Som sagt, förändringarnas vindar....

...fortsätter att blåsa. Numer är jag ensam anställd på mitt jobb. Får se vad som blir av detta....

Tillbringade halva morgonen på banken... Hur mkt folk kan det vara på en bank på Valborgsmässoafton....? Trodde faktiskt att jag skulle vara ensam där, men det var visst fler som tänkte så.. :o)

Java och Åsa hade ensamtid i skogen idag. Jag var hemma och hade lite sovmorgon.. Härligt!! När vi sedan for till jobbet så hade Java sällskap av mamma som har varit här idag. Känns så skönt att hon inte behöver vara ensam hemma varje dag. Och dagarna som hon väl är ensam hemma så blir det max 4-5 timmar. Skönt...

Kvällen har mest spenderats vid datorn. Har pillat lite med galleriet på den nya hemsidan.. Det är verkligen jättekul!!!

Imorgon så är det röd dag och vi är lediga. Då ska vi åka ner till Ö-vik och kika på valparna igen. Fick nya bilder idag och man känner knappt igen dom, och då är det ändå bara 1½ vecka sedan vi var där. Dom växer som ogräs. :o) Söta som bär är dom... Skulle kunna ta hem alla 9... Eller nja, kanske inte... Hi hi..

Operation Ap-nedräkning: 11 dagar kvar...

Ny hemsida...

Hade svårt för att sova igår så det vart att jag satt uppe ganska länge. Och vad gör jag man när man sitter uppe länge på natten... Jo, man snickrar ihop en ny hemsida så klart.... ;o) Eftersom det är vissa som har haft problem när dom har gått in på den, det har varit någon konstig "pop up" som dom inte har blivit av med, så då kände jag att jag  ville göra en ny istället. Nu är det stället som jag gjort den på bara en "provgrej" så man vet ju aldrig, det kanske blir en till flytt längre fram. Nåja, det blir ett senare problem.... Känner mig iaf ganska nöjd med nya hemsidan. Den är lite mer stilren än den förra. Ja, den duger iaf. :o) Om ni inte har kommit hit via den så kan ni titta på den här. Det är i fortsättningen den som kommer att uppdateras och inte den gamla... Så nu vet ni det... :o)

Idag var det meningen att jag skulle ha farit på möte på klubben men jag vart utan bil. Åsas moppe startade inte så hon fick ta bilen istället. För jag orkade verkligen inte kliva upp och köra henne... :o) Så jag har bara varit hemma hela dagen. Jätteskönt... Fortsatte att snickra med hemsidan och sen så har golven fått sig en omgång med dammsugaren också. När Åsa kom hem från jobbet for jag ut i skogen med Java medans hon och hennes pappa satt med deklarationspapprerna. Det blir ju lite annorlunda nu när man ska deklarera eftersom vi har sålt en lägenhet och köpt ett hus under förra året.

När jag kom hem från skogen började jag med middagen och sen kom även Ann-Sofie på besök. Så hon och Åsas pappa stannade och åt middag hos oss. Det vart inte nått storslaget direkt, svängde ihop lite köttfärssås och pasta. Det var första gången som Ann-Sofie var hemma hos oss, så hon fick en rundtur i huset... Man är ju så barnslig att man är stolt över det lilla renoveringsarbete man har gjort. Men, har man aldrig renoverat förut så blir man hemskt stolt över att man har gjort allt själv.

Nu ska jag snart fara och hämta mamma som ska vara hos oss över natten och imorgon.

Operation Ap-nedräkning: 12 dagar kvar...

Förändringarnas vindar...

....har börjat blåsa och har blåst ganska hårt idag. Det har varit en påfrestande dag och förhoppningsvis så kommer situationen lösa sig till det bästa så småningom. Fortsättning följer....

Somnade som en gris när jag la mig igår kväll och märkte inte ens när Åsa gick och lade sig. Oftast brukar jag vakna till och somna lika fort igen, men inte den här gången inte.... Skulle inte förvåna mig om jag har snarkat som en gris... Ha ha ha....  Eller vad säger jag..... Jag snarkar ju inte.... :o) Sov hur som helst urgott ända tills kl ringde i morse och det var dags att kliva upp och gå till jobbet.... Släppte ut Java i trädgården så hon fick göra ifrån sig, så hon  inte skulle väcka matte Åsa allt för tidigt. Hon har varit ledig idag.... Men tyvärr har hon inte mått så bra (pga coloskopin) så det har mest varit soffan som har gällt för henne.

På vägen till jobbet vart jag stoppad av polisen... En trevlig kille klev fram till bilen med bestämda steg och sa: "Godmorgon, då var det dags för körkorts och nykterhetskontroll".....  Ja, då får vi ju verkligen hoppas att jag är nykter nu när jag ska fara och jobba, sa jag.... Sen fick jag blåsa och han önskade mig en trevlig dag på jobbet... Jag vart lite besviken över att det inte var någon av poliserna i stan som jag känner. Vi har ju en hel del poliser som kunder på jobbet. För även om dom är hundförare så jobbar dom ju som "vanliga" poliser när dom inte är ute på uppdrag med hund.

På jobbet har det varit ganska mkt att göra. Löningshelg..... Folk handlar som galningar.... Men det är ju bra för oss.. :o)

Köpte med mig Frassemat på vägen hem och efter maten så for Åsa, Java och jag till skogen och gick en prommis... Men shit, vad kallt det var. Skulle haft mössa på mig.... *hutter* Nu har man ju börjat vänja sig vid värmen så blir det helt plötsligt kallt igen... Konstigt väder....

Nåja, nu ska jag slappa i soffan en stund och sen är det godnatt.... Imorgon ska jag njuta av en ledig dag!!! :o)

Operation Ap-nedräkning: 13 dagar kvar...

Trött..

Är verkligen hur trött som helst... När jag kom hem från jobbet idag så hade jag både ont i huvudet och mådde illa, men efter lite mat vart det faktiskt bättre. Men middagen blev en sen sådan. Eftersom Åsa knappt har ätit något alls dom här senaste dagarna så gjorde jag potatisgratäng åt oss och det tar ju lite tid. Speciellt eftersom jag inte var hemma från jobbet förns vid 19.
Under tiden gratängen stod i ugnen så tog jag med mig Java upp till sjön och gick en liten prommis. Det gjorde gott för själen kan jag lova. Den där vovven vet verkligen hur hon ska göra för att få mig på bättre humör och känna mig bra... Blåste som sjutton där uppe och helt tyst förutom några fåglar som ivrigt berättade att våren faktiskt har kommit. Underbart.... Sen fick ju även Java några busryck som hon brukar få när det blåser så där mkt. Tror inte att det finns så mkt lingonris kvar efter alla hennes sladdar.

När jag kom hem från jobbet så hade jag även fått ett mail från kennelmamma Lisa med lite nya kort på tikarna. Så fina dom är.... Kan inte fatta att en av dom snart måste anmäla adressändring. Hoppas bara att Java är snäll med henne.....
Vi kommer inte att åka ner till dom i helgen för jag jobbar i morgon och Åsa jobbar söndag, så vi tyckte att det skulle bli så stressigt. Men på tisdag är det ju en röd dag, så vi åker nog ner över dagen då istället. Kan ju inte hålla mig borta i två veckor inte... :o) Kan bara tänka mig hur mkt dom har vuxit sen förra helgen. På korten ser man även att dom har fått öron som lever sitt egna liv... :o) Gulligt!!!

Operation Ap-nedräkning: 14 dagar kvar...

Liiiiiiite bättre....

...känns det idag..... Har varit på jobbet men for dit senare för att kunna ta det lugnt och vila på morgonen och inte behöva stressa. Tror inte att min mage hade klarat det. Och trots att jag hade tagit det så lugnt så vart det ändå värre när jag väl kom dit och det fanns en massa "måsten".... Hmmm, bådar inte gott.... Men det är väl bara att go with the flow ett tag nu och se vad som händer....

