling" och sett vart vi stod någonstans. Hon är ju över 10 månader. 
 Eftersom platsen inte är helt klar så hade jag ju hoppat över den och bara kört dom andra momenten. Men men, det är ju smart att vara efterklok. Hade även varit spännande att se hur hon skulle bete sig i ett ridhus med alla goa lukter. Hon har ju smak på hästskit, så... :o)
Tror även att Marie vart peppad av att kolla. Hon fick även se att alla inte är "helt klara" med alla moment och det gjorde nog att även hon kommer att våga anmäla sig till någon tävling under året. Marie har en pointer som heter Ella och är hur söt och go som helst... :o)

Var hemma vid 12 tiden igen och då tog jag med Accta ut på en prommis. Vi stannade nere vid brandstationen och tränade. Har börjat lite smått med framförgåendet och det fortsatte vi att pula med idag. Jävla moment det där, totalt värdelöst. Men poletten har börjat trilla ner för lilla tjejen, så det går ju framåt iaf...

När jag kom hem så hade Åsa redan hunnit fara på jobbet. Hon började 14 idag. Så jag har ägnat hela eftermiddagen åt att dammsuga, skura golven, skura badrummet, tvätta, vattna blommor och allmänt röja. Allt detta till suckande hundar som tyckte att matte var världens tråkigaste. Men, det måste göras juh.. Dom kunde väl hjälpa till lite så skulle det vara lite roligare.... :o)

Efter städningen var klar och jag hade fått i mig lite middag så påbörjade jag "projekt kryp" inne på vardagsrumsmattan. Var tvungen att platsa Java på golvet brevid mattan, för hon ville ju vara med och träna. Och jag har inte simultanförmåga nog att träna två hundar i kryp samtidigt.. ;o) Men jag tror att Java var nöjd ändå, hon fick ju lite gotta emellanåt.

Nu ska jag bara slappa resten av kvällen.. Tycker jag att jag har gjort mig förtjänt av...

¤ Lärdom är bra men erfarenhet är bättre ¤


Mitt liv i ett nötskal...

Om jag skulle berätta för er hur många gånger jag har blivit stannad i en nykterhetskontroll och fått blåsa så skulle ni häpna... Om jag tänker tillbaka så skulle jag tro att det är 6 gånger det senaste halvåret... Eller rättare sagt 7, om man ränkar med idag då... Och den här gången tog det verkligen priset.....

Var på väg hem från jobbet i godan ro... Svängde av från E4:an och skulle svänga in på vägen som går genom byn. Där stod civilsnuten med blinkande blåljus, dom hade stoppat någon som dom precis sa hej då till... Jag körde förbi dom och ca 100 meter senare svängde jag in på "min" väg. Såg i backspegeln att jag hade en bil precis bakom mig som var väldigt lik den bil som snuten hade haft. Tänkte inte mer på det utan svängde in på min garageuppfart, stängde av motorn och klev ur. Då såg jag att samma bil stannade precis vid brevlådan och ut klev två poliser.... *suck* "Vad är det nu då??" tänkte jag.....

" Hej hej sa dom, jag ser att du inte har något skattemärke på... "
Jag sa att jag har inte hunnit tvätta bilen men jag har den i handskfacket om dom ville se.
Nä, det behövdes inte sa dom, dom såg på datorn att jag hade betalat men att det egentligen är 500 kr i böter om man inte sätter på det med en gång. Men dom tyckte att det kunde vara om jag bara satte på det idag.
Ok, sa jag, det ska jag göra...

Där trodde jag att samtalet var över och jag kunde gå in, men nä då....
"Som avslutning vill vi se ditt körkort och så ska du få blåsa".... Jag började tokskratta och båda konstaplarna tittade lite konstigt på mig, med all rätt... ;o) Jag berättade för dom hur många gånger jag blåst det senaste halvåret och då kunde dom inte annat än att dra på smilbanden också...

Så jag bara undrar, hur många av er har blivit "stoppade" på er egen garageuppfart och fått blåsa i en nykterhetskontroll??? :o)
Kanske ska tillägga att alla blåsningar har varit negativa och noll promille.... Bäst att säga det för säkerhetsskull... Och skattemärket sitter numer på bilen.... ;o)

Förutom det här så har dagen förflutit riktigt bra. Haft strålande sol och några plusgrader, så det blev en lite längre prommis med jyckarna. Ca 1½ timme...

Efter promenaden for jag till idrottsplatsen för ett litet lydnadspass med Accta. Java fick snällt sitta och vänta i bilen. Ställde bilen utan synhåll så att inte Java skulle se, hon blir så olycklig då.

När Åsa kom hem från jobbet så hade Accta sagt hej hej, och sen kilat upp och lagt sig i sängen och somnat som en gris. Hon ringde mig på jobbet och frågade vad jag hade gjort med henne... Inget, sa jag, vi har bara tränat lite... :o) Hon blev visst trött, den lilla rackarråttan.....

¤ En man som ser världen på samma sätt när han är 50 år som när han var 20 år, har slösat bort 30 år av sitt liv ¤


Städdag...

Idag har jag umgåtts med Electrolux och golvmoppen hela förmiddagen. Även dammtrasan har fått vara med på ett hörn. Tråkigt, men ett måste...

Vovvarna tyckte jag var skittråkig och dom har mest gått runt och suckat hela dagen. Jag försökte förklara att vi skulle gå på prommis när Åsa kom hem från jobbet, men dom verkade inte tro mig.

Det har varit rikigt göteborgsväder idag. Dimmigt med regnet hängande i luften. Det positiva är dock att trots det dåliga vädret så var det ljust ända till 16:30... Vi går mot ljusare tider... Äntligen!!!

Efter promenad och middag bestående av pizza, for Accta och jag och tränade lite lydnad... Körde skallet utomhus för första gången... Lite tveksam först men sen gick det bra. Fokuserar inte på antalet skall just nu, utan jag vill att hon ska sitta still och skälla ett skall... Går riktigt bra.. Har lyckats ganska bra med att förklara för henne vad jag vill, annat var det med Zelda... Där var jag tvungen att ta hjälp av kopplet för att få henne att sluta att hoppa vid varje skall. Accta har en större tendens till att vilja lägga sig ner när hon skäller än att hoppa, så med henne får man försöka "locka uppåt" istället.
Vi körde även lite linförighet, apportering och läggande.
Avslutade med en platsliggning och där är jag inte riktigt nöjd. Hon känns lite orolig och kan gnälla när jag lämnar henne. Inte så att hon kliver upp men hon ligger på helspänn. Får ta mig en funderare på hur jag ska lösa det. Tips någon??

¤ Pengar kan köpa en fin hund, men bara vänskap kan få den att vifta på svansen ¤

Tillbaka...

Som ni kanske har märkt så har jag haft ett litet uppehåll i bloggandet. Lusten har inte riktigt infunnit sig av några olika anledningar... Men nu ska jag köra igång lite smått igen, sen om det blir varje dag som vanligt, det får vi se..

Även om jag inte har bloggat så har jag tränat... Känns som om lydnadsträningen går framåt och att vi har kommit en bit. Klart att det är mkt kvar än, men jag tycker att hon är duktig med tanke på att hon bara är snart 11 månader. Åsa, Java, Accta och jag var iväg och tränade här i eftermiddags. Då fick hon en första invigning i budföringens kapitel... Kul tyckte Accta...
Dagens lydnadspass bestod av linförighet, inkallning, läggande under gång, apportering och platsliggning. Vi körde hundarna samtidigt men en bit ifrån varandra. Vill att Accta ska koncentrera sig på vad vi gör och inte lyssna på vad Åsa säger till Java...
Träningen gick bra för oss båda och vi åkte nöjda hemåt. Vovvarna har sovit sen vi kom hem, så jag antar att dom är ganska nöjda dom med...

Väl hemma skulle jag ta en dusch och jag brukar alltid ha sällskap av Accta inne i badrummet då, så även denna dag. Hade lagt en handduk på golvet och på just den skulle hon ligga, men hon tyckte inte att den låg bra som jag hade lagt den. Hon började bädda och stöka och efter en stund när hon hade fått den fin så la hon sig tillrätta som en liten kanelbulle på den.... Men jag såg att hon inte var nöjd... Det såg ut som om hon tänkte: "Äsch, nu blev det ju knöligt..."
Så hon for upp och gjorde om hela proceduren en gång till. När hon var nöjd sjönk hon ihop i en liten kanelsnäckeform och knorrade förnöjsamt... Sötnos....

Imorgon jobbar Åsa till 14 och efter det ska vi ut i skogen en stund. Sen skulle jag gissa att det blir lite mer lydnad. Återkommer om detta...

Har även fått nya kort på Acctas syskon, Arrac och Akksa. Korten ligger i galleriet på hemsidan om ni vill se.

Ha en fortsatt trevlig helg...

¤ Om man talar sanning behöver man inte anstränga sig efteråt för att komma ihåg vad man sagt ¤