Julen är över...

Java och Linn
Linn och Java vilar ut efter en hektisk julhelg

Så var julen över för den här gången.

Vi har haft en ganska lugn julhelg. Firat hemma med dom närmaste bara, men även det kan vara jobbigt för små barn och vovvar.

Både tratt och stygn är iaf borttagna nu och Java är överlycklig. Äntligen får hon vara en vanlig hund igen. Tassen har också gått ihop bra och nu är det ingen sko som behövs tas med på promenaderna längre.

Idag har vi varit och gått en långis upp vid sjön. Och till Javas stora förtjusning så var även hennes "kille" Ecco med. Mkt bus blev det. Sen när vi kom hem så såg vi att hon hade fått tre nya sprickor i hennes tass. Förra såret var på höger fram men dom här nya är på vänster fram. Men det är inget som blöder så vi ska bara smörja in dom och så får hon gå på dom ändå. Kan bero på att jag var och gick en prommis igår och då gick vi delvis på en väg, och jag är lite fundersam på om dom kanske hade saltat där förut. Hon är ju lite känslig för sånt där. Hon har alltid varit lite känslig i tassarna.
På promenaden spanade vi även efter nya sökrutor och vi hittade en lite ovanlig sådan. Skog på ena sidan och grustag och sten på andra. Ska bli roligt att köra i den och se vad hundarna gör. Snön lyser ju fortfarande med sin frånvaro och förhoppningsvis så blir det väl inte så mkt snö i år. Då blir det mkt träning den här säsongen. Det kommer antagligen att köras lite sök nu i mellandagarna, men vi får se om vi kan vara med. Tyvärr måste man ju även jobba ibland.

Känner verkligen hur det börjar att suga i hund och träningstarmen. Tiken som vi antagligen kommer att ta en valp efter har fortfarande inte börjat löpa ännu. Vi väntar och väntar. Vi trodde att det skulle bli parning runt jul/nyår men nu verkar det dröja lite längre än så. Tråkigt när man går och längtar men iofs ganska bra eftersom leveransen blir lite senare och närmare semestern. Det kommer antagligen att bli en A-kull och jag har funderat lite på namn. Har kommit på några bra men jag har långt ifrån bestämt mig. Så om det är någon som har några bra namn på A, både pojk och flicknamn, så tas det tacksamt emot. Vill ha något annorlunda men som ändå är ganska lätt att säga. Det lutar åt att det blir en till tik men man kan ju aldrig veta så det är lika bra att vara förberedd.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback