Operation

Jaha, nu är det tratt som gäller.

I tisdags for vi till veterinären och en inbokad operationstid för att ta bort en riktigt stor talgkörtel som har besvärat henne en tid. Tanken var att hon skulle få lugnande och operationen skulle göras under lokalbedövning, men veterinären tyckte inte om utseendet på knölen så det vart en "riktig" operation under narkos. Då passade vi även på att ta bort två små som hon hade, en på rumpan och en på halsen. Som tur var så var det inget konstigt med någon utav dom utan alla var vanliga aterom. Eftersom en av knölarna satt på halsen och hon har stygn där nu, så har vi fått vadera tratten så att den inte ska skava på operationssåret. Men vi försöker att ha tratten så lite som möjligt när vi är hemma. Hon får hålla sig i närheten av oss så vi har koll på henne istället. Hon ska även äta vetrimoxin och rimadyl i tio dagar mot infektion och smärta. Skönt iaf att stygnen ska tas innan julafton.

Veterinären kollade även på tassen som hon har gjort sig illa i. Hon tyckte att vi hade skött om den bra och den såg jättefin ut. Java ska fortsätta att ha sko på sig när hon är ute i tio dagar till, för att vara på den säkra sidan. Vore ju väldigt onödigt om det skulle gå isär nu igen när det har börjat läka så bra.

Så dom närmsta tio dagarna blir ganska lugna. Dels för tassens skull och dels för att hon inte ska anstränga sig så mycket när hon äter penicillin.
Idag for vi iaf till skogen och hon fick springa i ca 20 minuter, vilket var mkt uppskattat. Hon var så trött när hon kom hem att hon somnade pladask.
Sen har hon varit med mig på jobbet en stund på eftermiddagen. Den "riktiga matten" skulle på julbord med sitt jobb. Vi hade fått in nya märgben på jobbet, hjortben, som var väldans smaskens. Så medans jag räknade kassan och fixade undan efter stängning så fick hon smaska på ett sådant. Snacka om att jag samlar på mig pluspoäng... ;o)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback