Vaknade...

...kl halv sex i morse och kände mig ganska oförstående. Brukar inte vakna så där tidigt av mig själv. Min första tanke var: "tänk om det är någon i huset".... Låg still ganska länge och bara lyssnade.... Hörde ingenting och var sedan precis på väg att somna om, när jag förstod vad det var jag hade vaknat av.... Bredvid mig i sängen låg en lååååång Java på rygg med alla fyra i vädret och snarkade som värsta grisen.... Jahopp, tänkte jag, det var den sömnen det. Låg och tittade på henne ganska länge.... Hon snarkade så läpparna fladdrade och så småsprang hon med benen rätt upp i luften. Antar att hon drömde att hon jagade något eller någon... Hi hi.... Söt var hon iaf, så hon är förlåten för att hon väckte mig.

Har jobbat idag men jag slapp vara ensam i alla fall. M var in och jobbade in lite extra tid i 3 timmar och S har varit med mig hela dagen. Skönt med sällskap, dagen går så mycket fortare då.

Just nu är Java ute i skogen med matte sin. Blir en vilodag idag, för imorgon då smäller det. Det är dags för årets första spår!!!!!! Härligt!!!! Tror nog att Java kommer att bli superglad... Men jag har inte berättat för henne än... ;o)

Fick nya bilder på valparna idag.... Sååååå fina dom är... Alldeles ljuvliga!!! Och vad stora dom har blivit. Dom är nu 2½ vecka och börjar se ut som hundar.. :o) Nu är det bara 2 veckor kvar tills vi ska ner och hälsa på för första gången. Nedräkningen har börjat!!!!

Nu är det dags att fara och köpa pizza, och om Java har tur så kanske det blir några kanter över till henne med......

Jävla helvetes....

... golvhelvete!!!!! *suck'
Verkar som om jag får igen för allt jag säger... Trodde att golvet i gästrummet skulle bli en piece of kaka, men ack vad jag bedrog mig. Om det var snett på övervåningen så vet jag inte vad jag ska kalla väggarna i gästrummet. Har aldrig sett på maken faktiskt. På ett ställe så skiljer det en ½ decimeter. Men, vad vore ett trähus utan sneda golv och väggar.... *suck igen*
Kom hem från jobbet glad i hågen, Åsa låg på alla fyra och hade börjat på golvet... Men så kom ju jag med mina kritiska ögon och sa att det glepade lite på vissa ställen... Vi bankade och grejade och fixade, men det vart inte mycket bättre. Efter ett tag bestämde vi oss för att börja om.. Så det gjorde vi, och nu har vi kommit ungefär lika långt igen, och nu glepar det återigen.... *ännu mera suck* Där försvann vårt tålamod för idag, så nu har vi lagt ner för kvällen. Återkommer väl med mer rapport längre fram...

Annars har det inte hänt så mycket idag. Jag har jobbat och innan det så var Java och jag ute i skogen. Hittade en liten pinne som jag gjorde uppletande med. Hon fick jobba på ganska ordentligt eftersom att den var så liten. Den gick inte att hitta med hjälp av ögonen utan hon fick verkligen använda snoken. Mamma är fortfarande kvar här, så dom hade varit ute i trädgården och solat och haft det skönt i några timmar på dagen. Idag har det verkligen varit riktigt varmt. Tror att det var ca 12 grader i skuggan och 25 grader i solen... Sköööööönt.....

Bara för att...

... jag skrev igår att hon bara bäddar i sin biabädd så fick jag äta upp det idag. ;o) Mamma har ju varit här hemma hos oss idag, men när hon skulle till ICA och handla lite så fick Java vara hemma. I hundrummet står det även en säng och där brukar Java ligga och sova när vi inte är hemma. När mamma hade kommit hem så hade hon bäddat jättefint i den sängen..... Allt låg som en liten knöl i mitten och själv hade hon placerat sig på huvudkudden. Som en liten prinsessa... ;o) Sötnos... Idag åt hon i alla fall upp maten, men benet (ett mjukt Jumbone) som hon fick på kvällen, det åt hon bara upp halva. Hoppas för hennes skull att den här skendräktigheten är över snart. Man ser på henne att hon tycker att det är ganska jobbigt.

Java var lite busig i dag på promenaden. Hon såg att det var nått som rörde sig i skogsbrynet på andra sidan diket. Och vad gjorde hon? Jo, hon stack, naturligtvis. Jag tror att mitt NEEEEEEJ, HÄÄÄÄÄRÅÅÅÅT!!!! ekade i hela Sävar.. :o) Och till min förvåning så vände hon och kom och satte sig framför mig. TJOHOOO ropade jag och fick tag i första bästa pinne och så busade vi en stund. Sen efteråt så funderade jag på vad det var jag egentligen belönade.. Belönade jag att hon avbröt jakten och kom på min inkallning, eller hade hon redan avbrutit den själv innan jag hann ropa och att det blev så att jag belönade själva jakten.... Hmmm.... Det är ju en nöt att knäcka. Ja, vi lär ju märka vad som händer nästa gång det dyker upp något vilt. Jag hoppas ju naturligtvis på att jag belönade alternativ ett. :o) Java har otroligt mycket jakt i sig, men det börjar bli lite bättre nu. I sin ungdoms dagar var hon helt hopplös. Inte det att jag tror att hon är "olydig" bara för att vara det, utan det är liksom så att drifterna tar över och då är hon beredd att ta vilken konsekvens som helst. Man kanske skulle sätta lina på henne och kunna ta henne på bar gärning så att säga... Men älgarna är lite svåra att dressera... Dom dyker inte riktigt upp precis där jag vill att dom ska vara... Undra om det går att klickerträna älgarna i skogen???? ;o)
Det blir ju hemskt spännande att se om lilla Apan kommer att ha lika mycket jaktinstinkt... Då har vi ett problem.... Då är dom två som sporrar varandra i jakten. Kan bli jobbigt.. Nåja, nu ska vi inte måla fan på väggen än...... Hon blir två veckor imorgon och än så länge så jagar hon bara tissarna på mamma Indra.... :o)

Nu är allt klart i gästrummet, bara golvet kvar. Åsa ska börja på det i morgon när hon kommer hem efter jobbet. På torsdag ska hon fara och köpa mer golv, för det vi har hemma räcker nog inte. Det börjar skönjas ett slut på detta på projekt nu.....

Äntligen...

.... är tapetseringen gjord i gästrummet. Nu återstår bara lite småpyssel, sätta handtag på dom nymålade garderbosdörrarna, sätta upp fönsterbräda och gardinstång, sätta lister, och just ja, golvet ska ju läggas också, men det känns som piece of kaka.... Vi har ju lagt golv på en hel övervåning, så detta lilla rum ska ju inte ta allt för lång tid tycker man. Sen när det är klart är det bara att börja om igen, i hundrummet. Men det rummet är mindre och det finns bara en garderob där inne, så jag tror inte att det tar så lång tid.

Java är i alla fall fortfarande skendräktig. Trots att hon inte får full matranson än så äter hon inte upp sin mat varje dag. Dom senaste tre dagarna har hon faktiskt ätit med god aptit, men idag lämnade hon ca 1/3 del. Sen har hon bäddat och gjort fint i sin biabädd under trappen. Eller ja, hon tycker väl att det blir fint och mysigt, jag har väl en annan åsikt. Men så länge hon bäddar i sin egen bädd och inte i sängen så är jag rätt nöjd.

Är på väg i säng nu, ska jobba heldag imorgon. Klockan ska tydligen ringa ilsket kl halv sju, för då ska Java och jag gå en långprommis. Som tur är behöver hon inte vara ensam något imorgon när vi är på jobbet. Mamma är här och ska stanna två dagar.

Nope, nu är det sängen som gäller.....

Jobbat...

Ja, nu var den här arbetsveckan över. Har jobbat 6 dagar den här veckan. Hade bytt helg med en arbetskamrat för hon skulle på utställning. Men nu är jag ledig imorgon och på måndag. Skönt.... Men det blir inte mycket vila imorgon, för då ska vi tapetsera gästrummet. Jag hoppas att vi hinner bli helt klara med det rummet, eller i alla fall att vi hinner långt så det inte är så mycket kvar. Vi har ju ett helt till rum som ska hinna klart innan valpen kommer.... Hmmm, ska jag avslöja hennes namn??? ;o) Nä, jag håller nog på det lite till.... ;o) Men, det är i alla fall bestämt vad Lilla Apan ska heta.. Det är många som inte gillar det namnet, kanske är därför som vi verkligen vill ha det.. ;o) Men det finns en annan anledning till också. Men den får jag väl avslöja lite senare.

I går var Java med mig på jobbet. Jobbade heldag och ville inte att hon skulle ligga hemma själv hela dagen. Klockan ringde vid halv 6 snåret och jag tänkte att jag skulle ligga och dra mig en liten stund bara, men tro på fan att jag somnade om. Inte likt mig. Brukar oftast kunna ligga och halvdåsa utan att somna, men inte igår. Vid 6 hördes en röst nere från duschen, "skulle inte du kliva upp".... Jo, visst sjutton, det skulle jag ju. Jag och Java körde den "riktiga matten" till jobbet och sen for vi ut i skogen för en långpromenad. Ville att hon skulle få röra på sig ordentligt innan hon skulle med mig på jobbet. Vi var i skogen kvart över 7 och var inte tillbaka till bilen förns vid 9.. Där passade vi på att käka lite frukost ute i solen. Det var ju ett sånt kanonväder, så jag njöt i fulla drag. Java verkade inte heller misstrivas med situationen... När jag satt där och åt mina smörgåsar så skulle Java envisas med att gräva gropar i snön precis där jag satt, och när jag försökte köra iväg henne en bit bort så vände hon bara på sig och började gräva åt mitt håll istället. Snön sprutade över hela mig och mina smörgåsar. Bustroll!!!! När jag sa till henne att "hallå där, gräv åt nått annat håll", så vände hon bara på huvudet och tittade på mig, och blicken lyste av bus. *love*
På jobbet hade hon fullt sjå med att hålla koll, som vanligt, så när vi for till Per och åt middag så slocknade hon som en liten gris under bordet. Tröttsamt, sa hon...

Idag har Java mest sovit ikapp med sin matte som jobbar natten till i morgon. Dom var iväg en sväng till skogen nu på kvällen och gick en liten prommis bara. Och nu sover hon igen. Hon vet verkligen att ta vara på sin vilotid. Hon har även hunnit med att springa omkring och leka med en kong som hon hittade i en av "lydnadslådorna" i hallen. Men nu för en stund sedan så tog jag den av henne, annars skulle hon aldrig lugna ner sig. :o) Vi har ställt in "Zeldas fåtölj" i tv-rummet här på övervåningen och den har blivit en favorit hos Liten Java. Det är den enda möbel hon får vara i förutom sängen. Så när man ligger i soffan där inne så brukar man få lite sällskap.

image61
Java slappar i fåtöljen som hon har ärvt av Zelda

Fick även lite nya bilder på valparna idag. Dom bara sover och sover dom med... Dom är ca 1½ vecka nu, och nu är det inte långt kvar tills dom öppnar ögonen. Då blir det lite mer "vovve" av dom små liven. Alla 9 mår prima och mamma Indra verkar trivas i sin nya roll med att ta hand om sina små skatter.

Nu är det dags att ta ett varv i huset och ställa fram alla klockor en timme. Skönt att det blir ljusare på kvällarna, men jag gillar inte riktigt att jag får sova en timme kortare i natt. Hade nog behövt den timmen tror jag... ;o)

Valpning...

Nu har Javas "valpar" kommit.... Märkte igår kväll att hon var lite mer underlig än vanligt under sin skendräktighet. Innan jag skulle gå i säng så skulle jag släppa ut Java så hon fick pinka. Men vart var hunden? Jag letade på övervåningen och ropade... Ingen vovve.... Jag gick ner och kollade biabädden under trappen, ingen hund. Kikade i vardagsrummet och ute i groventrén, ingen vovve.... Ropade på henne, ingen vovve.... Nu kände jag nästan att jag började bli lite orolig, hade jag glömt henne ute eller vad??? ;o) Ett sista försök, jag gick in i hundrummet och då hörde jag "kravel, kravel"... Sen dök hon upp under sängen... Och när jag böjde mig ner och kikade där under så låg "valparna" där. Dom är två till antalet.... Den ena är grön och den andra är brun.... En grön taggboll och en brun orm.... Ja jisses, mycket ska man vara med om. Men vi får väl låta henne hållas, så länge det inte blir för jobbigt för henne. Idag har hon inte brytt sig så mycket om sina "valpar". Dom har legat där under sängen alldeles ensamma. Kanske är hon ingen bra mamma iaf... ;o)

