Godmorgon migrän..

Ja, som ni ser så började inte dagen så bra... En tablett och sen sängen igen. Tur att det har varit hällregn hela dagen, så vovvarna har varit slöa inte direkt intresserade av att vara ute... Dom tyckte det var helt ok att ha en mysdag i sängen....

På kvällen for vi iväg till skogen och gick en liten promenad. Det var skönt att få lite frisk luft och som tur var så blåste det lite, annars hade vi nog blivit uppätna av myggen..

Har varit hemma från jobbet idag men imorgon är det dags igen. Och då blir det även till att stanna kvar efter jobbet. Vi ska inventera... Kul kul.....


Igår....

...efter jobbet var jag lite träningssugen... Vi hoppade in i bilen och smarta som vi var :o) så for vi förbi ICA och inhandlade dagens middag först. Hade vi väntat så hade det inte blivit någon middag, för dom stänger kl 20.00...

Efter vi hade lämnat av middagen hemma så for vi till grustaget för lite konditionsträning för Java. Jösses vad hon sprang och jag kan säga som så, cyklingen har gjort susen för henne. Hon orkade mkt mer och längre igår och när det började gå lite tungt för henne så peppade vi på henne lite och då tog hon till sin andra motor... Duktig kicka!!

Sen for vi till våran nyhittade träningsplan.... Åsa och Java började och vi stötte och blötte positionsträning. Hon ska ha en bra position OCH vara tyst samtidigt... Inte det lättaste för Liten... ;o) Men jag tror att vi fick till det ganska så bra på slutet.... Och tänk, vi klarade av att träna tillsammans och inte bli ovänner... Ha ha ha....

När Java var klar så fick hon ligga en platsliggning under tiden som Accta och jag "tränade"... Vi tränade lite ingångar och position. Även lite sitt och ligg.. Hon är så duktig såååå, min lilla Apa...

I morse for jag ner till byn för lite socialisering med Accta.. Hon är så duktig på att gå i koppel.. I alla fall än så länge.. :o) Vi har riktigt mysigt på våra koppelpromenader. Efter det for vi upp till skogen så hon fick stuffa fritt en stund. Gjorde även några godisuppletanden.... Det är kul, tycker Accta.... Hon sniffar som en besatt och svansen går som en propeller... :o)

Efter det var det jobbet som vanligt... Sinnessjukt vad mkt vi har att göra... Det märks verkligen att det är högsäsong för oss nu... Men shit vad kul det är!!!!
Åsa kom förbi med vovvarna vid halv fem och så fick dom vara kvar med mig medans hon och hennes pappa for hem och fixade med staketet... Bra träning för Accta att ligga i personalrummet bakom ett kompostgaller. Hon skötte sig jättefint...

Nu är det natti....

Förresten.... Acctas mage fortsätter att vara bara bra... Jätteskönt.... Vägde henne på jobbet idag och nu har hon gått upp till den vikt hon hade innan hon vart sjuk... Så hon ligger säkert lite efter sina syskon i vikt och så, men hon ser inte sjuk ut i kroppen nu.. Visst, hon är smal, men hon ser inte ut som en indisk ko längre.... ;o)


Jaha...

...då var midsommarhelgen över..... Nu går vi mot mörkare tider..... ;o) Nädå.... Det är mkt kvar av sommaren... Nu har vi bara 3 veckor kvar till semester.... 5 långa, härliga veckor av ledighet och hundträning...

Idag har Åsa jobbat 7-14 och sen for hon ut till Per och hämtade lite jordgubbsplantor, så hon var hemma vid 16 tiden.... Vovvarna och jag har bara varit hemma under dagen..... Idag har det varit den varmaste dagen på hela helgen.... Jag har mest suttit i skuggan hela dagen och vovvarna har blandat med att vara ute i trädgården och jaga varandra och ligga inne på klinkersgolvet och svalka sig.... Har även hunnit med att ha lite burträning med Accta som bara gick finfint.... Inte en knyst.... Knäpptyst, från början till slut... :o)

När Åsa kom hem från jobbet så for vi ut i skogen.... Vi gick ut var sitt spår till vovvarna, sen vallade vi en uppletande ruta till Java. Eller rättare sagt två, för vi gjorde korridorer....

Då hade Acctas spår legat i ca 20 min, så jag tyckte att det var dags att ta det... Som vanligt var det ett rakt spår i medvind med två slut.... Men denna gången fick hon ett längre spår, det vart ca 80-90 meter. Hon spårade som en liten prinsessa..... Slutet är hon inte så där jätteintresserad i, hon vill helst spåra vidare... Men med lite godis kunde jag övertala henne att stanna vid mig och ha lite kul. Gjorde ett litet godisupplet som belöning... Hi hi hi.... Hmm, skulle kunna tänka mig att det blir samma sak för henne som med Java, liggande markering och belöningen blir att få spåra vidare.... Men, det kommer ju längre fram.. ;o)

Uppletandet stod på tur. Java hämtade grejer som en tok och hon sprang snyggt och prydligt inom vallningarna.... Efter det fick hon sig en låååååång budföring och jag tror aldrig jag har sett en hund springa så fort som hon gjorde.... Jisses, vilken fart hon har...... :o)

Spår härnäst.... Ett relativt långt spår med lite klurigheter i... Eftersom hon fick göra allt i en rad utan någon vila emellan så trodde åtminstone jag att spåret skulle bli svårt för henne, även med tanke på att det var så varmt... Men nä då, hon spårade på som tåget och tungan hängde som en slips när hon hittade slutet....

Så nu har vi konstaterat att vi har en spårdrottning och en spårprinsessa.... ;o)

Efter denna "speedbruksträning" for vi till sjön för lite avsvalkning. Accta tyckte att det var onödigt att hoppa i något plurr, hon ville hellre käka sand.... Hmmm..... Men Java, hon simmade och plaskade och man riktigt såg hur hon njöt....

Väl hemma så var det middag för mattarna och sedan middag för vovvar..... Efter det så har dom sovit båda två hela kvällen... Det tar på att vara ute och träna i värmen.... :o)

Imorgon börjar en ny arbetsvecka och den kommer att bli lång.. Är egentligen ledig nästa helg, men eftersom det är inventeringsdags så måste jag jobba över på fredag kväll och även komma in och jobba på lördag.... *suck*..... Nåja, får ju lite plustimmar iaf...

Nu är iaf galleriet uppdaterat med kort på Acctas pappa och även kort på vovvarna från den här midsommarhelgen...

Nu är det sängen!!!! Natti natti!!!

Ytterligare en dag på klubben...

Åsa började jobba kl 7 i morse, så det var ju bara att kliva upp och köra henne till jobbet. Eftersom jag ville ha bilen under dagen så hade jag inget val, om man säger så.... ;o) När jag kom hem så fick vovvarna mat och vi var ute en liten stund. Eftersom jag har sovit så dåligt på sista tiden och inte haft någon sovmorgon på länge så tänkte jag göra ett försök att gå och lägga mig. Sagt och gjort, vovvarna och jag placerade oss i sängen och vi somnade allihop som på beställning. När jag sedan vaknade av en liten Accta som kröp upp och la sitt huvud på min mage så kände jag mig jätte utvilad... Tittade på klockan och fick nästan en chock.... Vi hade sovit ända till kl halv 11...... När hände det senast på en skala???? ;o)

Nu fick jag ju helt plötsligt bråttom... Tävlingarna började idag kl 12 och jag ville hinna se platsliggningen och ta lite kort på Yngve. Packade bilen med nödvändiga prylar och så körde vi mot klubben... Hann både ta kort och se platsen... :o) Gick omkring med vovvarna och mös på i solen. Idag har det verkligen varit jättevarmt..

Åsa slutade kl 14, så då for jag och hämtade henne på jobbet... Sen for vi direkt ut till Per för att umgås lite med "familjen"... Vi stannade till en sväng i Kulla så vovvarna fick springa av sig.

Efter att vi hade umgåtts och käkat middag hos Per, för Åsa och jag tillbaka till klubben. Vi hoppades på att skyddet inte hade börjat för vi ville ju se pappa Yngve.... Tur hade vi, för all lydnad var precis klart när vi kom dit, så vi hann rasta vovvar och mingla runt lite. Eftersom jag hade kameran med mig så fick jag några kort på Yngve i skyddet också. Har inte lagt in dom i datorn än, så jag vet inte om dom vart bra. Men så fort jag har gjort det så ska jag lägga ut dom på hemsidan.

Yngve gjorde ett kanonfint jobb på plan och när resultatet var klart så hade han vunnit och fått cert.... Poängen hade även varit så bra att det ser ut som att det blir en SM start i Piteå i augusti.... KUL!!!! Så idag får vi säga Stort Grattis, Farsan!!!!

Prisutdelningen var slut runt 21:30-tiden och då styrde vi kosan hem... Tror inte att Accta har sovit så mkt idag, för när vi kom hem så fick hon ett sånt där "sista rycket" och sen somnade hon pladask i saccosäcken.... Sötnos.... ;o)

Och hennes mage ja.... Den är nu helt bra. Idag har vi inte kört något ris utan hon står helt och hållet på sin normala portion klass... Härligt!!!! Jag tycker redan att hon har "lagt på sig" lite hull... Eller ja, hon har säkert inte gått upp nått i vikt på bara någon dag, men hon ser inte så "insjunken" ut.... Och energin är tillbaka.... Imorgon är nog monstervalpen sitt gamla vanliga jag.... *älska* ;o)

Glad Midsommar...

Det blev en lite annorlunda midsommar i år.

Dagen startade som vanligt med riskokning. :o) Sen tog vi det lugnt här hemma en stund innan jag körde Åsa på jobbet. Hon jobbar mellan 12-21 idag.

Direkt efter det så åkte jag och vovvarna ut till klubben. Det har varit tävlingar där idag. Det är en dubbel tävling så det är samma klasser i morgon också. Hela klubben var full av husvagnar och det var en riktigt mysig stämning. Jag hade lovat att jag skulle skriva på planskyddet och det var faktiskt riktigt många startande som genomförde hela dagen. Och det allra roligaste var att Acctas pappa var med.
Accta fick vara ute en hel del och kika på alla vovvar och människor. Hon skötte sig kanon. Efter ett tag så satte vi oss med Ann-Sofie & co och då kom Camilla och Åke, Yngves ägare, och satte sig med oss. Accta älskade verkligen Åke.... Han fick både en och tusen pussar. Och när han la sig ner så vart han ännu bättre... ;o) Det klättrades hej vilt och dom gosade på där i gräset. Camilla och Åke är verkligen jättetrevliga och det är roligt att prata och berätta hur Accta är och få höra hur Yngve är. Det finns ju vissa likheter om man säger så... :o)

När resultaten var räknade så stod det klart, Yngve vann elitskyddet!! Grattis farsan!!! Det tråkiga var att jag hade tänkt att ta med mig kameran och ta lite kort på han, men den glömde jag ju naturligtvis hemma...... Typiskt mig!!! Men ja ja, man lär väl träffa honom fler gånger. Förhoppningsvis så ska han ju vara med på SM i Piteå, och då SKA jag ha med mig kameran.....

På vägen hem stannade jag i Bäcksjön och lät vovvarna sträcka på benen lite. Skönt att få springa som man vill när man bara har gått i koppel hela dagen....

Nu har jag ätit lite och ska strax fara och hämta Åsa på jobbet. Skulle gissa att chipsen från igår kommer fram på bordet i kväll... ;o)

Hoppas alla har en trevlig midsommar och lika fint väder som vi har. Klarblå himmel, strålande sol och 23 grader varmt...... ;o)

Det håller än...

Magen alltså.... Men jag vågar inte hoppas helt och hållet än. I morse fick hon ris och kokt köttfärs men vid lunchmålet började vi att blanda i klass. Hon blev helt skogstokig och så snabbt har hon nog aldrig ätit någon gång. Hon är hungrig lilla tjejen...

På morgonen innan jobbet tog vi det jättelugnt. Idag har hon varit väldigt trött, antagligen för att hon inte har så mkt energi kvar. Vi var bara hemma, myste lite i uterummet och så har vi stuffat på i trädgården. Åsa har jobbat i natt och har sovit hela morgonen. Gick upp och lämnade vovvarna i sängen innan det var dags för mig att fara. Accta somnade som en gris och hade tydligen sovit ända till kl 14.

På jobbet i dag var det verkligen helt hysteriskt. Alla, precis ALLA skulle handla på en och samma dag. Det handlades foder att ta med till stugorna, godis till vovvarna och även burar eftersom dom hade kommit på i sista stund att dom skulle fira med folk som också skulle ha hundar med sig.... Hann inte andas på hela dagen och lunch, ja, det existerade inte över huvudtaget..

Efter jobbet for Åsa och jag ner på ICA och handlade ingredienser till tacos... Så himla gott det var. Vi hade köpt jordgubbar och chips till kvällen men vi vart så mätta att det endast gick ner en och annan jordgubbe. Får väl spara chipsen till i morgonkväll istället. :o)

Nu är det sängdags.... Imorgon är det tävlingar på klubben och som det ser ut nu så ska jag först köra Åsa till jobbet och sen är det raka vägen ut till klubben som gäller. Kommer antagligen att skriva på planskyddet, men det kommer nog att bli mer arbetsuppgifter.

Natti natti och glad midsommar på era allihopa!!!

Sing halleluja....

Men bara lite tyst så där...... I går kväll kom den första fasta korven.... ;o) Helt sanslöst vad glad man kan bli för att se lite bajs på gräsmattan..... Det har fortsatt i samma stil under dagen idag. Helt fast i början och lite krämigare på slutet + lite slem... Jag hoppas verkligen att det har vänt nu och att vi inte får något bakslag. Hon är så smal nu så då skulle hon tyna bort... Gör ont i hjärtat när man ser henne.. Imorgon ska vi träffa Åsas mamma, Kenneth och Per.... Dom kommer nog att bli lite chokade när dom ser henne.

Nu på kvällen har vi börjat introducera kokt köttfärs. Hon kommer att få äta ris och köttfärs i morgon också och sen på fredag så börjar vi blanda i lite klass. Det är bara att hålla tummarna.

Imorse efter riskokande och frukost så for Accta och jag på en liten ensamturné. Åsa och Java var ute på en kombinerad cykel och träningutflykt och Accta och jag tog bilen ner till "centrum" och gick en liten koppelpromenad. Efter det for vi upp till sjön en liten stund. Det är inte många meter jag går med henne nu, vill inte trötta ut henne, men jag tycker att hon måste få se lite annat än bara trädgården.

På kvällen har vi bara tagit det lugnt. Vi har vattnat lite blommor+bärbuskar ute i trädgården och så har vi kollat lite på tv. Nu hade jag tänkt att vi skulle gå in och lägga oss i sängen och mysa lite.

Imorgon ska vi till Överboda och "fira midsommar".... Åsa jobbar ju hela helgen så det här är enda dagen som vi kan träffas allihopa. Hoppas bara att det inte blir för mkt uppståndelse för lilla Acctas mage. Åsa har fått stränga förhållningsorder om att ta hand om henne innan jag kommer dit efter jobbet.... Ja, jag vet att jag är en hönsmamma, men om ni skulle se hur hon ser ut så skulle ni nog förstå mig.

Kennelmamma Lisa vill att vi ska ta lite nya kort på henne, tydligen var dom jag tog sist inte bra nog... ;o) Men det här med kort får nog vänta lite, just nu är hon bara skinn och ben och jag tror inte att hon skulle göra sig så bra på korten....

Vill att allt ska återgå till det normala nu så man kan njuta av att ha en glad, frisk och normalviktig liten vovve.

Står vid spisen...

Känns inte som om jag gör så mkt annat än kokar ris nu för tiden. Idag har det kommit några relativt fasta korvar från Acctas mage men det är fortfarande mkt slem. Nu på kvällen tyckte jag att det var lite sämre igen, mer krämigt.. Jag blir galen!!! Och det är inget kul att titta på henne heller, hon ser verkligen ut som en magerskrika.... Skulle jag själv se en sån smal valp ute så skulle jag tycka synd om den och tycka att ägarna inte tar hand om den ordentligt... Känns inte roligt alls det här...

Och sen har vi dilemmat, ska jag vänta över midsommar och se om det blir bättre eller ska jag åka med henne till vetten innan.....? Och frågan är väl, OM jag åker till vetten, vad gör dom då??? Jag menar, kan dom göra så mkt mer än det vi har gjort?? Undra om det finns någon magmedicin som hon skulle få? Eller skulle dom lägga henne på röntgenbordet bara för att se hur det ser ut? Men det känns ju inte så kul att behöva droga ner henne för det nu när hon kanske inte har så mkt motståndskraft. Just nu hade jag önskat att hon var en liten mullig valp innan det här så hon hade lite att ta av..

Hon är fortfarande inte allmänpåverkad förutom att hon blir lite fortare trött, men det är ju inte så konstigt eftersom hon inte får i sig någon större energi. Idag har hon ätit tre portioner ris och risavkok, dom två sista målen med lite fiskbullar i. Hon kastar sig verkligen över maten, så aptiten är det inget fel på. Anledningen till att riset står på plattan nu är för att jag vill ha i henne lite vätska, och då tänkte jag att risavkoket kanske är bättre än att pytsa henne med vatten. Ja, jag vet inte... Känner mig ganska så villrådig just nu...

Liiiiite, liiiiite bättre i magen...

Idag har hon inte behövt vara ut och skita så mkt, men det kanske inte är så konstigt, hon har väl inget att skita ut.. Hon är fortfarande pigg och glad och hon dricker, så än är det väl inte läge att åka in med henne.

Var ut med henne sista gången vid 2 tiden på natten och sen klev vi upp vid 6... Gick och la oss efter en halvtimma och sov till halv 8. Sen har dom varit ute i trädgården och stuffat på medans jag har suttit i uterummet. Det var ju så himla kallt.. Inte alls skönt....

Eftersom jag hade sovit så dåligt så gjorde jag ett försök att gå upp och lägga mig vid 12 tiden och det tyckte båda vovvar var en bra idè. Hela flocken i sängen (förutom Åsa då, som jobbar) sov som grisar i två timmar. Skööööönt....

Kände ju att vi inte kunde sitta och häcka här hemma hela dagen utan vi tog en tur in till stan. Var förbi med regnkläder till Åsa på jobbet, hon kör moppe och skulle hem till Per efter jobbet, och sen for jag till mitt jobb. Tog med mig Accta in och vägde henne, hon har gått ner 1 kg... Stackars liten... Passade på att miljöträna henne lite, så vi tog en koppelprommis runt Obs. Efter det åkte vi till Bäcksjön så Java fick sträcka på dom små benen. Gick in en liten bit i skogen och satte mig på en stubbe. Accta var ganska nöjd och höll sig nära mig medans Java kutade på som en tok med tungan vilt svajandes och lycka i blicken. Bestämde mig sedan för att köra genom skogen hem. Den vägen är så himla mysig. Säkerligen lite längre och längre tid tar det, men vad gör det..

Väl hemma hyttades Accta in i buren och Java placerades på sängen i samma rum. Både somnade pladask... Jag passade på att dammsuga och torka golven, vilket verkligen behövdes.

Kvällen spenderades ute på gräsmattan. Jag klippte rent lite runt tuvorna och rätt som det är så hör jag ett avgrundsmorr från Java och sen stack hon vilt skällandes mot komposten.  Där stod Bella, en golden tik som bor några hus bort. Java tyckte absolut inte att hon skulle vara på hennes tomt och hon skulle jagas iväg till varje pris. Efter några sekunder var hon tillbaka och fick sig en liten kindpåsetillsägelse från mig, mest för att hon inte hade lyssnat på att hon skulle stanna. Kort därefter kom Bellas matte och frågade hur det hade gått med min hund. Jo, sa jag med min gick det bara bra, men hur gick det med din?? Java hade jagat henne till vägen och när hon hade sett att Bella gick hem så hade hon vänt. Ja, ja, snart får vi upp staket och då är förhoppningsvis det här problemet löst.

Lisa ringde nu här på kvällen och då fick jag lite "skäll" för att jag hade gett Accta ris att äta idag. Hon tyckte att tarmen skulle få vila helt, men jag gjorde ju bara som veterinären hade sagt. Ja, vad ska en stackars ägare göra.....? Just nu står riset på långkok på plattan och jag hade tänkt att ge henne lite risavkok nu på kvällen innan vi ska gå i säng. Hon ska även få det till frukost och förhoppningsvis så kan hon få lite ris till lunch + risavkok. Har bara vanligt ris hemma men tydligen så är grötriset bättre. Ska fara ner på affären och köpa det imorgon när dom öppnar.

Det känns jättehemskt det här, jag går mest bara och väntar på att hon ska bli trött och somna. Hon är så hungrig att hon går omkring och gnäller hela tiden och det känns inte så bra i mattehjärtat....

Är det så att hon inte har blivit markant bättre tills i övermorgon så får jag nog åka in med henne till veterinären. Hon kanske behöver någon medicin för att magen ska få lugna ner sig. Hoppas nu bara inte att jag har gjort något så att det här blir kroniskt... Men, med min tur så ska du se att det är precis så det kommer att bli. *suck*

Om en halvtimme är riset klart och då ska jag sila det och låta det svalna, sen ska vi se om jag kan pula i henne lite innan sängdags.

Kommer väl med uppdatering i morgon om hennes mage....

Huvudvärksattack...

Har sovit uruselt i natt. Accta har gnällt en hel del och jag har trott att har varit för magens skull, så jag vet inte hur många gånger vi har varit ute i natt. Men hon har bara varit kissenödig... Men det är väl inte konstigt, så mkt fil och vatten som hon drack igår...


På morgonen såg jag att hon fortfarande var dålig och pratade då med Lisa igen. Hon tyckte att jag skulle koka sån där valpvälling som Java fick när hon var jättedålig i magen här i våras. Sagt och gjort, så gjorde jag.. Gjorde så att det skulle räcka till henne en hel dag. Hon tyckte att det var lite skumt i morse när hon fick första portionen. Hon slickade i sig fyra munnar, sen satte hon sig på rumpan och funderade en stund, sen fortsatte hon så tills skålen var tom... Hi hi, min söta, eftertänksamma hund... Hon är en liten funderare....


Eftersom hon fortfarande är pigg och glad så bestämde jag att hon också skulle få ett spår på morgonen. Vi hade ju bestämt sedan förut att vi skulle fara och spåra med Java idag. Gjorde på samma sätt som sist, men denna gången hade jag lagt en annan favvoleksak som spårslut.. Efter kiss och bajs så tog hon upp spåret kanonfint och spårade i kärnan nästan hela tiden. Denna gång tror jag nog att hon var lite säkrare på vad hon gjorde, för det gick mkt fortare. Jag kunde t o m gå i vanlig promenadtakt bakom henne. Slutet blev "misslyckat" och det tar jag på mig. Mitt fel!!! Men vi fick till det iaf.... Där slutet låg råkade hon slå lite, så hon slog precis så hon missade det och sen fortsatte hon naturligtvis i spåret som jag hade gått ut mot vägen. Jag lyfte upp henne och tog tillbaka henne till ca 5 meter innan slutet och då lyckades hon. Vad har jag lärt mig av detta då?? Jo, att man alltid ska lägga två slut. Så gjorde jag alltid på Zeldas spår och det kommer jag nog att göra på Acctas spår i början också.


Nu har jag fått besök av Malin så nu ska jag vara lite social...


Ps. Hade tänkt att skriva lite om min huvudvärk också, men det hinner jag inte nu,,, Den känns hur som helst bättre efter 2 timmars sömn tätt intill Accta i sängen...

Uppdatering:

Under tiden som Malin var här så gick Accta omkring och gnällde konstant. Ville hon inte ut så satt hon vid diskbänken och gnällde. Jättehungrig!!! Och det är klart, hon har ju inte fått något speciellt i magen på två dagar nu. Kände att jag vart jättefrustrerad och ringde jourhavande veterinär i Vännäs. Hon tyckte att jag skulle börja ge henne lite välkokt ris och canikur. Funderade på det en stund och kom fram till att man kan ju testa iaf. Hon hade ju bara blivit sämre i magen under dom två dagarna som hon åt fil och den där vällingen. Vad fanns det att förlora??

Sagt och gjort, jag ställde mig och kokade lite ris och jag hade sällskap av en blåstirrande hund hela tiden.... När det var klart och hade svalnat så fick hon sin första portion, sen gick vi upp till tv-rummet. DÅ somnade hon i saccosäcken, för första gången på hela eftermiddagen och kvällen.

Ja, nu får vi se om det här kan hjälpa.....


Svältkur...

Accta var fortfarande dålig i magen i morse när vi vaknade så vi tog hjälp av Lisa. Vad göra?? Svält henne blev svaret.... Så morgonmålet har hon fått men sen är det bara A-fil som gäller idag. Hoppas att magen har gått till sig tills i morgon.

Med två vovvar som kutade runt på gräsmattan med var sin ny pipleksak så fick sig gräset en omgång av oss tvåbeningar. Det klipptes, krattades och fejjades. Den nya komposten fick arbeta för högtryck!!!

När vi var klara med trädgårdsfejning så packade vi in oss i bilen och for upp till sjön. "Jippi, sa Java, nu blir det bada av...." "Nja, sa Accta, jag kan titta på och skälla lite på dig... På sin höjd kan jag blöta ner tassarna...." Det slutade hur som helst med att vi hade två blöta och nöjda vovvar med oss hem. Accta gjorde det dumma valet att råka stå brevid Java när hon precis kommit upp ur sjön. Skaka, skaka, skaka, vips så var Accta minst lika blöt... Hi hi hi..... Då vart det tokryck och försöka torka av sig på lingonriset.... ;o) Vilket funkade sådär.....

Men det märks att hon är lite, lite tagen av sin dåliga mage... Hon är fortfarande pigg, glad och full i bus men hon blir lite fortare trött. Sen har det ju varit ganska varmt idag vilket också kan ha en bidragande orsak.

Just nu sitter jag i uterummet och njuter av den lediga helgen. Det är så fint och mysigt här nu, gardiner och blommor överallt. Ute på altan är det också fullt av blommor. Favoriterna är två solroser som min fru hade köpt som en överraskning till mig häromdagen. Dom har jag planterat i var sin zinkkruka....
I detta nu önskade jag att jag hade kameran här.. Vovvarna ligger tätt, tätt tillsammans på en baden-baden madrass på golvet här. Klippte Acctas klor förut och då ville matte ha något mjukt att sitta på. Hon är så himla lätt att klippa på, iaf än så länge... :o) Tar baktassarna medans hon tuggar på ett ben, sen lägger jag henne på rygg mellan mina ben med hennes huvud i mitt knä. Då är det framtassarnas tur... Trots att hon är vaken så ligger hon helt still. Idag somnade hon t o m.... Skönt.... Kloklippningen blir värsta mysstunden. Passade även på att kolla i hennes mun, och jo då, tänderna har börjat komma upp. Inte konstigt att hon ligger och gnäller när hon tuggar på ben. Det gör ju ont förstås. När jag var och pillade i munnen på henne så vaknade hon, men så fort jag gnuggade lite med fingret vid den nya tanden så for ögonen igen. Skönt, sa hon....

Åsa har farit på jobbet nu och jobbar till 21:15 i kväll. Jag kommer att fortsätta ta det lugnt här hemma under dagen. Imorgon blir det till att rensa ogräs i rabatten...

Det blev...

...mycket funderande och pratande igår. Efter att jag hade skrivit inlägget igår så kom tårarna strömmande och jag bara grät. Fattade inte varför.... Dom bara rann.... Åsa kom och satte sig och vi pratade och jag försökte förklara hur det kändes, vilket inte alltid är så lätt.... Hur som haver så kom vi väl fram till att mitt undermedvetna är mkt mer intelligentare än mitt Jag... :o) Antagligen så var det trippen till veterinären som framkallade alla dessa känslor utan att jag själv var medveten om det. Sist vi var där var det för att hämta hem Zelda i en urna och gången innan var det sista gången jag såg henne. Sen är det ganska precis ett år sedan vi fick ta bort henne också.... Tänk att man kan sakna en hund så...... Och tänk att så mkt känslor kan komma fram efter så lång tid. Men då kom Accta till min räddning. Hon hoppade upp med framtassarna i mitt knä och gosade in sig med huvudet, så där som bara hon gör. Blev genast mkt varmare i hjärtat..
När vi gick och la oss lite senare så låg vi och pratade lite till och då låg Accta mellan mina ben. Så det var en sovandes och knorrandes hund som jag lyfte in i buren när det var dags att sova. Tror inte ens att hon vaknade till riktigt.. :o)

Förresten, det har jag ju glömt att berätta. Accta var med en sväng på jobbet i onsdags och då passade jag på att väga henne. Hon väger hela 9,9 kg nu. Hi hi, en sån liten skrutt...
En annan grej som jag också har glömt att berätta... Hon har kommit på hur man går ner för trappen också. Nu måste vi sätta kompostgaller för. Hon har slunkit ner några gånger innan vi har hunnit att reagera och det ska hon ju inte göra. Ska försöka bära henne ner för trappen så länge jag orkar. Uppför får hon gå några gånger per dag, men oftast bär jag henne.