Nåja, Java känns iaf MKT bättre idag. Hon har varit pigg och glad hela dagen och ätit med god aptit. Var upp med henne till skogen innan jobbet och hon fick bara springa lös idag. Ville inte att hon skulle behöva gå i koppel nått eftersom hon verkade besvärad av det häromdagen. Ska nog fara med henne till skogen imorgon bitti också, och sen prova på en koppelprommis på kvällen när jag kommer hem från jobbet. Får se hur hon verkar då.

Det är iaf skönt att Åsa är hemma nu iaf även om det inte är så mkt med henne just nu. Hon ska in och göra en undersökning på sjukhuset imorgon och nu är det rensning av tarm som pågår... Hon ska dricka en massa äckligt som ska göra att det blir helt rent "därinne".... Ganska påfrestande, och hon ser väl inte ut att må topp prima direkt... Därför tar jag just nu det största ansvaret för att Java ska få komma ut och motionera. Åsa vill inte vara så många meter från en toa, om man säger så.... :o) Men på lördag ska jag jobba och hon är ledig, så då blir det Åsas vovve igen... ;o)

Har även hunnit med att slänga in Java i duschen idag. Hon har kliat så himla mkt bak på rumpan sen vi var och gick den här "grispromenaden" med Ecco och dom kom hem i helt andra färger än det dom föddes i... Hi hi.... Ju lerigare, desto roligare..... Så idag fick hon sig en ordentlig genomspolning i duschen, dock utan schampo... Försöker att undvika det så mkt som möjligt. Kanske schamponerar henne en gång per år, max två... Oftast går det precis lika bra att skölja av henne med ljummet vatten och göra det noga istället. Så nu är hon jättemjuk och fin i pälsen.... Ett riktigt gostroll!!! *älska* Även klorna på framtassarna har fått sig en omgång. Tror att jag skippar baktassarna den här gången. Hon sliter dom mkt mer än fram så jag tror inte att man måste klippa bak varje gång man klipper henne. Klipper ju faktiskt klorna varannan vecka...
Duktig matte.... *klappar mig på huvudet*

Operation Ap-nedräkning: 15 dagar kvar....

Fortfarande kass...

Idag har jag varit hemma från jobbet. Har mått urk i natt. Inget som lämpar sig för skrift om man säger så.... Har haft så jäkla ont i magen att jag inte har kunnat stå upp riktigt. Eftersom det har varit så himla fint väder så har altandörren stått öppen hela dagen, så Java har fått motionera sig själv där ute. Jag har växelvis varit inne och sen tog jag ut renfällen och la mig där ute en stund. Skönt att få lite luft när man mår dåligt.

Java är lite piggare idag. Hon har inte dreglat något idag. När Åsa hade kommit hem från Ske-å så gick hon en prommis med henne. Helt plötsligt hade hon blivit "hysterisk" och väldigt skum när det vart lite tryck från halsbandet.... Hmm... Är det så att hon har ont i halsen??? Ja, jag vet inte... Men jag tror iaf inte att hon har någon feber. Vi avvaktar ett tag till innan vi tar kontakt med vetten, eftersom hon verkar vara piggare... Hon har iaf ätit med god aptit på kvällen. Hon har även haft med sig en tjurmuskel ut på gräsmattan idag som hon har smaskat på.

Det har varit medlemsmöte på klubben idag och jag hade ju planerat att fara dit. Men med tanke på hur jag mådde så vart det inget med det. Synd, jag hade sett fram emot det.

Imorgon så vet jag inte riktigt hur jag ska göra med jobbet. Jag har iaf bestämt att jag inte ska jobba hela dagen, för det känner jag att jag aldrig kommer att orka. Kommer nog att åka in och jobba några timmar på eftermiddagen, om det nu inte skulle vara så att jag blir ännu sämre imorgon, men det hoppas jag verkligen inte.

Nu ska jag vila ordentligt!!!

Operation Ap-nedräkning: 16 dagar kvar...

Helkass...

Har känt mig helkass på jobbet idag. Fick t o m lägga mig och vila en stund på kontoret. Men efter det så kändes det lite bättre.

Sen när jag kom hem så vart jag orolig, och är fortfarande. Det var inte den vanliga glada Java som mötte mig i dörren, utan en ganska låg Liten. Hon beter sig nästan som om hon mår illa och när jag satt i soffan framför tv:n så låg hon i "Zeldas" fåtölj och då började hon dregla. Blir så orolig att hon ska ha fått i sig något som inte är bra för henne. Efter det som hände Zelda när hon var 2 år (hon blev förgiftad ute av någon sorts lösningsmedel) så blir jag lite hispig när det blir så här. På promenaden ute i morse så vet jag att hon for ner i ett dike och hann dricka några slurkar innan jag hann stoppa henne. Jag låter aldrig mina hundar dricka något ute, på somrarna har jag alltid en vattenflaska med mig när jag är på långpromenad. Efter upplevelsen med Zelda så är jag livrädd för sånt där. Och sen med tanke på vilken otur vi har haft med våra vovvar så fattas väl bara annat.... *suck* Men, jag ska inte dra några förhastade slutsatser än. Jag har henne under sträng koll just nu. Får bara lite ångest över att jag snart ska gå i säng och när man sover kan man ju inte ha koll så att säga. Vet inte om jag ska vara uppe en stund till eller bara släppa det och låta det vara till i morgon. Är hon fortfarande likadan då så måste jag nästan åka in med henne till veterinären. Eller?? Ja, jag vet inte.... Känner mig lite villrådig..... Och så är inte Åsa hemma så jag har någon att bolla med heller. Visst, jag har pratat med henne i telefon och försökt förklara för henne hur Java beter sig, men det blir aldrig samma sak som att se henne. Man får ju ont i hjärtat för mindre......

Jag ska iaf ta en liten kvällsprommis med henne runt gatan här och se hur hon beter sig. I vanliga fall brukar hon få göra kvällspinken i trädgården, men nu vill jag se henne ordentligt och se hur hon gör. Fortsättning lär väl följa...

Operation Ap-nedräkning: 17 dagar kvar...

Nu är det kvällen...

Har idag spenderat min lediga dag med att försöka lugna min oroliga mage och bara ta det lugnt. Har mått lite tjyvtjockt hela dagen men har iaf fått behålla maginnehållet där det ska vara, hittills....

For och gjorde några ärenden på stan och passade på att fara in på Zoocenter och köpa det där halsbandet till Accta som jag hade funderat på. Det slank även med ett annat halsband också, ett lite smalare som hon ska få ha som första halsband. Det lite bredare får vänta till hon har hunnit bli 3-4 månader eller så. Nöjd blev jag iaf över dagens inköp. :o)

Innan jag for hem så hämtade jag upp Eva och Ecco och vi for och gick en promenad med vovvarna i I 20.... Lycka, lycka, lycka!!!! Och lyckan var ännu mer fullkomlig när det fanns härliga vattenfyllda diken som man kunde springa alt. simma i.... *harkel* Kan säga som så, det var ingen ren hund man fick hem... Men jag tyckte nästan mer synd om Eva som fick med sig en mörkbrun och grå golden hem... ha ha ha... Jisses, så han såg ut.
Vi for även förbi och kikade på deras hus som dom har köpt... Riktigt fint.... Kul!!!! Synd bara att dom inte flyttade hit till Sävar... :o(

Operation Ap-nedräkning: fortfarande 18 dagar kvar....

Riktig rapport...

Tillbaka till helgen..... ;o) 
Som sagt, vi körde in i Ö-vik vid 16 tiden och jag trodde knappt mina ögon när jag såg valparna... Så stora... Det slog mig plötsligt att det faktiskt inte är så lång tid kvar tills hon kommer hem, min lilla Apa... När vi kom dit var även en annan valpköpare där, kul att få träffas och prata lite. Även hon ska ha en av tikarna.
Under kvällen så var jag med valparna all deras vakna tid.. Ja, jag ska väl erkänna att jag satt och snusade på dom lite när dom sov också. ;o) Det är ju enda gången som man inte behöver passa sig för deras piraya tänder... :o)

På morgonen väcktes vi av en helt otroligt hög decibel... 9 valpar som vet att kennelmamman står och gör iordning frukost hörs.... Jag lovar..... Men så fort skålarna kommer ner på golvet så blir det tvärtyst och det enda man hör är mumsande små munnar..... Ett ljuvligt ljud.... Efter dom  har ätit så ska dom ta igen allt som dom har missat under natten.... Det går knappt att sitta hos dom för man blir verkligen anfallen..... Har blåmärken överallt... Det är svårt att värja sig mot 9 anfallande valpar som biter tag där dom når och sliter åt alla olika håll..... Ha ha ha.... Dom är inte alls lika intensiva under resterande tid på dygnet, men just på morgonen var nog det värsta jag har varit med om... Det var nästan så att man var tvungen att fly därifrån för att rädda sig undan helskinnad... Tack och lov för leksaker som låter mkt som man kan locka intresset till... Annars hade jag nog inte kunnat sitta kvar där... :o)

Senare på dagen for vi ut och spårade med Java och Fedra. Det las ut två spår på legderna en liten bit bort. Och det som hände sen var faktiskt lite komiskt... Lisa och Fedra gick sitt spår först. Precis innan det så hade vi sett att det var en hund som var och sprang i Javas spår, ja ja, det är sånt som händer. Det blir en liten svårighet och det var ju bra att vi såg det så vi vet varför, om hon nu skulle få problem. Men under Fedras spår så kommer det fram en gammal farbror och börjar prata med Åsa om ditten och datten. Efter en stund traska han iväg och vad gör han?? Jo, traskar rakt in på Javas spår.... Vi bara suckade..... Och inte nog med det.... Efter ett tag så böjer han sig ner och slänger undan lite ris som ligger på legdan.... Och sen tvärstannar han... Tar upp en pinne och tittar konstigt på den och sedan slänger han undan den i diket... Jahopp, det var vårat slut och enda pinne i spåret.... Ha ha... Det var ju bara att ge upp och åka och lägga ett nytt spår åt Java.
Vi for lite längre ner på legdan och la ett nytt spår och under tiden det låg till sig lite så satt vi i bilen och pratade... Det blåste nått fruktansvärt och var svinkallt. När vi hade suttit där ett tag så kommer det två småkillar cyklandes med en fotboll under armen.... Och vad gör dom, jo, dom stannar och ska börja spela fotboll precis där vi har lagt spåret.... Ja, men kan man ha mer otur.... Så vi kastade oss ut ur bilen och nästan kastade in Java på spåret.... Ha ha ha.. Stackars Liten...... Och så mkt störning har java aldrig fått i ett spår. Att behöva spåra rakt igenom ett litet område där två killar spelar fotboll... Det var lite jobbigt för henne när hon hade dom precis framför sig, men så fort hon hade kommit förbi dom (eller rättare sagt, spårat emellan dom) så gick det kanon.... Hon hittade sin pinne och lyckan var fullständig för både vovve och matte. Jag tycker att hon var otroligt duktig!!!!

Efter ett lyckat spår och ytterligare någon timme nere i valplådan så var det dags att åka hem. Kändes inte roligt alls.... Vi började packa ihop och bära ut till bilen. Java var inne i Lisas och Nisses sovrum bakom ett kompostgaller. Eftersom jag skulle släppa av Åsa vid busstationen så hade vi lite mer packning med oss än vad vi brukar. (Hon är i Skellefteå nu på fackombudsutbildning) Därför tog det längre tid än vanligt.... Vi sa hej då och vi hann gå ut till bilen när jag plötsligt kom på..... JAVA DÅ!!!!!! Vi hade glömt henne i sovrummet.... Ha ha.... Snacka om att man fick dåligt samvete.... Men jag tror att det beror på att vi brukar packa in henne i bilen det första vi gör när vi ska någonstans. Det är lugnast så, för då vet hon att hon ska få följa med och blir lugn... Annars springer hon bara runt och velar och är i vägen.... Så det var ju bara att gå in igen pussa på henne och hämta med henne ut till bilen.... Hi hi hi hi.....

När vi kom till Umeå så släppte jag av Åsa vid busstationen och sen for jag och köpte lite revbensspjäll. Passade på att stanna vid Nydala ängen och släppa Java där så hon fick springa av sig lite.... Roligt, sa hon....

Väl hemma så tog jag det bara lugnt.... Har mått lite dåligt hela helgen och det vart inte bättre när jag kom hem..... Har haft ont i huvudet, ont i magen och mått lite illa till och från.... Precis när jag skulle gå och lägga mig så kände jag, ooopppsss, måste kräkas.... Och det gjorde jag.... Som en kalv...... Uscha...... Släpade mig i säng och somnade på en gång.. Och nu på morgonen så kom jag på att jag skulle ha ställt ut soporna till sopbilen i går kväll. Första gången sen vi flyttade hit som vi missat det... Men även om jag hade kommit på det när jag skulle gå och lägga mig igår så hade jag nog ändå inte fixat att gå ner och ta ut det... Så ja ja, det får vänta tills nästa gång. Jag tror inte att den är så där jättefull.... Hoppas inte det iaf....

Idag ska jag bara ta det lugnt.... Mår fortfarande inte helt ok, så det blir nog bara en lugn promenad med Java och sen en sväng in till stan för några ärenden. Ska även hämta upp mamma som ska vara hos oss några dagar medans Åsa är i Skellefteå. Vill inte att Java ska ligga ensam hemma hela dagar när jag är på jobbet. Tur att man har mammor.... :o)

Operation Ap-nedräkning: 18 dagar kvar...

Valpgos...

Nu är jag hemkommen efter ytterligare en underbar helg med en massa valpar. Som jag har sagt förut så känns det som ett stort privilegium att få spendera så mkt tid med valparna när dom är så här små. Vi kom fram till Ö-vik vid 16:00 igår och stannade kvar över natten. Jag kan inte fatta att dom hade vuxit så mkt som dom har gjort på bara 5 dagar. Helt sanslöst. Jag kände nästan inte igen dom när vi kom dit. Mestadelen av helgen har jag nu spenderat nere i valplådan. Har sett en hel del av dom olika personligheterna i kullen. Det växer fram mer och mer. Har fokuserat mest på tikarna så klart, men jag har även hunnit med att se en hel del på hanarna också.

Men nu är jag så trött att det blir inte så mkt mer skrivande idag. Får kanske åter komma imorgon med en mer utförlig rapport.

indra med valpar
Mamma Indra med några av sina fina bebisar

kedjelek
Här leker dom med en väldigt rolig leksak, en kedja... Fränt när det låter mkt liksom...

lilltiken
Lilltiken...

vad vill du
"Vill du leka med mig??"

jag med valpar
Jag med en massa valpar...

puss p? kennelmamman
Kennelmamman får en gosig puss

Operation Ap-nedräkning: 19 dagar kvar...

Äntligen helg...

