SÖK

Idag har det varit en riktigt mysig dag. Jag och Java klev upp i morse och tog bilen ut till Bussjö. Där mötte vi upp sökgänget för ett litet träningspass. Det var ganska skönt och varmt, 1 plusgrad och uppehåll. Helt perfekt. Idag hade vi även med oss en "ny" kille. Han var på besök i stan och ville vara med och köra med oss. Hunden heter Nicke och är en vorsteh hane på 7 år. Brukschampion i sök. Hans sök var riktigt härligt att titta på. Undan gick det och markeringarna var klockrena. En fröjd för ögat och verkligen kul att se en "annorlunda" ras i sökskogen.

Java skötte sig faktiskt riktigt bra. Visserligen var hon GASAD och hade mycket spring i benen, men det gick att få kontakt med henne och jag är nöjd. Markeringarna var det inget fel på, hon är så fin hos figgarna, men hon springer ibland lite mer än vad hon behöver. Sen har vi identifierat några "problem" som vi ska jobba på. Vi måste träna på att få in ett system så att hon inte springer lika planlöst som hon gör nu. Så det ska vi jobba på nästa gång.
Sen när hon har markerat så ska vi få henne att springa rätt in till stigen från figgen. Det hon gör nu är att springa tillbaka samma väg som hon kom när hon hittade figgen, och det är ju inte alltid den närmaste vägen tillbaka till stigen. Så nu har vi en liten mall för kommande sökpass.

När vi kom hem så var det en trött hund som "rann" ut från bilen. "In, hämta leksak och berätta att jag är hemma, dricka vatten, kolla så att alla leksakerna var där jag lämnade dom, galopp upp för trappen och sen upp i sängen där "den riktiga matten" låg och kollade på tv, kura ihop mig till en boll och sen zzzZZZzzz."
Vi var hemma vid 14 tiden och vid 20:00 vaknade hon och krävde mat. Så det här passet tog hårt på Liten Java. Men det är klart, konditionen efter operation och penicilinätning är väl inte den bästa.

Lydnad med den "riktiga" matten...

Idag har Java fått träna lite lydnad på klubben. Tyvärr var jag tvungen att jobba så hon fick fara dit med den "riktiga" matten.

Enligt rapporten som jag fick när jag kom hem var att hon hade skött sig ganska så bra. Lite slamsig och pipig, men med tanke på att hon har stått nästan helt still i en månad pga tassen och operationen så var tydligen matten rätt nöjd iaf.
Dom hade även gjort ett uppletande efteråt. Men tydligen så hade korridorerna blivit lite för breda och hon hade inte fått ut Java riktigt så rakt som hon hade tänkt. Men det är ju sånt som händer. Får göra lite smalare nästa gång. Hur det gick för det övriga gänget fick jag igen rapport om, men jag antar att det i stora hela hade gått bra. Det var med sökgänget som hon var och tränade med och imorgon så är det träning igen. Denna gången blir det sök och då ska JAG träna Java. Den "riktiga" matten jobbar i natt så hon sussar gott i morgon när vi är i skogen och letar busar. Ska bli jättekul att träna. Det blir ju inte så ofta nu för tiden när man inte har någon hund att träna med.

Vi har även fått ett jätteroligt besked idag. Indra har börjat löpa och förhoppningsvis blir det parning i mitten/slutet av januari. :o) Nu är det bara att hålla tummarna och vänta.
Raskabo Indra
Raskabo Indra

Julen är över...

Java och Linn
Linn och Java vilar ut efter en hektisk julhelg

Så var julen över för den här gången.

Vi har haft en ganska lugn julhelg. Firat hemma med dom närmaste bara, men även det kan vara jobbigt för små barn och vovvar.

Både tratt och stygn är iaf borttagna nu och Java är överlycklig. Äntligen får hon vara en vanlig hund igen. Tassen har också gått ihop bra och nu är det ingen sko som behövs tas med på promenaderna längre.

Idag har vi varit och gått en långis upp vid sjön. Och till Javas stora förtjusning så var även hennes "kille" Ecco med. Mkt bus blev det. Sen när vi kom hem så såg vi att hon hade fått tre nya sprickor i hennes tass. Förra såret var på höger fram men dom här nya är på vänster fram. Men det är inget som blöder så vi ska bara smörja in dom och så får hon gå på dom ändå. Kan bero på att jag var och gick en prommis igår och då gick vi delvis på en väg, och jag är lite fundersam på om dom kanske hade saltat där förut. Hon är ju lite känslig för sånt där. Hon har alltid varit lite känslig i tassarna.
På promenaden spanade vi även efter nya sökrutor och vi hittade en lite ovanlig sådan. Skog på ena sidan och grustag och sten på andra. Ska bli roligt att köra i den och se vad hundarna gör. Snön lyser ju fortfarande med sin frånvaro och förhoppningsvis så blir det väl inte så mkt snö i år. Då blir det mkt träning den här säsongen. Det kommer antagligen att köras lite sök nu i mellandagarna, men vi får se om vi kan vara med. Tyvärr måste man ju även jobba ibland.

Känner verkligen hur det börjar att suga i hund och träningstarmen. Tiken som vi antagligen kommer att ta en valp efter har fortfarande inte börjat löpa ännu. Vi väntar och väntar. Vi trodde att det skulle bli parning runt jul/nyår men nu verkar det dröja lite längre än så. Tråkigt när man går och längtar men iofs ganska bra eftersom leveransen blir lite senare och närmare semestern. Det kommer antagligen att bli en A-kull och jag har funderat lite på namn. Har kommit på några bra men jag har långt ifrån bestämt mig. Så om det är någon som har några bra namn på A, både pojk och flicknamn, så tas det tacksamt emot. Vill ha något annorlunda men som ändå är ganska lätt att säga. Det lutar åt att det blir en till tik men man kan ju aldrig veta så det är lika bra att vara förberedd.

GOD JUL!!!!

Java och julgran
Java framför julgranen 2006

Operation

Jaha, nu är det tratt som gäller.

I tisdags for vi till veterinären och en inbokad operationstid för att ta bort en riktigt stor talgkörtel som har besvärat henne en tid. Tanken var att hon skulle få lugnande och operationen skulle göras under lokalbedövning, men veterinären tyckte inte om utseendet på knölen så det vart en "riktig" operation under narkos. Då passade vi även på att ta bort två små som hon hade, en på rumpan och en på halsen. Som tur var så var det inget konstigt med någon utav dom utan alla var vanliga aterom. Eftersom en av knölarna satt på halsen och hon har stygn där nu, så har vi fått vadera tratten så att den inte ska skava på operationssåret. Men vi försöker att ha tratten så lite som möjligt när vi är hemma. Hon får hålla sig i närheten av oss så vi har koll på henne istället. Hon ska även äta vetrimoxin och rimadyl i tio dagar mot infektion och smärta. Skönt iaf att stygnen ska tas innan julafton.

Veterinären kollade även på tassen som hon har gjort sig illa i. Hon tyckte att vi hade skött om den bra och den såg jättefin ut. Java ska fortsätta att ha sko på sig när hon är ute i tio dagar till, för att vara på den säkra sidan. Vore ju väldigt onödigt om det skulle gå isär nu igen när det har börjat läka så bra.

Så dom närmsta tio dagarna blir ganska lugna. Dels för tassens skull och dels för att hon inte ska anstränga sig så mycket när hon äter penicillin.
Idag for vi iaf till skogen och hon fick springa i ca 20 minuter, vilket var mkt uppskattat. Hon var så trött när hon kom hem att hon somnade pladask.
Sen har hon varit med mig på jobbet en stund på eftermiddagen. Den "riktiga matten" skulle på julbord med sitt jobb. Vi hade fått in nya märgben på jobbet, hjortben, som var väldans smaskens. Så medans jag räknade kassan och fixade undan efter stängning så fick hon smaska på ett sådant. Snacka om att jag samlar på mig pluspoäng... ;o)

Tråååååkigt....

Suck
Suck.......

Det har varit en tråkig vecka för Liten Java. Tassen gör fortfarande lite ont och hon har inte fått några promenader alls. Som tur är så verkar det som om den är på bättringsvägen iaf, för det blöder inte och det har slutat komma sårvätska. Vi for aldrig till veterinären utan nöjde oss med en telefonkonsultation. Hon sa att om det inte hade blivit bättre på någon dag så skulle vi komma in med henne och dom skulle antagligen fått sy. Men det verkar som om vi slipper det. På tisdag ska vi operera bort en fettknöl som hon har på sidan. Vi ska be dom titta på tassen samtidigt, kanske kan dom lägga lite sånt där lim så att det inte går upp så lätt.
Skon som hon har på sig när hon är ute är fortfarande hel. Helt otroligt!! Min erfarenhet av sockar tidigare har varit att dom har gått hål så fort dom gått några meter på asfalt. Och bara för att jag säger det här nu så går den väl sönder imorgon.... ;o)

Men jag tror att jag fick några pluspoäng av Java idag iaf. Vi tog bilen upp till sjön och gick en liten promenad i 20 minuter. Hon fick springa fritt hela tiden och så roligt har hon nog inte haft på länge. Lyckan lyste i ögonen på henne. Härligt att se... Och socken satt kvar, trots att det var några ordentliga race. Visserligen fick jag rätta till den några gånger, men kvar satt den.

Imorgon är det sökträning och vi kan inte vara med... :o( Typiskt när man har möjlighet och inte jobb är ivägen så ska en liten tass sätta stopp för det. Men så länge snön lyser med sin frånvaro så lär det hinna bli fler gånger.

Ont i tassen

Hjärta i isen
Ett hjärta i isen som jag hittade på sista sökträningen...

Java har gjort illa sig i tassen och går numer under namnet Halta Lotta. Vi vet inte riktigt vad hon har gjort, men antingen har hon skurit sig på något eller så är det en liten spricka som har spruckit upp och blivit värre. Pratade med våran veterinär idag och antagligen måste jag åka in med henne imorgon och eventuellt sy. Hoppas att det inte behövs, hon har haft nog med veterinärbesök...... Hur som helst så är hon väldigt söt i sin lilla gummisko som hon har på sig när hon är ute......