Sen har hon varit dålig i magen nu ett par dagar. Hon är inte allmänpåverkad av det, iallafall inte så det märks. Har inte gjort något åt det än för hon äter med god aptit och hon dricker bra. Men fortsätter det ska jag ta och ringa Lisa och höra vad jag bör göra.

Hon har även blivit hemskt duktig på att stanna i dörröppningen när man ska gå ut. Jag brukar alltid låta dom vänta där medans jag går ut och öppnar upp bakluckan och burdörren. Hon står som förstenad tills jag kommer tillbaka och då får hon en liten klapp som beröm. Sen får dom följa med till bilen. Tycker att det är viktigt, vill inte ha en hund som kastar sig ut bara för att dörren öppnas. Nu bor vi visserligen i ett villaområde och bilarna kör väl inte raketfort förbi huset, men 30 km/tim räcker ju för att skada en hund allvarligt.

I morse for hela flocken iväg på utflykt, jag släppte av Åsa och Java på elvägen och Accta och jag for vidare upp till sjön. Först gick vi en liten prommis och spanade in stigen. Hon var även fram till strandkanten och badade försiktigt sina tassar. Hi hi.... Hon tycker fortfarande att det är lite äckligt att bli blöt. Men idag gick hon iaf i självmant och undersökte vågorna lite. När vi kom tillbaka till bilen så lekte vi lite med en "spenkopp" som jag hade med mig. Vi kampade lite, körde lite jaktlekar och sen koncentration emellan. Hon är så duktigt.... Och hon varvar verkligen inte upp för fem öre.
När vi for hem så hämtade vi upp resten av flocken och då satt jag och Åsa och diskuterade synen på hundar och dess livlighet. Eftersom vi är så vana vid Javas och Zeldas intensitet och att dom har/hade väldigt lätt för att varva upp, så gör det att jag nästan undrar om Accta är riktigt kry ibland. Hon är så lugn och samlad.... Men samtidigt så fruktansvärt full i liv och bus. Vet inte riktigt hur jag ska förklara. Hon är pigg och glad när hon är vaken och så fort hon blir trött så går hon undan och lägger sig, antingen i biabädden under trappen, vid trappen i uterummet eller uppe i sängen. Så har ALDRIG Java gjort, någonsin..... Hon kutar fram och tillbaka och pular på med sina projekt tills man säger till henne att hon ska gå in och lägga sig. DÅ faller hon ner i en hög och snarkar högt.... Men hon går aldrig in och lägger sig självmant. På sin höjd kan hon lägga sig under äppelträdet och spana ut över sina ägor... ;o)
Ja, det är nog mkt som jag måste tänka om när det gäller den här hunden... Både när det gäller träning och lek.... Och ja, jag vet att hon är liten och säkerligen "omogen" i sitt sätt att vara än så länge, men personligheten blir mer och mer påtalande för var dag som går. Gäller bara att komma underfund med den. :o) Hon är verkligen speciell den här lilla vovven.... Inte konstigt att både Java och jag har fått gråa hårstrån (jo, det är sant) sen Accta flyttade hit...  ;o)

Jobbet förflöt som vanligt, mkt att göra och swisch, så var det dags att åka hem. Väl hemma så var det grillat och klart, så det var bara att sätta sig till bords. Dom hade varit så duktiga här hemma under dagen. Jordgubbslandet är tillfixat och uterummet är klart... Nu är det bara resten kvar... :o)

Nu på kvällen har vi bara myst i tv-soffan...... Chips och ostbollar kom fram och så gjorde även vinet.... Mkt trevligt...

Den här helgen är jag långledig, lör-sön-mån...... Härligt!!!! På söndag ska vi nog fara och spåra innan Åsa ska på jobbet. Har inte bestämt ännu om Accta ska få sig ett litet spår, vi får se.... Men Java ska få spåra iaf.... Fick ett erbjudande om att fara ner till Övik och träna sök på söndag, men tyvärr så kunde inte Åsa byta bort den dagen. Synd!! Det hade varit såååååååååå kul....... MEN, snart är det dags för Myckelgensjö....... *längtar* Ska ringa till Linda och anmäla våran närvaro om det i helgen.

Nu ska jag ta ut min lilla donna för sista pinken och sen ska vi dyka i säng.

Ha en skön helg, allesamman!!!!!!

Nästan dåligt samvete...

...har det känts som... Dåligt samvete för att jag inte kan spendera så mkt tid med min lilla vovve som jag skulle vilja nu när hon är så här liten. Vi håller på att fixa här hemma för fullt. Staket håller på att sättas upp, det fixas och donas i trädgården och övriga ärenden ska avklaras. Idag har jag inte sett henne många sekunder. Vi klev upp vid halv åtta, gjorde oss iordning och sen bar det av till veterinären för vaccination. Passade även på att ge Java sprutan för kennelhosta. Den "stora" sprutan ska hon inte ha förns nästa år. Är mkt stolt över lilla Accta, hon tog veterinärbesöket så bra. Liiiiite läskigt var det inne i väntrummet.. Luktar mkt konstigt och så var det ju andra hundar där. Raggen stod som en liten tuppkam medans hon snusade runt där inne. Hann med att muffra på några ont anade vovvar också.. :o) Sprutan kände hon inte ens av, eller iaf tror jag inte det. Hon hade fullt upp med att undersöka veterinärens id-bricka och bordet hon stod på. ;o) Skönt också att få träffa en bra vet. Det var samma kille som vi var till när Java hade brutit benet och jag känner stor respekt och tillit till honom.

Efter vetten for vi till Lantmännen och fixade en ny kompost och lite övriga grejer. Därifrån for jag direkt och hämtade ut vandringspriset som ska vara till Raskabomästerskapet. Den blir något att tävla om!!! ;o) Sen var det time att åka till jobbet....

Väl hemma från jobbet så var det middag och sen direkt ut i trädgården och fortsätta där....

Hmmmm..... Gör jätteroliga saker här hemma och så men går omkring med känslan av att inte räcka till.... Vill lägga grunden för vår relation nu. Leka mkt.... "Träna".... Ja, umgås helt enkelt... *suck* Jag kanske överdriver, men det är ingen bra känsla jag har i magen.... Och inte har det blivit någon burträning heller. Tycker verkligen att det är jättekul att ha folk här och få hjälp med ditten och datten, men jag gillar inte att rutinerna bryts... Gillar rutiner.... Mår bra av dom... Behöver dom.... I alla fall just nu...