Den här veckan har verkligen gått superdupermega långsamt. Har gått och längtat till att få nästa valpdos och då sniiiiiiiiglar sig dagarna fram. Men NU är det fredag och imorgon styr vi kosan till Ö-vik och alla valpar igen. Ska bli såååå  mysigt.... :o)

Igår var Åsa och Per till Ikea i Sundsvall. Hon kom faktiskt hem med en hel del matnyttigt... Allt från glas, lampor, mattor, köksredskap, hundleksak (en mjukisstövel som är hel än, tro det eller ej) till tyg som ska placeras på Acctas bur så småningom. En annan fick ha tråkigt och vara hemma och jobba istället...
Men det som jag var mest avundsjuk på var att dom stannade till hos valparna på vägen hem. Tydligen har dom växt megamkt på den här veckan. Några öron är t o m på väg att resa sig. Herregud, det måste ju knaka om dom, så fort dom växer... :o) Och dom hade varit galnare än galnast. När Per hade satt sig i lådan så hade han fått valpar som hängde och slängde ifrån alla lediga kroppsdelar, typ julgransbeklädnad... Ha ha ha.... Fasen vad det ska ha gjort ont.... :o) Men dom har ju till sitt försvar att dom är söta... ;o)

Igår var det även sektorsmöte på klubben. Och eftersom jag ska ta hand om alla inmatning på klubbens nya webbsida som ska läggas ut så småningom, så var även jag där. Jag ingår numer i sektorn Pr/info. Ska bli kul faktiskt. Det var ju ett tag sedan som jag la hundägarutbildningssektorn på hyllan. Roligt att få göra nått nytt. Mötet var hur som helst givande och jag tror att det är viktigt att alla sektorer träffas så här med jämna mellanrum så att vi blir bättre på att samarbeta och ta hjälp av varandra över sektorernas gränser. Det kommer även att bli ett medlemsmöte på onsdag nästa vecka och då ska några förslag till den nya webbsidan presenteras för medlemmarna. Sen får vi väl se vad dom tycker och hur mkt förändringar det blir efter det. För förändringar lär det väl bli... :o)

Sen har ju jag blivit lite invalidos. Jag vete fanken vad som hände, men jag skulle sträcka mig efter något på en hylla på jobbet och då kom det VÄRLDENS knaaaaak från min högra stortå... Ja ja, skratta inte nu.. Det gjorde skitont och nu på kvällen har det blivit ännu värre. Jag måste har sträckt den eller nått... Kan man sträcka en stortå???? Eller så har en sena gått av... Kan inte gå ordentligt utan linkar omkring här hemma. Synd om mig... ;o) Så imorgon gäller det att jag gömmer undan den tån när jag sitter i valplådan, för om någon valp hänger sig fast där, då dör jag väl eller nått. :o)

Förutom tån då, så har dagen förflutit utan några större missöden. Java och jag var på prommis i morse i snöstorm... *suck* Ska inte prata om snön nått nu för då kanske den försvinner.... *hoppas*
Jobbet har flutit på men vi har varit en kvinna kort idag. S har varit hemma med nyopererad vovve. Wilma är numer två halsmandlar mindre. Operationen hade gått bra och hon hade både ätit och druckit så här dagen efter... Det är ju ett gott tecken.
När jag kom hem från jobbet så tog jag med mig Åsa och Java till skogen en sväng. Det var gråkallt och regnade lite, men det är så skönt att bara få komma ut en liten stund efter att ha varit inne på jobbet hela dagen. Vi gick inte någon lång sväng men en halvtimma vart det iaf, och en överlycklig Java som hade båda sina mattar med sig. :o) Ett godisupplet hanns med också...

Sen på kvällen har vi svängt ihop en god middag, lite vin och så kokade vi majskolvar till... Så himlans gott alltså. Man äter det allt för sällan. Ska grilla mkt majskolvar i sommar... :o) Java fick också smaka och hon kom snabbt på hur man äter majs från kolven.
Smaskigt, sa hon....

Operation Ap-nedräkning: 21 dagar kvar...

Som ett brev...

...på posten kom snön i dag på morgonen. Detta antagligen enbart för att vi satte på sommardäcken på bilen igår. Men som tur var så var det inget som la sig på vägarna, det vart bara vitt på gräsmattor och dylikt.
Så morgonpromenaden tillbringades faktiskt i full snöstorm. Hmm... Inget jag var nöjd över.

Har först jobbat hela dagen och sen varit på föreläsning på Plaza med Royal Canin, så jag är ganska så slut i kolan just nu. Nu blir det lite nedvarvning här och sen är det marsch i säng som gäller.

Har även fått uppdatering om att Åsa och Java har varit ute och joggat idag. Vilken duktig flock jag har.... :o)

Operation Ap-nedräkning: 23 dagar kvar...

Första riktiga vårtecknet...

Min kollega på jobbet hade hittat en tussilago ute som hon hade plockat till mig idag. Nu är det vår!! Och för att spä på vårtecknen ännu mer så bytte vi däck på bilen idag. Så nu får det inte komma någon mer snö.... :o)
Java fick ligga på trappen och titta på när vi bytte däck. Jag passade även på att sopa bort grus från garageuppfarten och trottoaren. Jisses vad mkt grus det samlas när plogen kör upp sina högar. Men nu är det borta. Men vi ska ta bort alla löv också från under häcken, men det får bli en annan dag.

När vi höll på med bilen så stod det ännu klarare för mig att det snart är dags att "städa bort Zelda".... Usch, vad hemskt det lät..... Men hennes namn står fortfarande kvar ovanför hennes bur. Där ska vi ju sätta upp Acctas namn. Sen hänger alla hennes grejer kvar, koppel, halsband, tjänstetecken osv. Har inte kommit mig för att ta bort det än... Men nu måste jag väl. Kommer att kännas tungt... Måste nog ta Åsa till hjälp...

Imorgon kommer jag nog att komma hem sent. Efter jobbet ska jag på Scandic, Royal Canin ska ha en föreläsning där. Ska dit med jobbet. Ser väl inte så där jättemkt fram emot det. Det kommer att handla till mesta delen om kattfoder, och det är ju inte riktigt mitt intresseområde. Men alltid lär man sig något. Man blir ju inte dummare iaf.

Det börjar verkligen att sjunka in att jag ska bli matte igen. Visserligen är jag redan matte till Java, men till henne så är jag ju andra matte, så det blir inte samma sak. Var in och tittade på bilderna idag igen och jag kan inte se mig mätt. Dom är ju så bedårande söta och jag längtar såååå tills vi får hem henne.
Fick besök av en sökkompis som har en 11 veckors schäfervalp hemma nu, och hon hade henne med sig till butiken. Så jag fick stilla mitt valpabstinens genom att sitta och ha henne i knät en stund. Hon är en väldigt gosig valp så hon tyckte att det var mysigt. Men det är helt klart stor skillnad i storlek mot dom valpar som jag är van vid just nu. :o)

Operation Ap-nedräkning: 24 dagar kvar...

Fortfarande i lyckorus...

Jahopp, nu har man varit ifrån valparna i ett dygn och jag börjar redan få abstinens... Hur ska detta gå...? Får inte se dom förns på lördag igen. Då blir det en ny färd ner till kennelmamma och kennelpappa och även denna gång ska vi sova över, så förhoppningsvis ska väl det stilla mitt begär lite... Kennelmamman har lagt ut lite bilder på sin hemsida gå in där och klicka på knappen "valpar" så får ni se mer av snyggingarna!!!

Som jag skrev i går, vilket privilegium att få spendera så lång tid med alla valpar och mamma Indra. Bara det här att få sitta och studera dom in i minsta detalj. Vid en första anblick så tycker man ju att alla ser likadana ut, men när man väl har suttit hos dom i några timmar så börjar man sakta men säkert urskilja dom till utseendet och lite olika personligheter smyger fram. Nu är dom ju så unga än, så man ser väl inte så där jätte mkt skillnad i personligheterna men några har man sett. Jag antar att man kommer att se ännu mer skillnad nästa helg när dom har hunnit bli en vecka äldre.
Fick ju även vara med och bevittna deras första utflykt utomhus. Trodde nog att dom skulle vara mer försiktiga vid sin första kontakt med den stora vida världen, men dom tuffade på bra där ute. Buskarna var tydligen jätteintressanta och några av valparna upptäckte att det var ganska gott att tugga på pinnar. Det var även kul att busa med löven... Så sött!!!

Vi var ganska många som samlades hos kennelmamma och kennelpappa på lördagskvällen. Det var vi då, min mamma, Åsas bror med dotter, mamma Indras matte med dotter, morbror Raskabo Merricks husse och matte (även dom ska ha en valp från den här kullen) och Carina (valpköpare). Vi åt en kanongod middag och det surrades en massa hund men även andra ämnen togs upp i förbifarten. Sen åkte min mamma och Åsas bror med dotter hem och vi övriga fortsatte kvällen med att titta på SM finalen i hockey.. Eller ja, alla tittade på det utom jag och Sanna, för vi bosatte oss i valplådan.. ;o) Men vi kunde följa finalen därifrån, för det hördes ganska väl vad som var på väg att hända om man säger så... ;o)

Sen på kvällen så körde vi Carina och Merricks matte hem (Mericks husse hade redan dragit ner på stan) och då passade vi på att ta vägen om stan.... Vilket ståhej!!!! Det var Modo fans överallt!!!! Det skreks och det hejjades och det viftades med flaggor vart man än tittade. T o m poliserna verkade ganska nöjda!! :o) Det var helt klart en upplevelse att få se detta på plats!!!!

På jobbet idag har dagen verkligen segat sig fram... Går bara och väntar på att det ska bli lördag igen, och det gör ju inte att tiden går så mkt fortare direkt... När jag kom hem från jobbet så kände jag för att få lite luft, så Java och jag for upp till sjön för en liten prommis. Det blåste ganska mkt och duggade lite, men oj så skönt det var. 13 grader varmt!!! Vi var bara ute i en halvtimma, men den halvtimman gjorde gott i själen.
Java blir ju så busig när det blåser ute och mycket riktigt så fick hon sig ett tokbusryck och for runt i lingonriset som en besatt. Man kan ju inte annat än att skratta.
Hur barnslig får en hund som är över 4 år vara egentligen?? ;o) *love*

Operation Ap-nedräkning: 25 dagar kvar...

LYCKA.....

Nyss hemkomna efter en helt underbar helg... Från kl 17:00 igår till alldeles för några timmar sedan har jag spenderat i valplådan bland 9 st galna, underbara, bråkiga, mysiga, söta och alldeles underbara valpar och en mkt tålmodig och härlig mamma Indra.
Det har varit ett stort privilegium att få komma och vara hos valparna en hel helg. Att få hjälpa till och ge dom mat, se dom sova och leka och att även få bevittna deras allra första tur utomhus. Tack Lisa!!!

Är jättetrött i knoppen så det blir inte så mkt mer skriva av idag.... Bilderna får tala för sig själva....

tr?tt valp
En mkt trött valp som hade tagit med sig en leksak och slocknat som en liten gris

matdags
Matdags.... *mumma*

valp hos mig
En nöjd tik som vilade en stund hos mig. Kanske är detta Accta???

ute
Ute i stora vida världen för första gången. Inga tveksamheter här inte....

g?sp
En megagäsp efter sitt livs första äventyr ute...

Operation Ap-nedräkning: 26 dagar kvar.....

Fredag den 13:de..

Ja, otursdagen har gått snart och än så har det inte hänt nått... Om det inte är så att man ska trilla i trappan innan man går i säng då.. Hi hi.... Dom sa på radion att det är tydligen chokladens dag varje gång det är fredag den 13:de... Jag undrar jag.... Har aldrig hört det förut, kanske är nått nytt... :o)

Gick en jättehärlig prommis med Liten Java innan jobbet. Solen sken med sin närvaro nästan hela promenaden och vi hade sååå mysigt tillsammans. Gjorde flera godisuppletanden och hoppade upp på stenar och hade lite balansövningar... Det tycker Liten Java är så kul, så kul.... Mamma kom igår kväll och har stannat här idag medans mattarna var på jobbet, så Java har inte behövt vara ensam ens en sekund idag. Härligt!!! Hon var så övertygad om att hon skulle få vara själv när jag var på väg till jobbet att hon gick och lade sig alldeles utanför hundrummet. Men jag berättade snabbt för henne att hon inte behövde vara där och då traskade hon raskt upp till sovrummet och lade sig i våran säng istället. Myyyyyysigt, sa hon...

På jobbet har det varit en hysterisk fredag.... Hur mkt folk som helst och med en kollega sjuk och den andra som slutade 16:00 så var det ju bara att tag i dom sista två timmarna själv... *pust* Trots det så hann jag ändå gå igenom det pappersarbete som jag vart delegerad till i förmiddags. Snacka om att man blir alldeles kollrig i huvudet av att sitta och hålla på med siffror i flera timmar i sträck. Skulle aldrig fixa att vara ekonom... Skulle antagligen hamna på instution för mindre... ;o)

Kvällen har spenderats i soffan.... Har verkligen varit helt slut innanför pannbenet idag...

Imorgon jobbar jag till 15:00 och sen ska jag kasta mig i bilen för att köra ner till Ö-vik och valparna..... Vi kommer att stanna där över natten så jag kommer att hinna stoppa näsan i valppälsen flera gånger om.... Behöver jag säga att jag längtar tills imorgon.....? Och om ni har riktigt tur så kanske det kommer en liten rapport på söndag eller måndag med en massa valpbilder... Ja, man vet aldrig.... ;o)

Operation Ap-nedräkning: 28 dagar kvar...

Halv inflyttning...

Nu börjar det kännas som om det kommer hit en valp på riktigt... Åsa har satt upp lister på 3 väggar av 4 i hundrummet, vilket gjorde att vi hade en liten halv inflyttning av saker i just detta rum. Hundsängen är på plats och vi har även ställt upp buren som Accta ska få ha till en början. Java var mkt intresserad av denna pryl och när vi la in hennes fäll där inne så gick hon in och la sig. Hon som hatade denna bur såååå när hon var liten... När dörren var öppen så kunde hon gå in och lägga sig där, men så fort man stängde burdörren så skrek hon i högan sky. Så jag var faktiskt ganska så förvånad att hon frivilligt gick in och la sig där och tuggade på en leksak. Men man ska aldrig sluta förvånas.

På kvällen har jag även hunnit med att ha ett litet träningspass med en kompis och hans hund. Försöker få dom att få till en bättre kontakt. Han är inte tävlingsintresserad men vill ha en bättre kontakt och en bättre relation med sin hund. Och det ska vi väl få till. Han har fått lite hemläxa av mig idag som han ska träna på hemma, så får vi se vad det ger. Imorgon ska han följa med på långpromenaden med Java och mig. Jag ville visa honom hur ett färdigt resultat ser ut på det som han nu ska börja träna på hemma. Kan vara ganska bra att se så att man har en bild av hur det ska se ut sen. För även om vi har många "moment" som trilskas lite så det iaf inget fel på kontakten. :o)

Operation Ap-nedräkning: 29 dagar kvar....

Planering...

Fy sjutton vilket väder alltså... Just nu blåser det hur mycker som helst och REGNAR..... Hmm, sa dom inte på nyheterna att det skulle bli fint väder??? Nåja, på långpromenaden idag så var det iaf uppehåll och solen tittade fram emellanåt. Visst, det blåste ganska kraftigt, men efter dom senaste dagarnas stormande så börjar man ju att bli van.

Java var hemma själv fram tills att jag tog lunch vid 16:00, då hade hon varit hemma i 5 timmar och jag vill helst inte att hon är ensam längre om dagarna. Därför ägnade jag min lunch till att åka hem och hämta henne och ta med henne på jobbet. Utanför jobbet, som hon anser är hennes revir, så fanns det hemskt mycket att lukta på. Och det var framför allt en fläck som var mer intressant än andra. Den var hon tvungen att kissa över, på TRE ben... Och två gånger dessutom..... :o) Ha ha, snacka om värsta hanmarkeringen....

Kvällen har ägnats åt att fortsätta planeringen på Raskabomästerskapet. Satt en lång stund med Jaana i telefon och diskuterade fram och tillbaka hur vi ska genomföra detta på bästa sätt. Tror att vi vart lite klokare iaf. Det ska verkligen bli jättekul och jag hoppas verkligen att alla som är där anmäler sig. Annars får man väl börja ringa runt till folk och peppa dom. Hur som helst, Tack Jaana för visat intresse att hjälpa till. Jag tror att vi ror hem det här galant. :o)

Idag har jag bestämt att jag ska börja nedräkningen till dagen vi ska fara och hämta hem Accta. :o) Idag är det exakt 30 dagar kvar......... Detta projekt kommer i fortsättningen gå under benämningen: Operation Ap-nedräkning... ;o)

Fy fan...

... för falska fega jävlar som inte törs stå för sina åsikter gentimot den det berör... Komma här och snacka om ditten och datten och hur bra allt är och så får man höra en helt annan version på annat håll... Så jävla oförskämt att gå och tro att hela livet handlar om dig... Ja, just du, om du nu läser det här. Till dig så kan jag säga: Det var sista gången.... Om du inte börjar tänka ett steg längre, sluta vara så jävla egoistisk och faktiskt börja bry dig om andra människor så kommer jag aldrig någonsin mer att erbjuda nått överhuvudtaget..... Då får det va.... Du kan ta dina ************* och göra vad du vill med dom.... Jag kommer icket att hjälpa till....

*skaka* *skaka* *rusk* *rusk*

Så.....

Skitväder har det varit idag.... Blåste som satan och var värsta snöstormen när jag var ute med Java innan jag for på jobbet.
Vart lite brydd för jag tycker att hon haltar lite på vänster bak... Eller är det höger.... Så svårt att se... Men så fort jag ser en haltande hund, och speciellt min hund, så får jag en klump i magen... När Zeldas korsband började krångla så kom haltandet sakta smygande.... Det var inte så att hon vart tvärhalt på en gång... Därför blev jag alldeles kall idag... Förhoppningsvis så är det bara det att hon är lite stel... För trots att vi stretchar och masserar henne så är hon vädigt spänd i musklerna. Det har hon alltid varit... Åsa har ringt till vår "fyshjälp" idag och bokat in en laserbehandling på henne på lördag... Hon ska få känna igenom hela henne och se om hon kan hitta något skumt.... Jag håller alla tummar och tår för att det bara är vanlig stelhet...

Har varit en hel del folk på jobbet idag... Första dagen som är öppet efter påsk och alla som glömde eller inte hann att handla innan påsk har gjort det idag istället. Kul när det är mkt att göra, dagarna flyter på fortare då...

Har fått nya bilder på valparna idag också... Lekbilder.... Dom börjar bli så stora nu... Nu har dom fått komma ut ur "valprummet" och börja utforska livet utanför.... Dom leker med varandra och även med mamma Indra.... Såååå söta.... Måste ju skaffa mig en filt innan lördag. Hade tänkt att ta med mig det och lämna i valplådan, så när Accta flyttar hem så tar vi med den så det även luktar lite mamma och syskon här hemma.
Vi funderar även på att införskaffa en lite mindre bur. När vi ska ner på lägret i sommar så kommer Accta att vara ca 4½ månad och eftersom vi har fått låna en husvagn så vet vi inte om vi törs låta ha henne sovandes "lös" där inne på natten. Det vore ju för jäkligt om hon skulle få för sig att bita på något. Kan bli en dyr historia.. ;o) Så vi ska nog köpa en liten bur som får plats i gången mellan sängarna just för det ändamålet. Den får vi väl sälja sen, för hon kommer ändå inte att kunna ha den när hon blir äldre. Vi har en bur här hemma, men den är för tok för stor för att ha med sig i en husvagn. Den får stå där den står i hundrummet.
Eller det kanske är någon som har en bur, modell mindre, som man kanske skulle kunna få låna eller hyra en veckas tid i sommar?? Hör av er i så fall.........

Annandag Påsk...

Vaknade i morse VÄRLDENS skallebank... Man skulle nästan kunna tro att jag hade varit ute och partat igår, men icke sa nicke... Åsa försökte massera bort den, men det gick inte.

Strax därefter kom Åsas mamma och Kenneth hit. Dom skulle bistå med lite hjälp under vår renoveringsdag idag. Och det var riktigt skönt... Inte för att vi inte hade klarat oss själva, men det går ju så mkt fortare när man är flera och Kenta är verkligen en hejjare på tapetsering, så nu har man fått lära sig av ett riktigt proffs.

När dom hade kommit så åt vi frukost/lunch och det var knappt jag fick ner något. Skallen värkte som satan och jag fick mig en alvedon... Men jag trodde att jag skulle kräkas, så ont gjorde det. Så medans dom andra började med dagens uppgifter tog jag med mig Java till skogen i förhoppning om att lite frisk luft skulle göra susen för min skalle... Och det gjorde det faktiskt.. Vi var ute i kanske 45 minuter och när jag kom hem så var huvudvärken nästan helt borta. Kan ju ha att göra med alvedonen också... Men det var kanske en kombination.

Åsa och Kenta fokuserade på tapetseringen i hundrummet och nu är det KLART!!! Det vart jättesött där inne. Tapeten är ljusblå med lite mörkare tassavtryck på.. Passande i ett hundrum va?? ;o) Det är egentligen en barntapet men både Åsa och jag vart så förtjusta i den när vi såg den och jag tror vovvarna kommer att gilla den med.... ;o)

Själv höll jag mest på med gardinerna till köket. Jag och Åsas mamma skulle slå vore kloka huvuden ihop men det var tydligen ingen lyckad kombination... :o) Det skulle bli en kappa med hällor.... Förstå råkade vi ta av den för kort, så vi fick skarva på en bit. Hmm... Kanske inte så lyckat... Men vad fasen, det finns affärer fulla med gardintyg.. ;o) Den får duga så länge. Sen var det ju det här med hällorna då. Vi sydde, mätte och trixade och trodde att vi fått till det kanon, men sen när vi hängde upp den så vart hällorna ojämna lik förbannat. Så det är väl bara att ta ner och flytta om dom. Men det blir ett projekt senare till veckan....

Nåja, huvudsaken var ju att vi kom en bit på hundrummet. Så nu är det den där förbaskade garderobsdörren som ska målas och nytt handtag på. Listerna i golvet ska sätta upp, fönsterbräda ska upp och så ska gardinstång upp... Sen är det klart för Java och lilla Accta att flytta in. Kanske vi måste ha inflyttningsfest för dom... ;o)

Påskdagen...

Ytterligare en jättehärlig dag. Vaknade i morse och drog mig länge. Telefonen ringde och det var Åsa som ringde från jobbet. "Har inte du klivit upp än??" "Nä, se det har jag inte och nu ska jag nog sova lite till...." ;o) Menade väl inte det egentligen, men tror du inte att jag somnade om... Vaknade inte förns strax efter 11. Härligt!! Klev upp och insåg att jag hade sovit över frukosten så det blev lunch med påskmust ute på altanen. Strålande sol och varmt... Java roade sig med att "döda" snöhögar medans jag åt.

Sen var det målning för hela slanten. När Åsa sen kom hem så spacklade hon och jag fortsatte måla och sen tog vi en liten break och for ut i skogen med Java. Det kom många pipande ljud från bak i bilen när hon såg att vi la ut ett spår till henne, och ni skulle ha sett hennes blick när vi sedan, efter att vi hade lagt ut spåret, startade bilen och åkte därifrån. Blicken och minen var som: "men, men, men, hallå, glömde vi inte nått"... Sötnos!!! Vi for upp till sjön och gick en timmes promenad där. Det var längesedan som vi gick tillsammans allihop, så det var riktigt mysigt. Speciellt eftersom Åsa och jag löser alla världsproblem som finns när vi promenerar vovve... ;o)

Efter det for vi tillbaka till spåret, och som hon spårade..... Full koncentration, mitt i spårkärnan nästan hela tiden och världens tryck i linan. En fröjd att se. Hon är verkligen en liten spårprinsessa...

Java sp?
Java trycker sig fram i spåret

På kvällen så har vi målat klart inför morgondagens tapetsering. Det enda som är kvar att måla är garderobsdörren, men den ska vi ta så fort vi får tillfälle. Den står numer ute i hallen och väntar på sin tur. :o)

Ja just ja, har ju även klippt klorna. Inte den roligaste sysselsättning som Java vet, men det går bra. Lite sprattlig och så, och jag har sagt till henne att det går mkt fortare om hon ligger helt still, men hon vägrar lyssna. Passade även på att smörja in tramdynorna. Hittade två ganska stora sprickor på var sin trampdyna på framtassarna. Elände!! Tror nog att det gjorde lite ont där ändå, för hon ryckte ganska mkt när jag smörjde just där.

