Liten promenad

Java med plogpinne
Java har hittat en plogpinne som hon är mäkta stolt över

Idag svepte jag i mig hostmedicin och tog fru och vovve med mig till Bäcksjön för att gå en liten prommis och testa den nya kameran. Vi gick mycket långsamt och inte så långt, men fördelen när man har en hund som Java är att går vi en kilometer har hon sprungit fem. Så motion fick hon iaf. :o) Hur som helst är det skönt att få lite luft. Är inne på 11:e förkylningsdagen nu och jag ser inget slut på det. Känns bara som om det blir värre och värre. Men förhoppningsvis så är väl det värsta över nu och det börjar plana ut. Om inte, så är det  nog dags för mig att gå till farbror doktorn.

Jag är mycket nöjd med den nya kameran. Kortet ovan var kanske inte bland det bästa men det är ett roligt kort. Fick ett kanonfint kort på Java som jag har lagt på första sidan på hemsidan. Tycker att hon är underbart vacker där, men, å andra sidan så är man väl ganska partisk också..... ;o)

En liten promenad...

Letar godis
Java letar godis

...
vågade vi oss på idag. Vilt hostandes gick vi genom skogen, men Java var skitnöjd. Båda mattar med på promenaden!!! Det är inte varje dag det händer. Vi hittade en liten dunge där det inte var så mycket snö, så då passade vi på att göra ett litet godisuppletande som var uppskattat. Det blev visst lite lydnad på vägen också.

Sen var vi även förbi på jobbet och köpte en dragsele till Java. Gårdagens roliga sparkutflykt gav mersmak, så det är helt klart något som vi ska göra mer på vintern. Och nu har hon en riktig dragsele som inte gör att det blir någon konstig snedbelastning. Det är bara att dra på!! ;o) Vi hade även tänkt att kika lite på ett par skidor också, men teknikgalningar som vi är så slutade det med att vi köpte en ny digitalkamera istället.. ;o) Ja, jösses.... Det är livsfarligt att åka till stan, det kostar så mycket pengar.... ;o) Men den nya vi köpt ska vara mer åt "sporthållet" och vara lättare att ta rörliga kort, och eftersom dom flesta korten tas på hundar som rör sig, så tror jag att det var en god investering. Den gamla ska vi sälja, så den lär vi nog få någon tusenlapp för iaf.

Hmmmm, det är dyrt att ha hund..... ;o)

Premiärtur med sparken...

Trött
En mycket trött Liten Java

Igår fick vi en spark och idag har vi varit ut på en premiärtur, hela familjen. En styrde, en satt fram och Java drog! ;o) Jädrar i min låda vilken fart hon håller. Jag skulle nog aldrig våga stå på ett par skidor bakom henne. Eller stå och stå, jag skulle väl ligga, skrikandes. ;o) Och detta var helt klart ett perfekt alternativ för mattar som är förkylda. Låta hunden göra hela jobbet liksom. ;o)

I början så såg hon lite konfunderad ut när vi for iväg men när hon fattade galoppen, ja, då fattade hon verkligen galoppen. Eftersom hon tyckte att det här var så kul så kommer det helt klart bli ett återkommande tema under vinterhalvåret. Men jag tror att vi ska köpa en riktig dragsele till henne. Idag fick hon springa i spårselen, och det känns inte riktigt bra. Är rädd för att hon ska felbelasta eftersom den inte är gjord för att dra med. Är man på lite mer ödsliga vägar så kan hon ju springa löst, men idag for vi efter vanliga vägar, och då känns det lugnare om hon är kopplad. Bilarna kör ju som idioter!

Fortfarande förkyld...

Snöigt
Så här söt är man i snön

Hostig, tungandad och svettas så fort man rör sig. Ja, tänk att det kan ta så hårt att vara förkyld.

Men vi gick en promenad iaf. Fint väder, men kallt. Tror att blåsten gjorde det mesta.

Kan inte skryta med att Java har fått göra nått kreativt idag direkt, men hon verkade kunna roa sig själv i snön. Imorgon kanske vi ska försöka oss på lite lydnadsträning. Får se om mattarna överlever natten först. *host, harkel, snörvel*

Sjuka mattar...

Just nu är det näsdukar, hostmedicin och alvedon livet kretsar kring. Som tur är verkar Java tycka att det är rätt ok att bara ligga och slappa.

Klädde på mig ett ton med kläder och gick ut i skogen med henne en stund idag... Andfådd som få försökte jag låta henne ha så kul som möjligt utan att jag skulle behöva röra mig så mycket. Resultatet av det blev: uppletande av godis och lydnad i form av koncentration och några små förflyttningar. Jättekul tyckte Java, svansen gick hela tiden, så jag tror att jag fick godkänt... :o)

Frågan är bara vad man ska hitta på till henne imorgon......


Ännu kallare...

Idag var det om möjligt ännu kallare... -18 grader har vi fått stå ut med. Så det som var tänkt att bli en RIKTIGT lång promenad, vart "bara" ca 1 timme, sen höll matte på att frysa ihjäl. Men Java var nöjd, det finns ju så många roliga "isbollar" som man kan bära omkring på. För att inte prata om hur kul det är att gräva fram pinnar under snön och sen springa som en galning med det nyförvärvade bytet i munnen.

Idag har vi även satt Javas mage på prov. Hon fick ett grisöra här på kvällen, något som normalt sett inte brukar göra att hon blir dålig. Men efter den förra veckans strapatser så får vi se vad som händer. Jag hoppas verkligen att det går bra.

Eftersom förkylningen inte vill ge med sig i första taget så har jag legat på soffan och fortsatt fiffla med Javas nya hemsida. Satan så kul!! Varför har jag inte gjort det här tidigare? Kanske för att jag inte har haft tid...... Hmmm... Känns som om jag har lyckats få dit det viktigaste nu, men det saknas bilder i galleriet, så det ska jag ta itu med härnäst. Det kanske inte blir den här veckan, men... Sen är jag runt och kikar på en massa hundsidor för att få lite idéer till om det ska in nått mer. Så om det är någon som saknar något, säg till!! Alltid bra med tips och förslag. När det blir dags för valp så kommer naturligtvis sidan att utökas med det också.

Brrrrr kallt.....

Idag har vi haft den kallaste dagen den här vintern. -16 grader... Så med mattar som är förkylda, så blev det ingen rolig dag för liten Java. Eller rättare sagt, hon har fått roa sig själv med att fortsätta förstöra några av sina leksaker = hennes favvosysselsättning. Tanken var att det skulle ha varit en hundträff här i Sävar i kväll, men eftersom det var så kallt så vart det inget med det. Vi har aldrig varit på någon av dom här hundträffarna, så det här skulle ha varit första gången. Men förhoppningsvis blir det fler gånger. Skulle vara roligt om man träffade någon här som var intresserad av att köra t ex lydnad och spår. Alltid kul att kunna träna med olika människor.

Nåja, imorgon är det förhoppningsvis inte lika kallt och förkylningen kanske känns lite bättre. Då kanske det blir något vettigt gjort.

Förkyld

Ja, vad gör man när man ligger hemma och är sjuk? Jo, man knåpar ihop en hemsida förstås. ;o) Så nu mer ingår denna sidan i ett lite större koncept. Så om ni vill titta på den så är det bara att gå in på:

www.freewebs.com/mittlivmedhundar

Denna bloggen ligger länkad från den sidan, så här kommer jag fortsatt ha uppdateringar allt eftersom. Men eftersom hemsidan är under konstruktion så kommer det att hända nya grejer där också. Där finns även en gästbok som man kan lämna ett litet tassavtryck i.

Nåväl, Java tycker att jag är jättetråkig som bara ligger på soffan och knappar på datorn. Hon har hämtat både en och två leksaker till mig och sagt att "HALLÅ, kan vi inte göra nått". Men nu har hon gett upp och ligger och sussar här brevid mig. Jag har lovat henne en månskenspromenad ikväll med pannlampor och hela köret, så det ska jag hålla.

Javas mage håller ihop än. Idag har vi börjat smyga in klass i maten igen. Snacka om att hon blev glad, hon älskar sin klass. Ikväll ska hon få en liten portion till. Lyckos henne!!!

Java frisk, jag sjuk...

Nu har vi fått tillbaka vår gamla vovve... Efter några dagar med "huskuren" bajsar hon numer fasta fina korvar. :o) Och energin är tillbaka, så nu är hon lika pigg som vanligt igen. Härligt!! Nu håller vi bara tummarna för att det håller i sig och att hon har fått tillbaka sin gamla vanliga plåtmage.

Veckan har varit mycket lugn. Har inte gjort många knop med en slak vovve. Mest varit ute på tomten. Men igår fick hon ett litet uppdrag. Hon var så pigg och hade så mycket överskottsenergi att hon fick gå ut och dra Linn i pulkan. Efter några minuter med en hund som såg ut som ett frågetecken så fattade hon galoppen och tog sitt arbete på största allvar. Hon tyckte att det var jättekul och Linn somnade i pulkan. Det vart ingen lång prommis, men runt kvarteret iaf. Det ska vi nog göra fler gånger, eftersom både hund och barn tyckte det var roligt.

Helgen går även den i slapphetens tecken. Jag har blivit megaförkyld med feber, så det är bara att inse att man inte orkar göra så mkt. Det blir en mysig helg i sängen istället!!

Dålig vovve

Idag har Java skrämt oss riktigt ordentligt. Eller i alla fall mig. Kanske är det så att jag är lite känslig pga allt som hänt med Zelda och även Javas uppväxt, men det är inget att göra åt. That´s me!

Det började med att hon har varit lite orolig i natt. När "den riktiga matten" kom hem från jobbet i morse bad jag henne att släppa ut Java ifall hon var nödig. Så det gjorde hon och Java hade megadiarré. Sen gick dom upp och la sig för att sova en stund och jag var upptagen med annat innan jag skulle fara på jobbet. Men innan jag for så väckte jag dom, och den synen som jag fick se då var riktigt skrämmande. En mkt ynklig hund som knappt klarade av att stå på benen vacklade ner för trappen och ville ut. Sprutdiarré igen. Vi ringde till veterinären för att höra vad som kunde göras, men eftersom hon inte har någon feber och inte kräks så tyckte dom att vi skulle avvakta. Och tanken med telefonsamtalet var ju inte att vi skulle åka in, utan bara vara säkra på att vi gjorde rätt i att stanna hemma. Köpte med mig Canicur tabletter från jobbet som hon har fått en dos utav. Sen har vi pratat med Lena Martinsson på Av Midälvalands kennel och fått ett recept på en "huskur" som är uppstoppande och energihöjande. Så den har vi fixat iordning och gett nu på kvällen + att hon har fått en halv burk morotspuré. Hon ska få lite mer puré innan vi går och lägger oss och så får vi se hur hon är i morgon.

Detta är första gången under Javas 4 år som hon har varit så här dålig i magen. Så vi är inte direkt vana vid att se henne så här. Det gör ont i hjärtat att se sin vovve så här ynklig när man är van vid att hon jämt är pigg och glad.

Sök den 14 januari, helt sanslöst!!

Idag körde vi snösök. Vi var i den nya rutan här i Sävar i grustaget. En rolig ruta där det är ganska tät skog åt ena hållet och åt andra hållet är det 10 meter skog och sen ner i ett grustag där det finns några enstaka buskar och stora stenar. Härligt att köra sök så nära hemmet för en gångs skull. Det är inte ofta det tar 5 minuter att ta sig till sökrutan.

Med Java så koncentrerade vi oss mest på skogslydnad. Det tog en stund för matte och Java att ta sig fram till stigen, men jag tycker att det såg relativt samlat ut. En trevlig syn. Själva söket idag var väl inte det bästa. Java hade väldigt svårt med terrängskiftningen som var på ena sidan. Matte fick mata ut henne där på skicken. Sen slarvade hon med markeringarna idag igen. Fattar inte. Men jag undrar om det är så att löpet spökar lite. Hur som helst så kom vi överens om att nästa gång kör vi bara skogslydnad och inget skick alls. Sen tränar vi rena markeringar vid sidan om. Förhoppningsvis så kan vi få bukt med problemet då.

Sen fick vi besök från parningsturné tjejerna. Dom åkte hem idag och svängde förbi här för en kopp kaffe och en macka. Himla trevligt! Indra och Yngve parades en gång till idag på förmiddagen, så totalt blir det två gånger. Så nu är det bara väntan och åter väntan kvar. Hoppas veckorna går fort här nu så man får veta snart om det har tagit eller inte.

Yngve och Indra
Yngve och Indra vilar ut efter kärleksakten

Till något helt annat nu. Javas tassar ser lite bättre ut idag. Hon har inte haltat alls nu på ett par dagar. Igår smörjde vi in tassarna innan vi la oss. Tror att vi måste vara mer noga med det nu under vintern, så kanske man kan förhindra några sprickor i alla fall. Är det så här fortsatt milt och dom inte slutar att salta vägarna så blir det nog skor på båda framtassarna när det blir promenader på vägar.Tur att man har en hund som inte är så brydd i alla påhitt som hennes matte hittar på. :o)

Löp och ont i tassen.... Igen....

Det är en deprimerad vovve vi har här hemma nu. Igår sprack det upp en spricka i tassen..... Igen..... *suck* Denna vintern är inte bra för vår vovve. I och med att det är så varmt så saltar dom mycket och det är ingen hit för Java. Igår var hon jättehalt och ville knappt stödja på tassen, men idag ser det mycket bättre ut. Hon har varit med mig på jobbet idag och när vi var ute och kissade så fick hon ha skor på båda framtassarna.... För säkerhets skull liksom.

Och om inte tassen vore nog, så har hon börjat löpa också. Blodet flödar och hon har fullt upp med att städa upp efter sig. Duktig vovve!! Men i natt blir det nog tikskydd, annars blir sängen bannlyst.

Sen fick jag besök på jobbet idag. Det var kennelmamman och Indras matte som tittade förbi. Dom är på parningsturné och mitt jobb låg i rätt färdriktning. Så under kvällen har jag fått parningsrapporter. Raskabo Indra är numer parad med Kargalandets Yngve, så nu är det bara att hålla alla tummar och tår för att det tar och att det kommer några valpar om si så där två månader. Blir det så, så kommer Java att bli storasyster i maj månad.

raskabo indra
Raskabo Indra


Kargalandets Yngve
Kargalandets Yngve

JAVA 4 år!!!

Java 4 år tårta
Java poserar med sin 4-års bakelse

Idag fyller vårat lilla charmtroll 4 år. Fatta vad tiden går fort. Man tyckte ju nästan det var i går som man hämtade hem en liten "råtta" till hund som inte var större än Zeldas svans. Men den där lilla "råttan" har nu vuxit sig riktigt stor.

Eftersom det är hennes födelsedag så fick hon även en liten födelsedagspresent, som hon gjorde så här med:

Java 4 år leksak
Mmm, kul leksak

Och nu ligger den lilla julgrisen och sover, alldeles stinn i magen efter sin goda födelsedagsbakelse som bestod av: butterkaka täckt med grädde, laxfyllda ben som tårtljus och gristrynen som garnering.

Java 4 år tårta smask
Mmm, smask, mmm

Vi säger även grattis till alla syskon:
Raskabo Jaxon
Raskabo Jork
Raskabo Jamir
Raskabo Jante
Raskabo Jixx
Raskabo Jagger
Raskabo Jira
Raskabo Jolin

Idag skulle jag inte klivit upp.....

Dagen började bra. Jag och Java upp på strålande humör, sök i Kulla stod på menyn. 7 tappra var vi som samlades kl 10. Vallningen gick fort och rätt som det var så hittade jag mig själv ute i skogen som första figge till första hund. Hunden kom, markerade och kom på påvis. Vi lekte med kongar och sen skulle vi in till stigen igen. När vi kom dit så insåg jag........ "scchhiiiit, jag har tappat komradion" När dom for iväg på nästa påvis så älgade jag ut i skogen...... NÄ, ingen komradio så långt ögat kunde nå..... Pinsamt.... Ok, om man tappar bort sina egna grejer, men inte andras.... Så när dom hade tränat färdigt så var det bara att ut i rutan och söka. Som tur var så var det någon som hittade den.... Phhhhuuuuu....

Lite senare hittade jag mig själv som första figge för nästa vovve..... Denna gång tog jag inte med mig någon komradio ut kan jag påpeka. Nu var jackan fylld av två bitstockar istället. Vovven kom, skällde och jag skulle alldeles till att kliva ur legan och belöna, när jag fastnade med foten i en gren och hamnade på alla fyra framför hunden. Problemet var att stockarna hade ramlat ut båda två och vovven högg dom och sen cirklade hon runt mig med svansen rakt upp, stolt som en tupp. Det var då jag på allvar insåg att jag aldrig skulle ha klivit upp i morse. Denna gång kom husse till min räddning och tog av en mäkta stolt vovve sina dyrt förvärvade leksaker.

Näst sist så körde jag och Java. Och det är var ingen bra dag för oss. Hade henne jättefint i handen ända till det var ca 10 m kvar till stigen, så började hon dra som en ursinnig och jag fick verkligen ingen kontakt med henne över huvud taget. *suck* Nåja, det blir bättre när vi har fått komma igång tänkte jag. Ställde upp och skickade mot första figgen. Java ut, hittade figgen och kom tillbaka..... Men vad hade hon i munnen?? En lösrulle? Jag hade inte sagt nått om några lösrullar...... Nåväl, duktigt vovve, hon hade ju inte gjort nått fel, och så for vi ut på påviset...
Väl tillbaka på stigen så gjorde jag klart för stigvakten att vi INTE skulle köra med några lösrullar idag och att han skulle säga det till figgarna i komradion. Hon har den fasta på sig och den fungerar alldeles utmärkt.
Ställde upp för nästa figg. Skickar och hon går ut rakt och fint. MEN kommer tillbaka utan rulle. Ok, tänkte jag. Hon kanske inte gick tillräckligt djupt. Skickade igen och samma fina raka skick. Java kommer tillbaka, men vad har hon i munnen??? En KONG!!!! "Vad faan gör jag nu då" sa jag högt medans jag klappade på en kongtuggandes vovve som stod brevid mig. Kan ju berätta att jag starkt funderade på att bryta här och åka hem och slicka mina sår. Men vi tog oss ut till figgen iaf och hon berättade att Java hade varit fram och markerat, så hon trodde att Java kom på påvis andra gången. *suck* Sa till figgen att visst, Java kan komma på löst påvis, men då har hon ALLTID påvisningskopplet på sig.

Vid det här laget så var Java så vimsig så hon knappt visste vad hon hette och jag fick verkligen noll kontakt med henne på vägen in till stigen. Men jag tog mig i kragen och tänkte att nu kan det väl inte gå mer fel.
Ställde upp för nästa figg. Skickade och hon for rakt och fint fram till figgen och där nosade hon på henne och kom tillbaka till mig. HJÄLP, tänkte jag... Nu har jag snurrat till det för henne så att hon inte vet vad hon ska göra....  Tog lugnt tillbaka henne till samma ställe som jag hade skickat på, och skickade om. Samma fina raka skick och när hon kom fram till figgen så ställde hon sig och tittade på mig, precis som : ALLVARLIGT matte, vad vill du att jag ska göra egentligen..... Men efter några sekunders betänketid så fattade hon rätt beslut och plockade upp den fasta rullen. ÄNTLIGEN!!!!

Efter det fick hon tre figgar till och alla dom gick bra, som tur va..... För det hade inte behövts så mycket mer för mig den här dagen för att jag skulle packa ihop och åka hem.

Träff med brorsan...

Java och Jaxon 4
Java och kullbrorsan Jaxon

Igår for vi upp en sväng till Skellefteå. Åt god mat och myste framför tv:n. Vi ringde till Janne och Kerstin som har Javas bror, som också dom bor där, och bestämde en träff i dag på lördagen.

Dom bor ganska nära där vi var och vi klädde på oss mycket kläder och gick dit. Strålande sol och 9 minusgrader, vinter helt plötsligt. Det är man ju inte van vid nu.

Vi mötte upp dom utanför deras hus och det tog några sekunder innan Java fattade vem det var hon stod nos mot nos med. Dom träffas inte allt för ofta, men vi brukar passa på att gå en promenad tillsammans när vi träffas. Vi gick en sväng i koppel till en mer öppen plats där vi släppte dom så dom fick busa. Mycket bus blev det. Jaxon har tydligen inte så många kompisar, han är lite bufflig och gåpåig. Hundarna som han har fått träffa blir rädda för honom, till hans stora förtret för han är ju så snäll. Men syrran blir inte rädd hon. Hon tacklas tillbaka och så är hon lite snabbare, så hon trycker bara på lite så hamnar hon framför honom. Ja, kul hade dom iaf. Och Java, hon var nöjd hon efter den lilla promenaden.

Java och Jaxon 2
"Nu tar jag dig, syrran"

Java och Jaxon 3
"Det ska vi allt bli två om"

Fredagssök

Idag fick Java fara med "den riktiga matten" ensam till skogen för ett sökpass. Jag var tvungen att jobba men jag hade mycket hellre velat vara med dom i skogen. Passet gick bra men det uppstod "nya" problem att jobba med. Idag fick Java prova på stående figgar och det var som att hon inte riktigt fattade vad hon skulle göra då. Hon är ju van att dom ligger ner eller sitter. Hon fick 6 figgar, några långt ut i rutan och några lite närmare stigen. Alla stod upp. Men ju fler figgar hon hittade desto mer trillade poletten ner. Så nu ska vi variera mycket på träningen. Några sittande, några liggande, några dolda och några stående. Men idag sprang hon inga omvägar på påvisen iaf. Raka vägen, och det var ju egentligen det som vi skulle träna på. Men, man blir aldrig riktigt klok på vovvarna.

En budföring gjordes också. Mitt i skogen utan stig och så, och den hade bara gått bra.

Gott Nytt År!!!

På årets första dag har vi bara tagit det lugnt. En liten promenad i skogen på en halvtimma och sen mys framför brasan och tv:n. Det har varit en ruggig första dag på året. Regnet hänger i luften och det blev mörkt fortare än vanligt. Men, jag säger det än en gång, förhoppningsvis dröjer snön och vi får njuta av fler träningspass i skogen denna vinter.

Hoppas att det blir ett bra år för alla, både hundvänner och andra vänner!!!!