Imorgon ska jag ta "ledigt" på morgonen och ägna den åt Accta.... Vill att hon ska älska att vara med mig, men som det känns just nu så är det Java som är den som smäller högst... Svårt att konkurrera med en hund.... Men jag ska göra mitt bästa.....

Så... Nu har jag fått deppa av mig lite.... Tror att mitt självförtroende är lite down just nu.... Inget som har hänt, men det är bara en känsla.... *suck igen* Kanske är det en sommardepression.... Finns det sånt???

Ny vecka igen...

Ja, då var det måndag och ny vecka igen.... Tiden bara rusar fram, hoppas bara att den inte går lika fort på semestern. :o)

Helgen har varit relativt lugn. Hade mamma på besök från lördag till söndag och Åsa jobbade båda dagarna. Mamma och jag fixade lite hemma, bland annat har jag tagit in rabarberna. Dom hade blivit hur stora som helst på bara några dagar. Det måste ha varit värmen som gjort det.

På söndagkväll när Åsa kom från jobbet körde vi mamma hem och fortsatte sedan ut till klubben. Det var dags för ett lydnadspass med delar av sökgänget. Underbart väder men det var lite väl mkt mygg. Vi började med att värma upp och köra hundarna var och en på sitt håll, sen band vi upp hundarna vid planen och så körde vi en och en. Nyttigt, dels att ha ett helt gäng som tittar på en när man tränar och kommer med tips och råd, dels för hundarna som får ligga tyst och vänta på sin tur. Jag hade naturligtvis med mig Accta men henne band jag inte upp, hon fick ligga mellan mina ben i gräset. Väldigt nyttigt för henne att få se lite andra hundar utan att få hälsa. När alla hade kört färdigt sina hundar så gick även Accta och jag ut på plan och vi tränade lite inför allas ögon. Eller tränade och tränade, vi "lekte" lite lydnad. "Lekte" sitt, ligg, koncentration, position och linförighet. Hon är så otroligt duktig för att bara vara 11 veckor. Finns bilder i galleriet på hemsidan. Vill ni se hur dom övriga i gänget skötte sig så finns det bilder på Figgfinders blogg, länken finns på min hemsida.

Efter lydnaden så gjorde alla var sitt uppletande. Den enda som stod över det var Accta och jag, av förklarliga skäl... ;o)
När vi väl kom hem så hade vi två mkt trötta vovvar. Dom fick mat och sedan somnade dom pladask och sov kvällen igenom. Så vi hade en mkt lugn och skön kväll.

Dagen idag har också varit relativt lugn. Innan jag for till jobbet så for Åsa och Java ut på en prommis och då passade Accta och jag på att leka lite. Hon är så jäkla söt, hon leker verkligen med hela kroppen....
När jag kom hem från jobbet så var Åsas pappa här och dom hade gjutit färdigt stolphållarna till staketet. Förhoppningsvis så kommer staketet stå helt klart innan veckan är slut. På onsdag kommer Åsas mamma och Kenneth hit och stannar några dagar, då ska det fixas och donas lite mer.

Ska kolla lite på tv nu och sen ska jag gå och lägga mig. La mig alldeles för sent igår och är snortrött... :o)

Fredag igen..

Satan vad veckorna går fort.. Man hinner inte blinka förns det är helg igen.

Idag lämnade vi Åsa och Java hemma på morgonen och hade lite tid för oss själva, Accta och jag. Först for vi in till "centrum" och gick en liten koppelprommis. Efter det for vi upp till sjön för att svalka oss lite i värmen. Det är ju snuskigt varmt... NÄÄÄ, jag klagar inte, jag bara konstaterar.... ;o) Efter lite tveksamheter gick hon i och undersökte det blöta och det var kul ända tills hon kom så långt ut att det kom vatten upp till magen. Där gick gränsen, tyckte Accta... Vatten är till för att drickas..... :o) Men, det lär väl komma det här med vattenodjur. Hon är ju född i fiskarnas tecken, sååå..... :o)

Efter jobbet kom Åsa och hämtade mig. Dom var mitt i ett sökpass i Anumarksrutan, så jag hann precis vara med på hennes sök. Jättekul!!! Det gick lika bra som häromdagen. HÄRLIGT!!! Men fasen vad mygg det var. Och stackars mig som bara hade shorts... Jag dränkte in mig i MYGGA och då gick det nästan att vara där....

Sen har tydligen Accta fått träffa farbror Ecco idag innan jag kom till skogen. Hon hade raggat lite på han och tyckt att han var lite läskig, men Ecco är ju så himla bra med valpar, (och med andra hundar med för den delen) när han såg att hon var lite osäker så hade han bara vänt bort blicken och kroppen så hon kunde undersöka honom på egen hand. Dom kommer nog att bli kompisar så småningom. Skönt också att höra att hon inte är så intensiv på hundar hon inte känner...

Nu är det snart dags för sängen för mig. Ska jobba imorgon och eftersom det är lördag så kommer jag att vara ensam hela dagen. Vi har ganska mkt att göra så jag antar att dagen kommer att swischa förbi.

Natti natti, alles....

Ps. Idag har jag ingen 11 veckors valp till salu.... Jag behåller henne nog själv.... ;o)

Försöker skriva..

Jag sitter här och försöker skriva lite men det går inget vidare om jag ska vara ärlig... Monstervalpen har vaknat till liv efter en dag med varmt väder och mkt sömn. Åsa jobbar natten i natt så vovvarna har varit tvingade att vila en stund på dagen.

Hade ju tänkt att berätta om den superduper roliga sökträningen igår.... Men nu ger jag upp.... *suck* Får väl se om jag berättar en annan dag istället.... Just nu finns det en VÄDLIGT billig 11 veckors valp till salu här.....

Fotnot: Det här har tagit mig lite över 2 timmar att skriva...

Varmt, varmt, varmt.... Och kräksjuka....

Hade tänkt att sätta mig och skriva igårkväll här, men så kände jag att jag började må lite illa.... Hmm... Satt kvar i soffan en stund men beslutade mig sen för att stänga av datorn och gå och lägga mig.... Hann bara påbörja avslutningen sen kastade jag över datorn till Åsas knä och kuta på toa..... Usch...... Efter avslutade affärer där inne gick jag raka vägen i säng. Tur att man har en snäll hund som höll mig sällskap....:o) Hon låg brevid mig på huvudkudden och såg mkt bekymrad ut. Inte van att se min matte så här sa hon.... Som resultat av detta så stannade jag hemma från jobbet idag. Dels för att jag inte vill smitta min arbetskamrater och dels för att jag fortfarande mår urkasperkas...

Nåja, innan jag vart dålig i går så hann jag med en hel del... Eftersom Åsa jobbade 8-17:30 igår så hade jag och vovvarna hela dagen för oss själva. Vi packade oss in en varm bil vid 12 tiden och for mot stan. Svängde in på jobbet och köpte en till rostfri vattenskål till bilen. Eftersom vi nu har delat av buren i bilen så behöver dom ju varsin. Sen for jag till Zoocenter och Accta fick följa med in och hälsa på Maria som jobbar där. Spännande på ett nytt ställe sa hon... Det var ju en del hundar där inne. Dom som bara tittade på henne tyckte hon inte var så läskiga, dom fick t o m en svansviftning av henne, men sen kom det in en stökig vovve som drog som en tjur och lät mkt... Den var hon tvungen att skälla lite på.... Läskigt värre... :o)
Gick ut och la henne i bilen och tog med mig Java in. Maria har inte sett henne sen hon var valp, så hon tyckte att hon hade blivit "lite" större... :o)

Efter det var avklarat så for vi till Umeå sportpriser och beställde vandringspriset till Raskabomästerskapen. Den vart inte så dyr som jag trodde. Har ju kollat en del på nätet och där kostar dom allt från 1000 kr till 3000 kr.... Så det var en positiv överraskning.

Eftersom Åsa har fått en nagelbandsinflammation med en massa var *uuääck* så skulle jag fara förbi på hennes jobb och lämna frikortet. Hon skulle till Citymottagningen efter jobbet och träffa farbror doktorn. På vägen dit så svängde jag in på klubben och precis som jag hade hoppats så var vi helt ensamma där. Ställde bilen i skuggan och släppte ut båda vovvarna. Vi gick omkring och kikade och dom sprang som tossar båda två. Jag tror inte att det finns en enda fläck eller pryl där nu som Accta inte har undersökt. :o)

Väl hemma käkade vi lunch och vilade på altanen tills Åsa kom hem. Jag hann även med att köra lite "ensamhetsträning" också. La in Accta i buren i hundrummet och Java placerades i sängen brevid. Accta skrek som en stucken och efter ett tag trodde jag att hon höll på att riva buren. Det lät som om den rullade runt inne i rummet i värsta gladiatorstilen... ;o) Då vart jag förbannad och gick dit och läste lusen av henne ordentligt från dörröppningen. Plopp, sa det så satt hon på arslet och slickade sig runt munnen och när jag gick därifrån så hörde jag 3 st svaga små pip, sen vart det tyst. Jag lät henne ligga där tyst i ca en kvart, sen fick hon komma ut. Känner mig mkt nöjd med den träningen. Så nu är det bara att fortsätta.

Efter middagen fick Java sig en rejäl cykeltur och det var en trött vovve som rann in genom dörren vid 21 tiden... Hon såg mkt nöjd ut!!! Dom hade cyklat på en ny väg den här gången... Undertiden dom var ute så "tränade" Accta och jag i trädgården..... Vi lekte även lite.... Dragkamp är kul, sa hon.... :o)

Och ja, resten av kvällen vet ni ju hur jag spenderade...... *urk*
Så i morse var det Åsa som fick ta hand om fröken Accta..... Jag tog mig inte ur sängen förns vid halv elva... Då kände jag att jag kunde stå upp hyfsat rak. Men tror du att Accta ville vara ute med Åsa och Java i trädgården?? Nähä då, hon skulle ju ligga i sängen med mig och tugga tjurmuskel.... *sötnos* Man kan ju inte lämna en matte i nöd heller.... :o)

Förmiddagen har spenderats på en madrass i skuggan på altanen..... Har inte orkat göra nått... Det är inte klokt vad slut man blir av sånt här... Och så värmen på det då.. Känner mig fortfarande läskig i magen och alldeles uppsvälld, men jag mår iallafall inte illa längre.. Alltid något...
Just nu ligger jag och Accta i sängen och vilar och lyssnar på när grannen klipper gräset.... Tror inte att det blir så mkt mer aktiviteter idag... Känns lite snopet att man ska behöva må så här när det är så fint väder ute och man skulle vilja göra massor av saker...

Besök i stan...

Jösses vad varmt det har varit idag. Första riktiga sommardagen tror jag minsann...

Blev väckt av en kissenödig Accta vid halv sju, som vanligt.... Sen följde den vanliga rutinen... Ut i trädgården, in för frukost till vovvar och sen ut igen.... Satt där och njöt i nattlinne.... Det var redan nästan 20 grader i skuggan på morgonen. Så himla härligt....

Under dagen har jag bara dolat på hemma.... Solat lite, fixat lite i rabatten, tvättat lite och fixat till lite hemma... Vovvarna har varit ute hela dagen och det märktes på Accta att det var varmt. Hon vart ganska fort trött och sökte sig till skuggan. Smart vovve!!!

När Åsa hade vaknat efter sitt nattskift så slappade vi en stund till och sen bestämde vi oss för att åka in till stan och ha en liten picnick i parken. Hämtade upp Malin som också ville följa med.
Jag var så himla nyfiken på vad Accta skulle tycka om stan. Och jag kan säga att jag vart mäkta förvånad och imponerad.
När jag tog ut henne ur bilen där nere så tycktes hon tänka: "jaha, då var vi här då" och sen gick hon bara på. Det fanns mkt lukter och hon var väldigt intresserad av alla kissfläckar, men hon brydde sig inte det minsta om cyklar, bilar, motorcyklar, hundar och allt folk. Fascinerande!!! Antingen så är hon så här, eller så är det bara valpigheten i henne. Hoppas på det förstnämnda.... Trodde att det skulle finnas nått där nere som hon skulle tycka var lite läskigt eller som hon skulle tveka inför, men icke då... Vi parkerade bilen vid kajen och sen gick vi genom stan. Efter ett tag stannade vi och köpte var sin macka på Subway, sen tog vi oss till parken och satte oss på vår medhavda filt. Till min förvåning så lägger sig Accta snällt ner på filten och kikar på alla fåglar som gick och flög omkring runt oss.
Efter att vi hade ätit färdigt så gick vi tillbaka upp till torget och köpte var sin mjukglass, årets första!!!! På vägen ner till bilen så fick Java syn på vattnet, så dom fick ha lite "social träning"... Java är helt galen i vatten och blir totalt hispig.. Då passade Accta och jag på att träna lite lydnad. Hon var totalt fokuserad trots att det kom hundar och gick förbi, bilar som susade förbi och en massa folk.... Är fortfarande i chocktillstånd hur en så liten valp kan hantera det så bra..... *älska* Var så stolt över henne att jag var tvungen att ringa till kennelmamman när vi kom hem och berätta att jag har världens bästa hund... ;o) Hon lyssnade snällt på mitt skryt... ;o)

Nu är det dags att gå och sova... I morgon tror jag att det blir lite burträning i hundrummet för lilla Accta.... Antar att det kommer att bli en del protester.... Men, men, det får man ta....

En riktig käftsmäll...

...fick Accta av Java idag. Java var "instängd" i ett hörn och Accta skulle bara fram exakt där Java stod vilket slutade med att Accta försökte klättra över Java.... DÅ fick Java nog.... Hon sa till ordentligt och det råkade ta rätt över nosen på Accta.... Hon skrek som en stucken men antagligen mest för att hon vart ordentligt rädd... Det finns inte ett märke på henne, inte ens en fläskläpp, så det kan inte ha tagit allt för hårt. Sen efteråt har Java varit väldigt låg. Tror att hon vart lite "chockad" över att Accta tog åt sig av tillsägelsen så hårt. Så fort Java har haft en leksak här på kvällen och Accta har kommit fram så har hon bara överlåtit leksaken till henne och gått därifrån. Är det ett sätt att säga: "förlåt, menade inte riktigt så illa"?? Ja, det får vi aldrig veta.....