Fick även mail från kennelmamman idag. Hon har fotat alla valparna en och en.. Kul!!! Man ser faktiskt lite skillnad på dom nu när man får se dom var för sig. Fastnade direkt för en av tikarna och när jag sedan pratade med kennelmamman i telefon så hade hon funderat lite på om det inte var just den tiken som skulle flytta till oss... Vilket sammanträffande... Tänk vad roligt om det skulle bli så.... :o)

Påskafton...

Vilken skön dag... Fick vakna av mig själv, ingen väckarklocka idag inte... Java och jag låg och drog oss i sängen och kollade lite på tv. Matte Åsa hade farit på jobbet tiiiiiiiidigt...

Efter en koppelprommis runt kvarteret så började jag med lite renoveringsarbete. Idag har jag spacklat, skurit bort tapet runt dörrkarmen och grundmålat taklisten. Inte så mycket, men det tar längre tid än vad man tror.

När Åsa kom hem for jag och Java ut i skogen en sväng. Hittade en "ny" liten väg som vi inspekterade.. Det är väl egentligen inte någon riktig väg utan bara en liten nerkörd stig som jag antar att skogsmaskiner en gång har rullat på. Vi kom oss inte så särskilt långt på den, men det var mysigt att komma in ännu mer i skogen. Den tog slut vid ett kalhygge och hade varit bättre väder så hade jag nog satt mig där på en stubbe. Jag brukar inte tycka att kalhyggen är särskilt mysiga, men det här stället var faktiskt jättemysigt.. Svårt att förklara....

När jag kom hem så fixade jag mat till min fru. Verkade uppskattat... :o)

Med andra ord, en skön, avslappnad, härlig, ledig dag. Visst, det är påskafton och många människor är nog på släktträffar och sånt, men jag tycker faktiskt att det är ganska skönt att bara vara hemma. Inte så hysteriskt på något vis.

Fick fler bilder på valparna och ett långt mail från kennelmamman med en massa uppdateringar från valplådan. Jag älskar verkligen dessa mailen. Även fast jag inte har träffat dom små grynen än, så känns det nästan som om man känner dom iaf. Dels pga korten och dels pga allt man hört om dom. Och jag säger det igen, jag LÄNGTAR så himla mkt till nästa helg när vi ska åka ner för första gången.
Vi kommer antagligen att bo i gästrummet på övervåningen den här gången vi är där. I vanliga fall så har vi ett rum brevid tvättstugan i källaren som vi brukar sova i när vi är där, men nu är källaren full med valpar... :o) Visserligen inte i det rummet, men det känns onödigt att ha Java där nere. Man vill ju inte stressa Indra i onödan. Så därför kommer vi nog att sova där uppe. Ska bli hemskt intressant att se vad Java säger när man kommer upp och luktar valp.
Om jag känner Java rätt så kommer man att bli ordentligt genomsnusad... :o)

Glad Påsk på er!!!

Jösses amalia.....

... vad det blåser.... Har inte sovit mkt inatt... Vid några tillfällen trodde jag verkligen att taket skulle lyfta.... Men det fanns kvar där på morgonen, otroligt nog...
När jag kom hem från jobbet så hade vindskivan blåst ner från garaget... Tror att vi väntar med att sätta upp den igen tills det har blåst klart. Känns som om att ställa sig på en stege nu i blåsten är förenat med livsfara. Det gällde verkligen att hålla båda händerna på ratten när jag for hem från jobbet. Vinden tog tag i bilen så jag trodde att jag skulle fara i diket flera gånger. Uscha.... Men jag kom hem, safe...

Nu är jag äntligen påskledig. Kom till jobbet lite tidigare i morse och så jobbade jag in rasten, så när klockan var 15:20 *pip* for jag därifrån. Så himla skönt att få komma hem lite tidigare för en gångs skull. Är ju van vid att vara hemma vid 19:00 tiden i vanliga fall.

Hade fått ett mail när jag kom hem från en blivande ägare till Acctas kullsyster. Kul!!! Så det har jag precis svarat på.

Nu ska jag gå och fixa mig lite mat och sen ska Java och jag gå till skogen en sväng.

Glad Påsk på er, och ni som ska ut i trafiken...... Ta det lugnt, det är bättre att komma fram lite senare än inte alls....

Duktig vovve...

Fasen vad kallt det har varit idag. Gick en promenad innan jobbet och som tur var så hade jag varit förutseende och tagit på mig dunjackan. Den hade jag verkligen användning av... Det blåste halv stormstyrka och så snöade det. Inte sån snö som lägger sig direkt, men tillräckligt mycket och hårt för att det ska göra ont i ansiktet. Fick t o m dra på mig huvan på jackan. Huvva, och jag som hade ställt in mig på vår.... Men dom säger ju att det ska vara så här hela påsken, så än är det inte läge att stoppa undan vinterkläderna tydligen.

Idag har Java varit en duktig vovve. När Åsa kom hem från jobbet så råkade Java i sin glädje hamna ute på uppfarten och precis då kom det en hund med ägare gåendes förbi. Vad gjorde Java??? Jo, raggen kom upp och där stod hon bara och tittade. Kändes mycket skönt.
Det är nämligen så att vi har blivit "anklagade" för att ha släppt henne vind för våg efter en annan hund i somras som gick förbi våran uppfart.
Det som hände var: Åsa var längst inne i garaget bakom en presenning som vi hade hängt upp på tork, garageporten var lite öppen. Helt plötsligt kom det ett avgrundsvrål från Java som rusade ut och fram till en hund utanför. Den hunden slet sig ur sitt halsband och sprang iväg med en vansinnig Java efter. Inget allvarligt hände, utan Java jagade "bara" bort hunden och Åsa ursäktade sig för den andra ägaren. Det som vi funderade på var ju varför Java hade reagerat så där, inte likt henne. Eftersom vi inte såg vad som hände från början så har vi spekulerat vad vi tror. Antagligen så är det så här. Den andra hunden gick i fullt utdraget flexi (det vet vi) och vi antar att den inte bara gick förbi på gatan utan har gått upp på vår uppfart och kikat in i garaget, varav Java fått spel och skulle försvara "sitt revir".... Det ursäktar inte hennes beteende men det förklarar en del.
Därför var det väldigt skönt att se att hon inte rusade ut efter hunden som bara gick förbi nedanför vår garageuppfart idag. Detta gör också att vi blir mer säkra på att den andra hunden hade varit upp till vårt garage. Nåja, hur som helst så kändes det jättebra...

Sen idag har vi varit ute och plockat skit i trädgården. Det finns vissa hundar som springer lösa hur som helst i vårt villaområde och av någon anledning så går dom in på vår tomt och skiter. En har t o m skitit PÅ vår altan. Den hunden såg jag och jag jagade då iväg den med hjälp av ett vedträ. Det var en golden. Jag längtar tills vi får upp vårt staket runt hela tomten. I somras hann vi bara med 3/4 delar, så det är fortfarande öppet mot skogen. Så fort tjälen går ur backen så ska det bli prio nummer ett. Sen känns det ju också skönt med ett staket när man får hem lilla Apan... Då blir det en tydlig gräns...

Kanske dags att avslöja hennes "riktiga" namn som ska stå i stamtavlan..... *trumvirvel* Hon kommer att heta Accta..... :o) Raskabo Accta...... Men Apan kommer nog att hänga med som smekis....

Gulligt...

Igår när jag var på väg till jobbet så kikade jag ut genom köksfönstret och fick se nått riktigt gulligt på grannens trapp. En ekorre i vinterskrud som hade fått smak på golvmoppen som dom hade lämnat ute. Åsa sprang upp och hämtade kameran.... Och detta blev resultatet, taget genom fönstret från vårat kök....

Ekorre1
"Mmmm, god mopp"

Ekorre2
"meeeen, den sitter fast"

Ekorre3
"men, vad fasen, slääääääpp"

Ekorre4
"HA, ett noll till mig"

Detta var nått utav det sötaste jag sett på länge... Den höll på länge och jobbade och jobbade på att få loss en bit... Vi blev helt fascinerade där vi stod... :o)

Nu är golvet i gästrummet på plats... Listerna på plats.... FÄRDIGT!!!! Äntligen... Så nu har vi flyttat in alla möblerna som ska vara där igen. Mamma kom hit nu på kvällen och hon blev mycket nöjd över rummet som hon ska sova i. Vi har även tömt hundrummet på möbler och idag så har Åsa lagt på täckpappret på golvet. Så nu över påskhelgen ska det målas och fixas och går det som vi har tänkt oss så blir det tapetsering någon gång på söndag eller måndag.

Java har nog verkligen tröttnat på oss och vårat renoveringsprojekt nu. Hon såg mycket nöjd ut när möblerna kom på plats i gästrummet, och hon tittade med en besviken blick när vi började röja i hundrummet... Som om hon tänkte: "allvarligt talat, är ni inte färdiga med det här snart".... Men hon fick sig en långis idag iaf... Jag körde ut Åsa och Java till skogen innan jag for och jobbade och dom gick en promenad på 1½ timma.

Imorgon blir valparna hela 3 veckor. Tycker att tiden går jättefort samtidigt som den sniglar sig fram, hur nu den ekvationen går ihop. Indras matte var upp en sväng i måndags och hälsade på dom, och dom har tydligen vuxit mycket. Och när jag frågade henne nått om valparna så sa hon bara: "jag brydde mig mest om Indra".... Och det förstår jag. Hade det varit min hund som var iväg och hade valpar så skulle jag nog bry mig mer om min hund än om valparna när man väl var där.... :o) Den helgen efter påsk som vi ska dit så ska även Indras matte komma. Ska bli jättekul att träffas.... Gillar verkligen Ewa jättemycket!!!! *puss på dig* Har sällan stött på någon som är så tokrolig och härlig som hon!!!! Det är härligt när man träffar människor som man bara klickar med liksom...

Men nu är det sängen som gäller. Jobbar imorgon, sen är det halvdag på skärtorsdagen, sen är jag ledig fredag, lördag, söndag och måndag...... Underbart!!!!

Spår och uppletande...

Tog oss en rejäl sovmorgon i morse. Sov ända till klockan 10 och drog mig till halv 11. Skööööönt!!! Sen packade vi oss in i bilen och for ut till Bussjö. Hade stämt träff med Ann-Sofie och Qurre där för årets första spår, iaf för oss. Ann-Sofie har redan premiärspårat.. :o)

Vi tog oss ut i skogen på en liten, skitig och helt livsfarlig väg... Jag förstår varför Ann-Sofies sambo har sagt att hon ska ha en bandvagn istället för bil!!! Ha ha ha ha ha...... Men vi tog oss fram iaf och bilarna är fortfarande hela... Tror jag iaf... ;o)
Först gick vi  ut spåren. Åsa gick Javas spår och jag gick ut Qurres. Sen vart det uppletande för Java. Det som tränades mest på var själva framföringen till rutan. Och med tanke på att det nästan inte har gått att ha henne lös där förut så skötte hon sig kanonbra idag. Visst, det var pip och så, men hon höll sig hos Åsa nästan hela tiden. Och för det så fick hon bita i flärpen. Det köpte hon. Själva uppletandet var väl inte så mycket att orda om. Hon släppte en grej och bytte till en annan en gång och hon höll sig inte riktigt inne i den korridor som var tänkt att hon skulle vara i, men å andra sidan så var det väl inte riktigt det som skulle tränas heller. Fokus låg på framföringen. Och den tycker jag att vi ska vara relativt nöjda med idag, med tanke på hur det har sett ut förut. Avlämnandet är inte heller färdigt. Men Åsa vill inte lägga in apportkrav eftersom det momentet inte är färdigt i lydnaden än. Det kommer, det kommer.... :o)
Sen började vi förbereda oss för att gå med Ann-Sofie och Qurre på deras spår, och det var då som telefonsamtalet kom........ Åsas telefon ringde och det var en smått hysterisk Per som hade råkat få in sin hand i sågklingan på gården. Han hade inte vågat titta på handen men han hade redan blodat ner en hel handduk. Åsa kastade sig i bilen och for och hämtade honom och körde honom till akuten. Själv vart jag kvar med Ann-Sofie i skogen. Kände inte att jag skulle gjort någon nytta hos Per ändå. Dom fick vara hysteriska tillsammans... :o) Kan tillägga att det gick bra med Pers hand. Han hade sågat sig på "rätt" ställe... Alla fingrar kvar och inga senor var av. Så nu går han i bandage och äter penicillin så att det inte ska bli någon infektion.

Nåja, tillbaka till spåret. Jag hade kameran med ut i skogen, hade tänkt att jag skulle få till några fina bilder. Kände mig som värsta naturfotografen där jag sprang fram och tillbaka för att kunna fota i alla möjliga vinklar samtidigt som jag skulle plocka ner dom snitslar som jag satt upp i spåret. Blev en ganska svettig historia... :o)
Qurre spårade riktigt bra. Han var på väg att ta bakspår på upptaget men en envis Ann-Sofie stod kvar tills han kom på att han kanske skulle kolla åt andra hållet också, och iväg bar det. Vart fascinerad av att se vilken cool kille han är. Lugn och metodisk i spåret och väldigt koncentrerad... Inte vart han störd av att jag sprang omkring som värsta paparazzin i skogen.... Imponerande av en hund som bara är 13 månader. Qurre är ju även ett "Yngvebarn", alltså han har samma pappa som min blivande lilla Apa....
Första pinnen gick han över, det blåste ganska mycket just där och jag tror att han vart "lat" och gick på vittringen från spåret istället, vilket gjorde att han genade lite och missade spåret just där den pinnen låg. Men resten plockade han upp. Duktig vovve....

image62
Qurre har precis hittat rätt håll i upptagsrutan

image64
Här har han fått fäste och är på väg ut ur upptagsrutan

image65
Mitt i spårkärnan

Fin Qurre
"Nu har jag hittat pinnen, ge hit godisen"

Efter ett tag kom Åsa tillbaka från akuten och skulle gå spåret med Java..... Hmmm.... Här märktes det att det var ett bra tag sedan vi spårade... Förra året kanske det blev sammanlagt 5 spår + appellspåret på tävlingen. Den säsongen ägnades åt sök för hela slanten.
Det var yvigt och slarvigt och jag tror inte att hon riktigt fäste på spåret. Efter att dom hade kommit en bit med mycket velande så tog Åsa av henne från spåret. Kändes inte som om det var någon idé att forsätta. Vi la ett nytt, ganska kort spår med bara två pinnar i som hon fick gå istället. Ville ju att hon skulle få lyckas med sitt premiärspår. Det gick mycket bättre. Kanske var det all överskottsenergi och förväntan som gjorde att det första spåret vart kajko, det är det ingen som vet. Vad vi däremot vet är att det kommer att bli betydligt mer spår i år mot för förra året. Tanken är ju att Åsa ska köra lägre spår med Java i år. Och ska det lyckas måste det blir lite mer spårrutin för damen i fråga. För spåra kan hon. Det har hon bevisat så många gånger.

Java sp?rar
"Här är det, matte"

Rensa n?san
"Man måste rensa näsan ibland"

Java sp?rar2
"Värst vad det var trassligt här då"

Java sp?rar1
"Oooops, där var det en vinkel"

Även fast inte spåret vart riktigt som vi tänkt oss så kände vi oss väldigt nöjda när vi kom hem. Kanske beror det på att det var så himla härligt att kunna fara ut i skogen och spåra. Jag vill att det ska bli sommar NU...

Tanken var att vi skulle lägga golv när vi kom hem. Men efter att ha hämtat Per på akuten och kört honom hem till Överboda och sen åkt hem så hade klockan hunnit bli 18:00... Då var vi verkligen inte upplagda för golvläggande utan vi bestämde oss för att ha en slapparkväll istället. Och Java.... Hon har sovit som en gris sen vi kom hem... Jobbigt, sa hon... :o)