Vi gick en promenad innan jobbet i solskenet. Såå underbart.... Längtar verkligen efter sommaren nu. Hittade en liten glänta i skogen som var nästan helt snöfri, så där blev det ett litet spontant godisuppletande. Hon tycker verkligen att det är så himla sketaskoj. Sprang som en liten tätting och svansen gick som en propeller. Sen är hon så söt när hon väl hittar sin godis. Äter upp den så snabbt hon kan och sen kommer hon som ett skott och sätter sig fot. Hon vet att ju fortare hon kommer in fot, ju fortare får hon springa ut och leta igen. Sötnos...

På eftermiddagen har hon fått vara med sin "riktiga" matte. Hon har jobbat natt inatt och varit ledig idag. Dom har varit ute på en liten koppelprommis i "byn" och sen har dom tränat. Det hade tydligen gått bra. Låter fint det....

Har fått lite uppdatering om valparna också. Dom fyller 1 vecka idag. Dom har nästan dubblat sin vikt allihopa under denna veckan. Vi har även planerat in en första resa ner för att hälsa på dom. Det blir helgen efter påsk. Då kommer vi att vara där från lördag till söndag. LÄNGTAR!!!!

En ljuvlig söndag...

Idag tog vi den promenaden som blev uppskjuten från gårdagen. Jag och Java for och hämtade Eva och Ecco hemma hos dom och sen for vi vidare till Bäcksjön och utforskade en ny liten väg. Inget strålande väder, men uppehåll och lagom kallt. Behöver jag säga att båda vovvar vart superglada över att träffas..... Det busades både över stock och sten. Och vi mattar tyckte att det var så mysigt att gå och titta på dom och även att snacka så vi glömde nästan både tid och rum. När vi kom tillbaka till bilen så hade vi varit ute i över två timmar.... Men vi har även gjort lite nytta också... Vi har hittat två nya potentiella sökrutor.... Vi ska bara vänta tills snön har försvunnit så man mer kan se hur terrängen ser ut. Men det ser lovande ut i alla fall.

Resten av kvällen kommer att bestå av målning av dörrfoder och en och annan garderobsdörr. Vill bli klar med målningen nu så vi kan slipa och sen tapetsera... Och lägga golvet... Sen är det bara hundrummet kvar... ;o)

Har fått några fler bilder på valparna och dom är ju bara för bedårande.... Kan nästan inte fatta att en av dom ska flytta hem till oss om 8 veckor. Ska bli så kul!!!

Och i dag....... Idag hände något fantastiskt..... Jag som är så glömsk kom faktiskt ihåg att ta med mig kameran på promenaden. Nu var kanske inte ljusförhållanderna dom bästa, men det blev hyfsade kort iaf. Ett av korten vart så fint att det hamnade i galleriet på hemsidan. Övriga kort hamnar här nedan.....

Ska vi dansa
Ska vi dansa??

Ecco spanar p? Java
Ecco spanar på Java

R?r dig d?
Rör på dig då!! Nä, du får röra dig först.....

wiiihiiii
Ok då!!! *wiiihiiiii*

Ufffhhhh
*ufffffhhhh*

Jag ger mig
Jag ger mig......

Hj?lp han bits
HJÄLP!!! Han bits......

vi kan ligga still ocks?
Vi kan ligga still också..... Faktiskt....

Snö igen...

I morse när vi vaknade så snöade det... *suck* Visserligen så var det inte så mycket som la sig på backen, men ändå.

Tanken var att vi skulle gå en prommis med Eva och Ecco idag, men det blev ändrade planer, så vi har skjutit upp promenaden till imorgon istället. Vi får hoppas att det blir av då istället och är det något så när väder så ska kameran med.

Appropå Ecco, så fyller han hela 5 år idag. Stort Grattis!!!

Fin Ecco
Javas älskade kompis Ecco

I stället för busprommis med Ecco så gick vi en vanlig prommis istället. Hade med mig kongen ut och gjorde ett uppletande. Kanonroligt tyckte Java. Efter promenaden for vi till Zoocenter och kollade lite och sen en sväng på jobbet och hälsade på min arbetande arbetskamrat.

På eftermiddagen och kvällen har jag mest pratat i telefon med kennelmamman (med pipande valpar i bakgrunden) och fixat inbjudan till vårat Raskabomästerskap som vi ska ha under lägerveckan i sommar.
Hmm, sånt pyssel tar längre tid än vad man tror...

Skendräktig till tusen...

Uj, uj, uj, vad jag är trött. Förstår inte varför jag sitter här och inte går och lägger mig istället.. Men, that´s me!!

Det var sol och massa plusgrader i morse när vi vaknade så hela familjen drog iväg till skogen för en prommis. Vi gick i lite mer än en timma och det var kanonhärligt, förutom att det blåste som sjutton... Eftersom Java har blivit jätte skendräktig (blivit rund om magen och fått tuttar) så får hon klara sig på nästan halva sin matdosering och mer motion. Maten är hon ändå inte så brydd i just nu, hon rynkade till och med på näsan åt en knäckemacka med smör på i morse, det som hon i vanliga fall hade slukat så fort att den mackan inte hade känt något.. :o) Har fått för mig att skendräktiga tikar brukar vara mer matintresserade än i vanliga fall, Zelda var sån iaf, men inte Java inte. Hon ska väl alltid göra tvärt om bara för att... Det beskriver väl hela hennes sätt att vara. ;o) My way or the highway... Hur som helst så åt hon iaf upp sin mat idag för omväxlings skull.

Har fått rapporter från valpfabriken att dom små äter och sover och växer.... Indra sköter sitt jobb med bravur, men det var jag ju inte ett dugg orolig för. Har alltid trott att hon skulle bli en bra mamma. Vi har lagt en utav bilderna vi fått av kennelmamman på datorn som bakgrundsbild. Kan inte se mig mätt...... "Apan" har t o m fått sig en egen mapp i bildarkivet på datorn.

Jag kanske ska passa på att förklara varför hon kallas för Apan, för er som inte vet. :o) Det började med att jag ville ha en A-hund. Jag sa till kennelmamman att när det blir dags för mig att köpa valp nästa gång så måste den kullen börja på A, för jag vill ha en hund som heter Aili. Sagt och gjort, Indra parades och kennelmamman gick med på att det skulle bli en A-kull. Men till saken hör att mitt namn som jag ville ha vart nedröstat av övriga flocken här hemma och helt plötsligt så stod jag där med en kommande valp på A, och jag hade ingen aning om vad det skulle bli för namn. Vi funderade och funderade och smakade på olika namn hit och dit men kunde inte hitta nått bra. Då kommer Indras matte med en jättebra idè: "den får väl heta Apan då", sa hon. Därav sitt smeknamn, eftersom det passar ju faktiskt på både en hane och en tik. Men ni behöver inte vara oroliga, hon ska inte döpas till det. Det riktiga namnet är bestämt till 99,9% men vad det är berättar jag senare. Ska bara bli 100% säker först. :o) Men Apan kommer nog att hänga med ett bra tag till, som smeknamn.
Kanske ska ha Hönan som smeknamn till Java. Hon tror ju att hon är högsta hönset och hon kacklar på som en besatt ibland. ;o) Apan och Hönan... Det blir fint det. Snacka om zoo....

Nu i helgen så blir Java och jag gräsänklingar. Den "riktiga" matten ska till Piteå med jobbet. Hon åker i morgon bitti och kommer inte hem förns på måndag. Det var en bekymrad Java som låg i sängen i hundrummet och tittade på när hennes matte packade väskan. Men jag ska allt ta hand om henne. Vi ska ha så mysigt så. Hade tänkt att börja helgen i morgon med en lååååång sovmorgon. Det kan vi behöva.... Sen kanske vi förhoppningsvis ska träffa Eva och Ecco för en promenad. Om så blir fallet och om vädret tillåter så ska jag ta med kameran. Men bara för att jag planerar det så kommer det väl att bli full snöstorm imorgon. ;o)
Skulle vara just min tur.