Dagen i morse började halv sju, då var det dags att stiga upp, ut och kissa vovvar och frukost till dom skulle serveras. Sen satt jag ute på trappen och bara njöt av det otroligt fina vädret. Det var nästan 20 grader varmt i skuggan redan då. Vovvarna lekte och njöt i trädgården. Efter en stund gick vi in och gick och la oss igen. Det är ju faktiskt lördag och sovmorgon. Åsa sov redan gott, hon ska jobba i natt så hon behövde all sömn hon kunde få.

Vid halv två tiden bar det in till stan och till Bygg-Max. Vi lämnade tillbaka lite grejer och köpte betong som vi ska ha till stolphållarna på staketet. Man blir så himla irriterad när man är på ett ställe "av killar, för killar".... Kommer man dit som tjej får man knappt någon hjälp. Vi fick tag i en kille och skulle fråga honom om en grej... Han skulle kolla om det fanns, men så vart han avbruten av en man mitt i och började hjälpa honom istället innan han gjorde det han skulle göra för oss... Ibland så räknas tydligen inte vi tjejer.... Fruktansvärt irriterande.... *morr*

Sen åkte vi till mitt jobb och hjälpte Sandra att stänga butiken... Det var hennes första dag helt ensam, från öppning till stängning. Eftersom hon var lite osäker på alla papper och sånt man ska dra ut i slutet av dagen for vi dit som ett litet extra stöd. Mitt i allt det där så vart jag totalt chockad... Gick förbi en av gångarna och tyckte att jag såg något. Gick tillbaka och jo, mkt riktigt, det var blött på golvet.... MYCKET!!!! Började kolla upp i taket om det var något som läckte, men nä, inte det.... Vi gick fram och kollade och jo, det luktade hundpink.......!!!!!!?????? Hur jävla mkt kan en hund pinka??? Pölen täckte ca 2 kvadratmeter.... NÄ, jag överdriver INTE...... Inte så konstigt att jag först trodde att det var något från taket som läckte... Och vad är det för någon ägare som inte kan säga till när hunden gör något. Om jag hade haft med mig min vovve in på en affär och hon skulle pinka så skulle jag säga till och självklart torka upp det.... Fattar inte... Men vissa människor har tydligen ingen farstu....

Efter jobbet for vi hem och gav Accta lunchmålet och satte i mellanskivan i buren. Nu är det dags för dom att få ha varsin egen bur. Lite protester från Accta kom det, medans Java såg MKT nöjd ut.... ;o)
Sen bar det av in till stan igen, vi for till skogen och gick en mysig liten promenad...... På vägen tillbaka hade vi tänkt att fara förbi på klubben och träna lite lydnad, men när vi kom dit så var det full huggning. Det var agilitytävlingar och dom hade flyttat ut alla hinder på plan. Så det var bara att vända om igen. Vi for till OBS och gjorde en STORhandling innan vi for hem....

Nu har Åsa farit till jobbet och lugnet har fått fäste i huset... Jag slappar i soffan och båda vovvar sover gott... Snart är det dags att krypa till kojs för mig med men det är så jäkla skönt att slappa när man vet att man är ledig i morgon också. Lördagen är helt klart den bästa dagen på hela veckan!!!! :o)

Blir intressant att se om den lilla vovvediskussionen idag har förändrat något i relationen. Om Accta kanske visar mer respekt och hur Java förhåller sig till det hela... Eller om hon kommer att få sig fler käftsmällar... Man får ju bara hoppas att det inte fortsätter framigenom för då lär väl Accta svara tillbaka och då kan det gå illa.... Zelda och Java rök ju ihop på allvar en gång vilket slutade med en tripp till veterinären.. Inte kul....

Nåja.... Ha en riktigt skön helg nu alla!!!!

Äntligen helg...

Oj, vad skönt med helg och ledigt. Är långledig lördag, söndag och måndag. Sen är det ju röd dag på onsdag så då är det ledigt också. Jättehärligt!!! Känner verkligen att jag längtar till semestern nu, inte för att jag inte gillar att vara på jobbet utan för att jag känner att jag behöver ett litet break. Vill kunna göra som jag själv vill, kunna "träna" vovve och bara vara. Sen är det ju kennelläger och det är alltid en höjdare. Detta året har jag ju även en hund att träna vilket jag inte hade förra året då det bara var Åsa, Java och jag där. Vi ska även åka ner till pappa på semestern. Ser fram så otroligt mkt till det. Skulle gissa att vi åker ner några dagar efter att vi har kommit hem från lägret och stannar där nere i ca en vecka. Vi måste "hinna" att vara hemma lite också eftersom vi har en del att fixa i trädgården.

Idag tog jag faktiskt en liten sovmorgon, den första sedan Accta flyttade hit. Vi var upp vid kvart i sju, ut i trädgården och pinka och sen frukost till vovvarna. Sen kom Åsa hem från jobbet och vi gick och lade oss med henne. Trodde inte att Accta skulle hålla sig lugn men det gick över förväntan. Hela flocken la sig i sängen och Accta började tugga på ett ben vilket hon slutade med ganska snart och somnade. Vi sov ända till 9:20, jätteskönt..... :o)

På jobbet var det full rulle som vanligt på fredagar.... Dagen gick fort och innan jag visste ordet av det så var jag på väg hem. Tanken var att jag skulle ha tagit med mig hela flocken på en promenad vid sjön men klockan hann bli så mkt så vi bestämde att vi skulle fara och köpa en pizza och ha en lugn hemmakväll istället. Så då gjorde vi så....

Jag hade köpt med mig två feta tjurmusklar hem så vovvarna har trivts här på kvällen iaf.... ;o) Dom är så söta, dom har var sin med dom ska tugga på samma i var sin ände.... Sötnosar..... :o)

Har även fått reda på i veckan att Qajax och Qurre ska göra sitt MH på onsdag, så tanken är väl att vi ska fara och kika på det. Kan ju vara roligt att se halvsyskon till Accta....

Appropå Accta, hon börjar bli en riktigt stor tjej nu. I går ökade vi upp maten till 500 g/dag. Tyckte att hon började se lite väl smal ut och när hon väl åt så försvann maten på några sekunder från matskålen... ;o) Accta verkade nöjd med det beslutet och nu har hon gått och hämtat sin matskål flera kvällar i rad när hon tycker att det är dags för kvällsmålet... Hi hi hi.... Så jäkla gulligt...
Hon har även börjat komma med saker till mig när hon har hämtat nått som hon vet att hon inte får ha. Som nu på kvällen t ex, då hade hon varit och snott en penna som ligger vid videon. Men istället för att springa iväg med den och lägga sig och gnaga så kom hon till mig och skulle visa vad hon hade. Kunde ju inget annat än att "belöna" det och tacka för att hon hämtade den. Min tanke med detta är att hon ska vilja komma till mig med "olovliga" saker istället för att förstöra dom. Får väl se om den taktiken funkar eller om jag skapar ett monster... Men man kan väl inte skapa nått som redan existerar.....? ;o)
Hon har även börjat bli mer tydlig när det gäller när hon vill ut. Duktig kicka!!!

Nu ska jag slappa en liten, liten stund till i soffan och sen är det marsch i säng.

Natti....