Migrän...

Ja, det vaknade jag med i morse... Det blev tabletter och sen i säng... Somnade (som tur var) från värken och vaknade inte förns vid halv ett.. Då kändes det lite bättre. Den värsta värken var borta och kvar var "bara" den där molande skumma känslan som man har efter ett anfall. Min kära kollega har också migrän och hon satte pricken över i:et genom att säga: "Jag vet precis hur det känns, huvudet känns precis som när man är riktigt bakfull, fast 10 gånger värre" Och ja, jag kan bara hålla med... Precis så känns det...

När jag hade vaknat tog jag med mig vovvarna ut i skogen så jag skulle få lite frisk luft samtidigt som jag testade hur det kändes att stå rätt upp och ner och att röra på mig. Det gick relativt bra, så när jag kom hem från skogen så gjorde jag mig iordning och for till jobbet, dock några timmar senare än vanligt...

Det gick ganska bra att jobba, kände dock att det vart värre fram emot kvällskvisten och just nu känns det inte alls bra. Därför ska jag ta en tablett nu och lägga mig. Hoppas att det hinner gå över till i morgon. Vill inte vara hemma och vara sjuk, det är så tråkigt....

Översvämningar i Umeå...

Ja, det blev resultatet av gårdagens och nattens regnande. Tydligen ska det ha kommit lika mkt regn på ett dygn som det normalt gör under hela augusti, då förstår ni vidden av regnandet här...

Vi har iaf klarat oss bra. Åskan slog inte ner i huset, "sjön" ute på gräsmattan har under dagen sjunkit undan och taket är fortfarande kvar efter blåsten.

Imorse trotsade vi regnet ännu en gång, gled i våra regnställ och begav oss ut med vovvarna i skogen på en långpromenad. Måste faktiskt erkänna att det var lite mysigt men "mysighetsfaktorn" gick ner några hack när min stövel började läcka lite vatten. Jag plaskade runt i vattenpölarna som värsta barnungen men se det tyckte inte stövlarna var någon bra idé.... Måste nog köpa nya... ;o)

Sen var det jobb som gällde och idag vart jag fullständigt kär. En ur sökgänget kom in med sitt nyaste tillskott i familjen, en liten schäferkille på 8 veckor som heter Ztorm.... Hjärtat slog en frivolt när jag såg honom, GUD så sööööööt... Och jag kan bara inte fatta att Accta var så där liten för bara 3 månader sedan. Fasen vad tiden går fort.

Nu på kvällen har frugan och Java begett sig ut på egna äventyr. Dom tog sitt pick och pack och for till Per och ska spendera hela kvällen där. Alltså fick Accta och jag en hel kväll för oss själva. Vi bestämde oss för att gå en promenad i Sävar. Var ute i ca en timme och promenerade omkring. Tog oss även till elljusspåret där Accta fick springa lite lös också. Höjdpunkten på promenaden var när en kvinna passerade oss med en liten borderterrier och vi fick beröm för hur väl Accta skötte sig mot andra hundar. Sånt blir man glad åt att höra.
Och hon har verkligen skött sig kanon. Det var många hundar ute och gick så här på kvällen och hon har gått brevid mig i slakt koppel och tittat på mig. Självklart fick hon megamkt beröm efter varje möte... Kamp i "flätan"... Det är kuligt det, sa hon... Speciellt nu när man har fått tänder och kan kampa ordentligt.... ;o)

Nu ska vi bara vänta in att resten av flocken ska komma hem, sen är det sängen som gäller.

Natti, natti på er...

Regnet det bara öser ner...

Jisses vad det har regnat idag... Det har vräkt ner hela dagen och nu på kvällen kom det ett rejält åskväder som har dundrat på här i en halvtimma eller något. En knall gjorde att hela huset skakade...

Morgonen började lugnt. Frugan var på jobbet och vovvarna och jag låg i sängen och kollade på friidrott... Lugnt och skönt.

Efter att ha varit ute lite i regnet på gräsmattan så fick dom träna lite "ensamhetsträning" medans jag fortsatte att kolla på friidrott. Accta låg i buren i 1½ timme inne i hundrummet och jag satt på övervåningen. Jag hade stängt till dörren in till rummet så hon såg inte att jag gick dit upp. Och hon var så duktig så, inte en knyst hörde jag där nerifrån.

Kristin kom på besök och vi pratade lite om sommaren som varit och vad vi har hunnit göra med våra vovvar. Har inte träffat henne på nästan två månader, så det var kul att surra lite över en kopp te.

När hon hade farit så var det dags att hoppa i regnkläderna och dra med mig hundarna ut på en promenad. Väl i skogen när vi hade kommit ut ur bilen så tittade hundarna på mig som om: "Allvarligt, matte.. Menar du på allvar att vi ska vara ute i det här värdet???" Japp, det menar jag, sa jag och började gå. Accta, som inte gillar regn, intog en bordercollie liknande ställning brevid mig i ca 100 meter, sen verkade hon tycka att hon var så blöt att hon inte kunde bli så mkt blötare... Hon skakade på sig och började gå normalt... Hi hi hi.... Men hon måste ju lära sig att vara ute i regn... Jag menar, om vi ska tävla längre fram så kan det ju faktiskt regna på tävlingen..... ;o)

Efter promenad och lite andra ärenden så hämtade jag frugan på jobbet och vi for ut till klubben och tränade lite lydnad... Vi hade bestämt det innan och man måste ju faktiskt träna i pissväder också.

Javas träning gick riktigt bra. Jag tittade lite på håll och positionen och kontakten var underbar att se..... Verkar lovande inför framtiden... :o)

Acctas träning gick mindre bra idag. Det var pipigt och gnälligt och om det beror på att det regnade eller om det var för att Java tränade en bit bort, eller både ock, det vet jag inte.... Gav upp träningen ganska fort och bara lekte med henne istället. Nu går det ju att kampa igen, för alla tänderna är tappade och dom nya har börjat komma upp. Det kändes även att hon går in hårdare i kampen nu, kul!!!

På kvällen här har vi bara tagit det lugnt, käkat lite middag och klippt klor... Har försökt att få ut Accta och pinka, men hon vägrar att gå utanför altanen... Gräsmattan ligger under en sjö och det vräker fortfarande ner. Ska bli intressant att se om man får ut henne för "sista pinken" innan det blir sängdags... ;o)

SM i Piteå...

Nu är vi hemkomna efter ett mycket trevligt SM... Huvudarenan var Nolia och gud vad fint det ligger, alldeles vid vattnet.

På  torsdagkväll efter jobbet for vi upp till Skellefteå, vi hade Åsas mamma som "hotell" under SM-vistelsen... :o) Kom i säng vid halv tolv tiden och det var tur att det inte vart senare, för klockan ringde halv sex på fredag morgon. Trötta som skrutt åt vi frukost och sen bar det av upp till Piteå. Nu är det ju inte så långt att köra, men det tar ju ändå ca 45 min/en timma.

Dom flesta var ute på sina skogsarbeten på fredagen så på Nolia var det IPO för hela slanten. Det var faktiskt riktigt roligt att se, har aldrig sett det i tävlingsammanhang förut. Har bara sett både lydnaden och skyddet på träning och det blir ju inte riktig samma sak.
Vädret denna dagen var faktiskt helt ok, soligt, lite blåsigt och lite halvkallt i vindarna. För dom tävlande måste det har varit kanonbra.
När tävlingarna var avslutade för den här dagen så for vi + Lisa och Janne till Piteå centrum och besökte systemet och handlade lite mat. Vi skulle käka middag ihop vid husvagnen som dom hade ställt på Mohems camping. Det var grillad lax, grillad bakpotatis och sallad. Kanongott!! Sen vart det surr hela kvällen och det slutade med att vi rullade in i Skellefteå vid halv ett tiden på natten..... Kan säga som så, när klockan ringde vid sex-tiden på lördag morgon så var varken vi eller hundarna särskilt pigga..

Lördagen var ju den roligaste dagen, det var då som nästan all lydnad gick + planskyddet. Tyvärr så var det riktigt skitväder på förmiddagen... Det spöregnade ända fram till halv två ungefär..... Och kallt vart det... *hutter* Men, vad gör man inte för att få se på SM... Det var bara att härda ut.
Såg både lydnaden och skyddet för Acctas pappa... Jättekul!!! Tror att Camilla var lite nervös för dom gick inte riktigt lika fint som vi har sett dom göra förut, men jag tycker att dom ska vara kanonnöjda med sin insats på sitt första SM...

Accta och Java har naturligtvis inte legat i bilen hela helgen. Dom har fått vara med ute och vimla bland folk och hundar och Accta fick sitta med mig och kolla på skyddet. Det tyckte hon var jätteintressant och var totalt fokuserad på vad som hände på plan. Se och lär sa jag.... ;o)
Hon har även hunnit med att göra sönder saker i bilen också. På fredagen gjorde hon sönder ett liggunderlag och på lördagen var det ett täcke som fick sig en omgång... Hon låg väl inte på plus hos mig efter det.... Men man kan ju inte vara arg på henne särskilt länge..... :o) Vi tränade även lite lydnad på en liten gräsplätt precis brevid en plan där dom körde spårhundarnas lydnad. På samma lilla gräsplätt så var det även en dobermann och två mallar som tränade och kampade och höll på. Hon var så himla duktig att jag var tvungen att ringa till mamma Indras matte och berätta.... Tänk att en sån liten vovve kan vara lös och fokusera på sin matte med all denna störning.. Jag är fascinerad... När kommer bakslaget?? För det lär väl komma??

Fyra trötta individer rullade in i Sävar vid halv tio igårkväll... Då var det inte mkt mer än att bära in från bilen och sen i säng.. Jag och Accta somnade som grisar i sängen innan Åsa och Java hann komma dit...

Idag har frugan jobbat och jag har bara varit hemma med hundarna och tagit det lugnt. Jätteskönt!!! När Åsa kom hem från jobbet så for hon och Java iväg på en cykeltur. Dom cyklade till grustaget där dom hade stannat och kört lite lydnad.
När dom kom tillbaka så fick vi ett litet besök av Lisa och Janne som var på väg hem från Piteå. Det blev kaffe, bulle och surr i köket en stund.

När dom hade farit så tog Accta och jag en sväng i skogen. Vi lekte lite och körde ett litet uppletande med en pinne vi hittade... Skitkul, sa Accta...

Nu ska jag ge vovvarna ögondropparna och sen ska jag gå i säng... Är ledig i morgon så det blir en skön dag hemma imorgon med.. Eventuellt åker vi kanske till klubben och tränar lite lydnad när frugan har slutat jobbet.. Vi får väl se....

Natti...

Akut purulent konjunktivit...

...står det som diagnos på förrättningsunderlaget från veterinären. Ett annat ord för det = ögoninflammation....

Vaknade i morse och fick titta på Java både en och två gånger. Alldeles ihopgeggat öga och svullet som skrutt. Vi ringde vetten och fick tid kvart över elva. När vi väl var där så fick dom även titta på Accta, och jo, hon har det också. Hon har ju geggat lite längre än vad Java har gjort men det har aldrig blivit riktigt lika akut, därför har vi väntat lite för att se om det skulle gå över av sig själv. Men nu har dom fått ögondroppar båda två. Vi måste behandla båda vovvarna samtidigt eftersom det smittar lätt mellan hundar som lever tätt tillsammans.

Java var jätteduktig hos vetten fast det gjorde jätteont. Dom gjorde ett sånt där färgprov bara för att se så att det inte var någon skada på hornhinnan, men det såg bra ut. Men vi var tvungna att lägga ner Java på bordet och våldhålla henne och det tror jag det. Här har man ont i ögat och så ska någon elak människa vara där och pilla och greja.... Men hon var duktig, försökte bara ta sig upp. Som tur var så gick det fort och snabbt var hon en glad, svansviftande vovve igen som fick en massa godis av vetten. ;o)

När vi hade hämtat ut ögondropparna på apoteket och satt i bilen hem så diskuterade vi hur i helsike vi ska få Accta att vara någorlunda still för att kunna få in ögondropparna... Men, det visade sig vara det minsta problemet.... Hon ligger på golvet och dropp, dropp, klart..... Men Java var och är en annan historia. Hon har så ont att man knappt får ta henne på huvudet utan att hon drar sig undan..... Så det blir till att våldhålla henne.... *suck* Inte roligt, men man måste ju. Det är ju för hennes bästa. Men nu på kvällen kom vi nog på hur vi ska göra. Hon får panik när man försöker hålla henne i ansiktet runt ögonen, så nu höll vi fast henne under huvudet och sen droppar man på långt avstånd och försöker pricka rätt... Då gick det bättre och hon vart mkt lugnare. Som tur är så gör ju inte själva dropparna ont, så jag hoppas att det kommer att gå bättre och bättre att ge henne dom. Dom ska ta dom här nu två gånger om dagen i 10 dagar och det ska va minst två dagar där symptomen är helt borta innan man slutar. Får vi inte bort inflammationen med den här medicinen så måste vi tillbaka till vetten och ta en odling för att kunna hitta en annan medicin som tar bort det. Men nu hoppas vi att det här funkar.

Hann inte med att göra så mkt annat än att vara hos vetten innan jobbet. Vi gick en liten kort promenad innan bara. Sen har dom sovit mest hela dagen. Java ville inte ens vara ute i trädgården för det var för soligt, och då kisar hon = det gör ont.... Så på kvällen när jag kom hem från jobbet så tog jag med båda vovvarna och for ut i skogen en liten stund, vilket var mkt uppskattat. Frugan passade på att duscha under tiden, för hon skulle iväg och jobba. Hon jobbar inatt, första natten efter semestern.

Imorgon efter jobbet så beger vi oss upp till Skellefteå. Vi ska till SM i Piteå men vi kommer att sova hos Åsas mamma i Skellefteå varje natt. Det ska bli så himla kul att fara, har ju aldrig varit och sett något SM någon gång. Förutom Acctas pappa som är med i skyddet så är även två klubbkompisar med, en i spår och en i rapport. Spännande!!! En av dom var in på jobbet idag och handlade lite grejer innan hon skulle åka... Hon var märkbart nervös, men vem fanken skulle inte vara det??!

Nu är det sängdags, imorgon hade jag tänkt att träna lite lydnad med Accta..... Ska bli kul för det var ett tag sedan.. Vi har ju mest ägnat tid åt spår det senaste.

Kommer nog inte att hinna skriva nått här innan vi åker imorgon, så jag får återkomma med en SM-rapport i slutet av helgen istället..... ;o)

Natti!!!

Spår och ögongegg..

I morse innan jobbet for vi ut och spårade igen. Denna gång gick det kanon för båda vovvar... Java spårade fint och kom hem med alla grejer som låg i spåret. Lyckan var fullständig när hon på slutet hittade en leksaksgris som låter precis som en gris när man trycker (tuggar) på den. Denna gris bar hon mkt stolt hela vägen till bilen och in i buren. :o)

Accta fick ett spår, ca 150 m långt med ganska många 90 graders vinklar. Dessa tog hon kanonfint och man märker att hon lär sig att analysera spåret för varje gång vi är ute och spårar. Det är jättekul att se!!! Jag hade även gått över en stock som var rätt stor och hög. När vi kom fram till den så stannade hon och vände sig mot mig med en frågande blick, liksom "jaha matte, hur hade du tänkt att jag skulle komma över den här då?? Jag är inte så stor än"... Sötnos!! Jag hjälpte henne över och hon fortsatte spåra som om inget hade hänt...

Efter jobbet idag for jag på möte med styrelsen på Umeå brukshundklubb. Vi diskuterade hemsidan och vad som ska göras och så....

Kom hem vid 21:30 och satte mig och klippte klor nästan på en gång. Brukar ju göra det på helgerna egentligen, men av någon anledning så har "systemet rubbats" nu under semestern. Det ska det bli ändring på!!!

Våra vovvar har nog fått någon ögoninflammation eller nått. Båda har ganska mkt gegg i ögonen. Ska ta och ringa till vetten imorgon och höra om dom kan skriva ut lite ögonsalva. Har ju hört att det kan smitta mellan vovvar som lever tätt inpå, och dom är ju mkt upp i ansiktet på varandra så det vore ju inte konstigt. Det började nämligen på Accta för någon dag sedan.

Härligt också att komma hem till ett rent hus. Frugan hade varit så duktig att plocka undan allt som var kvar från semesterresan och så hade hon dammsugit.

Nu ska jag kolla lite på tv och sen marsch i säng. Imorgon bitti hade vi tänkt att gå en liten promenad och sen träna lite lydnad.

Natti!!!

Jaha...

...då var man inne i arbetslunken igen.... Och i ärlighetens namn så känns det faktiskt inte så farligt. Faktiskt riktigt roligt att vara tillbaka på jobbet. Det är mkt att göra som vanligt, så dagarna går väldigt fort.

I morse for vi ut och spårade innan jobbet. Både Java och Accta fick sig var sitt, för Accta gick det hyfsat men för Java gick det inte lika bra. Hon blev avplockad från spåret pga att hon var slarvig. Vi ska spåra igen i morgon och det ska bli intressant att se om hon är lite mer rädd om sitt spår då.

Accta fick sig ett ganska svårt spår. Det var 3 st 90-graders vinklar, ca 150 m med en pinne och två slut. Terrängen var ganska så besvärlig, allt ifrån högt snår, myrmark och torr bergshäll. Med tanke på svårighetsgraden och hennes ringa ålder så kan jag absolut inte klaga på hennes arbete idag. Hon jobbade på riktigt bra fram till sin första pinne, efter det var hon riktigt trött och det var lite svårt att få henne att förstå att spåret fortsatte. När hon väl fattat det så slarvade hon ganska mkt men till slut vart hon lite mer noggrann och då fick hon även jackpot när hon gick på slutet. Duktig Apa!!

Undertiden spåren låg till sig så gick vi en liten promenad och det vart riktigt varmt.... Så där fruktansvärt kvavt, trodde faktiskt att det skulle komma åska lite senare, men icke då.

Det märktes att morgonens ativiteter var jobbiga för henne, för när vi kom hem så gick hon och la sig i sängen för att sova. Men hon är ju lite sällskapssjuk lilla gumman, så när hon märkte att vi skulle vara i köket så var det mysigare att ligga där på golvet istället.

Efter att jag for på jobbet så har hon "hjälpt till" att plocka vinbär med matte Åsa, vilket hon tydligen ganska fort tröttnade på. Hon ville bara gå in och sova.... Men Åsa hade en plan... Här ska inte sovas så mkt, för det skulle hon få göra senare när hon skulle vara ensam hemma för första gången "på riktigt". Åsa började 17 och jag skulle komma hem vid 18:30 och dessa timmar skulle hon spendera i buren hemma. När jag kom hem så gnällde hon lite när hon hörde mig i köket men jag väntade tills hon var tyst innan hon fick komma ut. Hon klarade sin första "ensam hemma-dag" med bravur. Ska väl erkänna att jag var liiiiite nervös inför detta. Förut när hon har varit ensam hemma i buren så har ju vi varit i närheten, så som ute i trädgården eller på framsidan. Man har varit nära och har kunnat "ha koll" på henne. Men någon gång måste man ju börja att tänja på gränserna och denna dagen var så bra som någon.
Känns hur som helst skönt att det gick bra.

Nu är det dags för sängen. Imorgon bitti ska vi ut och spåra igen.

Go Man City, Go!!

Som dom flesta vet så har jag en fru som är fullständigt galen i fotboll och då i synnerhet Liverpool. Nu har säsongen börjat och varje onsdag, lördag och söndag är det matcher som är otroooooligt viktiga.... Jag har nu "stått ut" i nästan 10 år med detta genom att hålla mig undan och göra andra saker under tiden som matcherna har varit. Visst, någon gång har jag väl suttit med och kollat, men utan större entuiasm. I år ska jag testa en ny taktik för att göra detta lite roligare. Jag har börjat hålla på ett lag, ett eget lag. INTE Liverpool.... Vill ju inte vara som alla andra i denna familjen då inte bara min fru håller på dom, utan även hennes bror och hennes pappa.

Varför valde jag då Manchester City till mitt lag??? Ja, det finns flera anledningar till det... Dels så spelade dom mot Man United idag och dom vill man ju inte ska vinna.... :o) Sen verkar det vara ett ungt lag (jo, jag har varit in på deras sida och kollat in spelarna) som kanske har framtiden för sig och dom är ett litet underdog lag.... Sen är ju Svennis tränare, och det kan ju bara bli bra... :o) Gillar han!!!! Vad jag inte visste och som blev en liten bonus, är att svenska Isaksson är målvakt..... KUL!!! Han spelade dock inte idag för han är skadad. Vad för skada han har har jag inte riktigt hunnit luska ut ännu, men det kommer... ;o)
Hur gick matchen då??? City vann med 1-0!!!!!

Idag har vi spenderat mkt tid på veden och det börjar röra sig nu... Nu är det bara ca en fjärdedel kvar. Vi har jobbat på som små grisar och vovvarna har suttit på gräsmattan och tittat på, något uttråkade... Accta passade även på att krypa under staketet för att komma ner till vedhögen. Hon ville väl vara med sin matte, kan jag tro... :o)

Efter matchen tog jag med mig båda vovvar ut i skogen. Idag höll Java sig på mattan och for inte efter några fåglar, duktig vovve!! Det var faktiskt en riktigt trevlig promenad, dock kom det väldigt mkt bilar på den vägen som vi gick på, så vi fick stanna ganska många gånger. Jag brukar sätta dom i dikeskanten och där får dom sitta tills bilen har kört förbi. Accta är så duktig så, hon sitter kvar så fint.

Igår var första dagen på arbetet efter semester. Som tur var så gick det fort att komma in i det igen och det kändes inte så farligt när jag väl var där. Värre var det på fredagskvällen... Ni vet, sista dagen på semestern är alltid den värsta.

Imorgon är det en ny vecka igen och då jobbar jag bara 4 dagar, sen är det Piteå och SM i bruks som gäller för hela slanten... Det ska bli jättekul!!!!

Mkt ved blir det...

Just nu ligger det ett megalass med ved på vår gräsmatta och detta trots att vi har kört in ved i flera timmar idag.... *suck* Men det är klart, 12 kubikmeter är inte lite..... Ett helt lastbilsflak med ved var det som dumpades på tomten idag vid halv tre tiden. Så det är ju bara att gno på. Nu är det iaf fullt i "vedfacket" i uterummet. Nu ska resten in i vedförrådet. Just nu ligger högen under presenning eftersom det ev skulle komma några regndroppar imorgon.

Två av tre vinbärsbuskar är även renplockade. Nu är det sista busken och sen tre svartvinbärsbuskar kvar. Vi har egentligen två röda vinbärsbuskar till, men dom klippte vi ner förra året så därför finns det inga vinbär på dom iår. Skulle gissa att det kommer nästa år eller året därpå. Men vi har så det räcker ändå. ;o)

Har även hunnit med att vara iväg i skogen med Accta. Dumpade av Åsa och Java på elvägen och for vidare med Accta till en annan liten skogsväg. Tanken var att få lite ensamtid med henne och få mysa på ordentligt. Först gick vi en promenad och det verkar som om det är bättre i tassarna. Hon haltade ingenting men det är fortfarande rejäla märken under trampdynorna. Känns inte bra. Tränade lite position under promenaden och så lekte vi lite. Körde lite dragkamp (eller vad man ska kalla det när det inte finns några tänder kvar i hennes mun) och det tyckte hon var jättekul. När vi var klara så var båda mina händer blodiga och kampgrejen var inte heller snygg... ;o) Jag kampade inte så mkt med henne utan hon fick kampa med mig, om ni fattar vad jag menar. Hon fick bita där hon ville och dra så mkt hon ville. Man vill ju inte att det ska göra ont på henne. Men hon var inte brydd för att det blödde lite iaf. Tror att hon har tappat alla tänderna nu. Kanske att det finns någon liten kvar som ska ut, jag vet inte. Men när hon lekte med syster yster i Sthlm så rasade det ut tänder. :o) Så, så många kan det finnas kvar.

Hon har även fått sig lite ensamhetsträning. Vi la in henne i buren under tiden som vi höll på med veden, så där vart det 1½ timme. Hon är duktig lilla tjejen. På måndag kommer hon att få vara ensam på riktigt för första gången. Åsa börjar jobba kl 17 och jag slutar 18:15, så då ska dom få vara hemma. Kommer säkert att gå kanon. Sen är ju Java så trygg när hon är ensam hemma, så det smittar säkert av sig.

Och hur är det med förkylningen då? Jo, det ska jag berätta. Hostan har blivit lite värre och det känns ju inte så bra eftersom jag jobbar min första dag efter semestern imorgon. Men kunderna får stå ut med mig, dom har ju liksom inget val. :o)
Just ja, har ju megaont i knät också...... Fan vad hon klagar, tänker ni säkert.... :o) Men nä, jag klagar inte, berättar bara liksom.... :o) Gjorde världens vurpa när jag var på promenaden med Accta idag. Lyckades på något sätt halka i lite geggamojja och slog i knät i en sten. AJJJJ!!!! Kan säga att det är svullet nu.... Och blått..... Hmmm.... Så kunderna får en snorig, hostande och haltande mig imorgon på jobbet....

Spår...

Glömde ju berätta igår.... Första gången som Accta verkligen gjort mig riktigt rädd.... Du vet så där rädd som man kan bli och hjärtat börjar slå i hundranittio och man börjar känna paniken komma... Just så kände jag igår när Accta helt plötsligt var borta.... Vi var ute och fixade lite i trädgården när jag frågade Åsa, vart är Accta?? Hon visste inte och jag gick direkt in för att kolla om hon kanske hade gått in och lagt sig. Visste redan innan jag kom in att jag inte skulle hitta henne där inne, kände det på mig liksom. Åsa tog utsidan och började ropa och ropa... Jag fick säga till mig själv flera gånger, "lugn, hon kan inte vara långt borta", hon är ju liksom ingen hund som bara springer iväg utan någon anledning. Och mkt riktigt, efter någon minut hittade Åsa henne på tomten några hus bort där hon lekte med barnen... Hmmm...... Hon visste att hon hade gjort fel också, för när Åsa kom dit så kom hon gåendes mot henne så där låg och lite skamsen. Nåja, allt gott till slut....

Idag hade vi verkligen en riktig sovmorgon. Jag tänkte som så, om jag sover länge så kanske bacillerna lugnar ner sig lite. Vaknade kl 12 och tänkte att nu är det nog dags att kliva upp. (var ju upp en gång vid 8 och gav Accta mat förstås) Kände mig faktiskt lite bättre i förkylningen, men nu på kvällen så är jag tillbaka i samma "tillstånd" som jag var igår.... Megasnorig, trött, febrig och hostig....

Vi hade bestämt att vi skulle spåra med Ann-Sofie idag, så det var bara att kliva i regnkläderna och bege sig ut. Vi var ute i Kulla, Zelda gick sitt sista spår där. Kändes lite konstigt att åka dit faktiskt.

Bestämde mig för att testa av lilla Apan lite. Spåret vart ca 150 meter i medvind, men denna gång hade jag lagt in 5 vinklar. Dom var inte riktigt 90-grader, men inte långt ifrån. La ut två slut, två stycken spårpinnar, och jag hade snitslat hela spåret. Kände att det var bäst att göra så ifall hon skulle vela bort sig, då skulle åtminstone jag veta vart vi var. ;o) Men dom där snitslarna visade sig vara totalt onödiga denna gång. Hon spårade som en liten prinsessa och man såg på henne att hon verkligen tyckte att det här spåret var lattjolajbans. Hon "slarvade" lite i vinklarna, men det får man väl skylla på att hon inte har någon spårrutin ännu. Hon hade även två små "tapp" men dom löste hon själv och ringade snyggt in spåret igen, jag stod bara och njöt. Hon tog det första slutet som jag hade lagt ut och hon vart jätteglad. Vi lekte som tossingar och sen fick hon bära pinnen tillbaka till bilen och ta in den i buren. Vilken lycka!!!! Snacka om stolt vovve!!!

Java fick sig också ett spår med en massa roliga apporter i. Det var allt ifrån vanliga spårpinnar till läderbitar och små röda plastflygplan. :o) Behöver jag säga att hon hade roligt?? Åsa var jättenöjd och tyckte att Java hade jobbat jättebra och koncentrerat och för första gången på länge så kom Java hem med alla saker som var utlagda i spåret. Snyggt jobbat, Liten...

Efter spåret for vi på mitt jobb och köpte med oss Klass hem. Sedan inhandlades det snus och lite godis, sen for vi förbi och köpte oss varsin kebabrulle som vi tog hem och åt. Smaskens...

Tyvärr börjar förkylningen att kännas sämre och sämre, inte bra........

Hemkomna och snorförkyld...

Oj oj oj, vad skönt att få komma hem efter några veckors flängande hit och dit i Sverige.... Tro inte att vi inte har haft det bra, för det har vi... Men det finns inget så skönt som att få komma hem... Hem till sin egen säng, egna dammråttor (som på något konstigt sätt har förökat sig medans vi varit borta) och egen trädgård med meterhögt gräs och vinbärsbuskar som är så tunga att dom ligger ner.... :o) Klippa gräset och plocka vinbär blev liksom första projektet igår när vi anlände till Sävar runt 14 tiden....

Resan söderut bestod av en liten härlig Sverigeblandning. Första stoppet var hos Jaana och Fredrik i Vikmanshyttan, Dalarna. Så fint dom bodde... Eller bor, rättare sagt... ;o) Tack för kanongod grillmat när vi dök upp i kvällningen!!!

Sen var det Kvarnvik på Orust, Bohuslän som gällde för hela slanten.... Vi var hos pappa i en vecka och hann faktiskt med en hel del. Förutom lata dagar på gräsmattan så tränade vi lydnad, besökte Lysekil, Stocken, Mollösund, Skaftö golfklubb, Stenungsund, Göteborg, Torp och Göksäter.... Och varmt hade vi.... Så varmt att vi fick sova med dörren på vid gavel hela nätterna. (inte för att det hjälpte nämnvärt) En natt så vart jag riktigt orolig för Accta. Hon andades så häftigt att jag trodde hon skulle kolapsa. Jag drog ut henne ur buren och la henne precis vid dörren där det fläktade liiiite, men efter 5 min vandrade hon tillbaka och la sig i buren igen. Ja, ja, jag gjorde ett försökt iaf. Hon älskar verkligen sin bur, den lilla Apan...
Kul var också att min kusin Carola med familj också var i Kvarnvik. Det var några år sedan som jag träffade dom. Dom bor i Våxtorp i Halland och det är ju inte var dag som man åker dit, om man säger så... ;o)

Efter en vecka for vi till Stockholm, eller Tullinge rättare sagt. Vi skulle spendera helgen där hos Acctas syster Amber.... Och oj vad skoj dom hade.... Första dagen åkte Amber på "stryk" av Java som verkligen tyckte att det "lilla äcklet" skulle hålla sig jäkligt passiv.... Amber var låg som en räka och gick inte många meter från matte Linda.... Resten av dagarna fick Java hålla sig undan så syskonen bus fick leva upp till sitt namn...
Första dagen när vi kom dit så tänkte jag mig verkligen inte för. Vi for till ett nedlagt gammalt flygfält för en prommis med vovvarna. Vad jag inte tänkte på var att det var väldigt varmt på asfalten där, vilket resulterade i att Accta brände och skavde upp två trampdynor ganska så ordentligt. Det börjar se bättre ut nu, men hon får fortfarande bara gå på gräs och mjuka underlag. Över asfalt så bär jag henne. Men hon haltar inte längre, vilket är ett gott tecken iaf. Snacka om att matte har haft dåligt samvete......

Tanken var att vi skulle stannat i Sthlm till tisdag. Jag hade tänkt att ringa några kompisar och överraska dom med att vi var i Sthlm och att vi tänkte komma över på en fika, men på lördag vaknade Åsa och var snorfökyld med halsont och grejer. Vi bestämde då att vi skulle åka hem på måndag, och tur var väl det.... Nu sitter jag här och är snorförkyld, har ont i halsen och säkerligen lite feber.. Det känns iaf så. Typiskt att behöva vara sjuk på sin sista semestervecka...

För er som nu tycker att ni vill ha en mer utförligare beskrivning av vår semester och vad vi har haft för oss så kan jag rekommendera att ni går in och läser Åsas blogg. (Finns länkat från min hemsida) Hon har fört lite blogganteckningar under semestern så att hon ska komma ihåg. Sötnos... ;o) Så noga är inte jag....

Ja, nu är vi hemma iaf och jag ska försöka njuta så gott jag kan av dom sista semesterdagarna. Jag börjar jobba på lördag, så nu är det bara 2 lediga dagar kvar... Tänk att 5 veckor kan gå så satans fort......

Galleriet på hemsidan är uppdaterat med lite bilder från vår semester. Kika där om ni vill.

Nu ska jag snyta mig, sen är det väl dags att sova antar jag....
Natti på er!!!