9 st nya Raskaboare...

Ja, nu är det väl slutgiltigt antar jag. Det har inte kommit någon eftersläntarvalp, så slutantalet hamnade på 9 st. 5 hanar och 4 tikar. Lilla "Apan" kommer att få 8 syskon, precis som sin storasyster Java. Har även fått bilder på dom små trollen, och ni kan inte ana så fina dom är. *Tack kennelmamman och matte Ewa*
Men ni, ni får vänta på bilder. Dessa bilder ska avnjutas i ensamhet. Det kommer bilder på valparna när dom blir lite äldre. Vänta bara... :o)

Jag har haft fruktansvärt svårt att koncentrera mig på arbetet idag. Det har bara snurrat pipande valpar i min hjärna. Som tur är så har man förstående och intresserade arbetskamrater som står ut med mitt tjat och surr om valpar dagarna i ända... Till er kan jag bara säga, tack.... Jag ska lugna mig snart, jag lovar.... :o)

For och gick en riktig långis med Java i morse innan jobbet. Vi hade en sån där mysig promenad med mycket lek och bara fokus på henne. Kunde till och med göra ett litet uppletande i barmark. Det fanns en liten fläck som var helt snöfri och den kunde jag ju inte bara låta ligga där utan att göra någon nytta. Så det blev raskt en liten "uppletanderuta". Eftersom det inte var ett planerat uppletande så hade jag ju inga föremål med mig. Men man tager vad man haver. Jag skrapade ihop några pinnar som jag tafsade en hel del på, så dom skulle lukta mig och placerade ut i rutan. Java for som en kanon och hittade allihopa. Hon hade så bråttom med varje pinne tillbaka till mig, för hon visste ju att det fanns fler där ute, att hon snubblade på snökanten som var mellan rutan och vägen. Sötnos...
Sen fick hon vara hemma medans jag for på jobbet. Men jag for och hämtade henne på lunchen för jag ville inte att hon skulle ligga hemma ensam hela dagen. Så då fick hon spendera resten av tiden med mig på jobbet, vilket alltid är lika uppskattat.

Java ja.... Hon är skendräktig så det förslår.... Det pips och det gnälls inne... Hon går runt och bär på saker och hittar liksom inte ro någonstans. Det har inte märkts så mycket ute än, förutom när jag kom på jobbet idag. Hon var jätteskum på parkeringen. Muffrig och raggig på ingenting alls. Men det går ju över, så det är inte så mycket att bry sig i. Vi har minskat på maten och ökat motionen nu så att det ska gå över fortare.

Har ju hittat lite rolig kuriosa. Hundhoroskop för år 2007. "Apan" (vi kallar henne så tillsvidare, hon har visserligen redan ett namn men det avslöjar jag senare) är ju född den 14 mars. Alltså är hon en fisk. Java är född den 8 januari, alltså är hon en stenbock. Här nedan följer horoskopen.


Hundhoroskop Stenbocken 22 dec-20 jan Javas horoskop

Du intar aldrig förstaplatsen genom att bara rusa fram. Men likväl är det oftast där du till sist hamnar. Du är envis som synden och har du väl bestämt dig så når du alltid ditt mål. Sakta men säkert arbetar du dig uppåt på rangskalan, utan att någon ens märker hur du flyttar fram positionerna undan för undan. Du ger gärna sken av att vara en harmlös individ och det är lätt hänt att man inte upptäcker dina ambitioner i första taget. Herre på täppan är alltid din strävan, vad det än gäller. Och för det mesta är detta också positionen du till sist innehar. Aggressivitet behöver du aldrig tillgripa. Du får precis som du vill ha det ändå, eller hur?
Plåtmage har du och kan äta precis vad som utan att det stör din matsmältning det minsta. Fast det finns en tendens för hundar födda i stenbockens tecken att plågas av diverse hudproblem.

Så blir år 2007

Första platsen igen? Troligtvis är det precis det som händer även i år. Du gör ingen direkt kometkarriär på något plan, utan kan gott ta tid på dig innan du intar översta positionen på prispallen. Eller i flocken för den delen. Se dock till att välja dina nära vänner med omsorg, loppor, löss och fästingar kan du gott försöka att klara dig utan i år. Det bådar (som alltid) gott för stenbocken. Ingen av dina människor har ens insett att det är du som är högsta hönset i hemmet, så risken är minimal att du hamnar på fåniga ledarskapskurser.

Karriären

Ja, säg det du inte kan bli om du sätter den sidan till. Du kan glänsa i alla grenar även om det ibland tar dig ända fram till veteranklass innan du har nått målet.

Kärleken

När det handlar om envishet, finns det ingen som slår dig. Undvik dock individer av det motsatta könet som fnattar och kliar sig överdrivet... Det finns ingen anledning att utsätta sig för ohyreangrepp i onödan.

Hundhoroskop Fiskarna 20 feb-20 mars "Apans" horoskop

Du bryr dig faktiskt inte om var någonstans du befinner dig på rangskalan och skulle aldrig få för dig att bråka om något så oväsentligt. Charmig och vänlig är du, men saknar trots detta inte temperament. En känslig natur som har lätt för att få problem med tassarna och älskar vatten av alla de slag. Ditt stjärntecken symboliseras av två fiskar som simmar åt olika håll, och det förklarar hela din läggning... Antingen uppåt eller rätt ner i dyn. Ingen kan vara så glad som du, men ingen kan heller lida så otrolig mycket som du gör. Fiskhundar som tvingas ut på lydnadsplanen eller in i utställningsringen tvärt emot deras vilja visar med all tydlighet att detta inte är deras favoritelement.

Så här blir år 2007

Ett år där det kan bli nästan för mycket av det goda. Vatten i all ära, men inte längtar du väl efter dubbla bad hela tiden? Ett litet tips är att i första hand välja badvatten som är genomskinligt, så slipper du hamna i duschen efteråt. Kloklippning är inte heller din favoritsysselsättning, men saken blir inte bättre av att du sprattlar och tjuter som en besatt. Även i år kommer många fiskhundar att hamna hos veterinären med diverse tass och kloskador orsakade av sprattel. Ta dig själv i nackskinnet och lär dig bita ihop.

Karriären

Man kan kallt konstatera att det inte går att tvinga dig till något du inte vill göra. Närmast ditt hjärta ligger förstås allt som har med vatten att göra. Egentligen är alla vägar öppna för dig. Bara du vill tillräckligt mycket. Men det vill du ju inte alltid, tyvärr.

Kärleken

Inte mycket av den varan i år heller. Lite snabba ögonkast på väg in i rastgården eller så, men mer blir det nog inte. Lika bra det, på det här sättet kan du fortsätta med det du är bäst på - drömma.

"Apan" är född!!!!!!!

Idag har jag blivit matte..................... Som jag har längtat...... Och nu är dom här, utanför mamma Indras mage, livs levande, pipande och pigga...... Jag har hört dom i telefon. Jisses, vilket liv...

Det började med att jag fick ett sms i morse strax innan kl 7:00. Då hade vattnet gått och Indras matte hade kastat sig i bilen för färd upp till Ö-vik. Hon skulle vara med på valpningen, och fick hon inte ledigt från jobbet så skulle hon säga upp sig... ;o) Men jag tror att hon har jobbet kvar.... Snäll chef... :o)
Sedan hade vi telefon kontakt med henne till och från under tiden hon satt i bilen. Hon lät lite nervös och vem skulle inte vara det när ens älskling ligger med förlossningsvärkar... :o) Strax innan kl 9:00 tittade första valpen ut, en tik som var stor och pigg. Det hann komma en hane också innan Ewa hann fram. Och under dagen har det bara ploppat ut valpar. En hade t o m kommit när Indra skulle ut och kissa mellan valparna, så den förlöstes ute i snön i en handduk. :o) Det var en tik som kom och som var otroligt pigg. Ewa sa att det här var nog "Apan", för det var väl bara hon som skulle kunna komma på att vara så olydig att komma vid ett så dumt tillfälle. Ett bustroll.... Ja, vi får väl se om det är hon som flyttar hit om 8 veckor. :o)
Än så länge så är det 9 st små pipande "råttor" som har hittat ut. Vi vet väl inte riktigt om det är klart än, kanske finns någon mer... Men det lär vi ju få veta imorgon.

Hur som helst, allt har gått bra... Mamma Indra är pigg och duktig och tar hand om dom små precis som hon ska. Alla valparna har kommit ut lätt och alla har mått bra och varit pigga. Härligt.. Låter ju som en drömvalpning. Hoppas att det fortsätter så....
Nu längtar jag efter kort på dom små trollen. *tittar bedjande på kennelmamman och matte Ewa* Och jag längtar redan efter att få åka ner och pussa på dom. Men det är ju en 3-4 veckor bort. *suck* All denna väntan.....

Och vem vann valpbingon???? *trumvirvel* Jo, matte Ewa så klart.... Så nu blir det hon som får bjuda på vin... Hon hade även tippat på 9 st valpar, och om det nu stannar vid det så får hon bjuda på middag också... ;o) Men det gör du väl så gärna, Ewa?? Typ tacos och den där goda kycklingröran som du gör... *blink*

Ja, det är en bra dag idag..... Har även varit lite "lessen" och fällt någon tår i morse. Hjärnan funkar konstigt... Samtidigt som jag är lycklig över att bli matte igen så känner jag mig ledsen över att inte Zelda är här. Kommer aldrig sluta att sakna henne...... Men jag tror att hon är glad att jag blir med vovve igen.... Hon hade nog blivit arg på mig om hon hade varit den sista hund jag ägde..... Storsnoken min....

Nu ska jag gå och sova och drömma om pipande valpar......

Valpbingo...

Inte hänt så mycket idag. Mest jobbat och så... Och efter jobbet så har vi målat, förhoppningsvis blir det klart snart så vi kan börja tapetsera. Vill ju hinna klart både gästrummet och hundrummet innan det flyttar in en valp i huset.

Än så länge ingen valpning i sikte. Hörde av kennelmamman idag att det var lugnt i lägret.

Även kennelmamman har nu gått med i valpbingon. Så nu har vi Ewa på onsdag, kennelmamman på torsdag, jag på fredag och Åsa på lördag.... Nu återstår det bara att se vem som vinner... :o)

En ledig dag...

Vilken härlig helg. Har varit ledig lördag, söndag och måndag. Långledigt!! Har det så varannan vecka eftersom jag jobbar varannan lördag. Så på lördag är det dags igen.

Det var strålande sol och nästan +10 grader ute när jag klev upp. Körde den "riktiga" matten till jobbet och sen hade jag tänkt att fara ut till Bäcksjön med Java och gå en promenad där. Det var Zeldas favorit ställe för promenader och varje gång jag är där och går så känns det nästan som om hon är med mig. Så ibland när vi har möjlighet att fara dit så gör vi det. Känns lugnt i hjärtat på nått sätt.
Naturligtvis hade jag inte tänkt mig för utan bara klätt på mig som vanligt när vi for hemifrån, så där stod jag i stekande sol och +10 grader i dunjacka. *pust* Behöver jag säga hur varmt det vart....

Hur som helst, jag var in en sväng med Java på jobbet och hälsade på mina arbetande arbetskamrater. Java fick också haka på och kika runt lite. Hon är ju visserligen van vid att vara där, men jag tror alltid att det är bra med lite social träning. Sen fick jag ett telefonsamtal från Eva och Javas älskade Ecco. Dom var på väg till "slaskvägen" (en väg som tenderar att bli hur skitig som helst på våren) för en promenad och när dom hörde att vi var i stan så undrade dom om vi ville haka på. Självklart ville vi det. Så dit for vi och det var ju förstås lycka, lycka, lycka när dom träffades. Tänk att två hundar kan gilla varandra så mkt som Java och Ecco. Dom skulle kunna krypa ur skinnet för varandra. Både jag och Eva bannade oss själva för att vi inte hade tagit med oss någon kamera ut. Trots att dom har känt varandra i 4 år så har vi aldrig tagit nått kort under alla promenader vi har tagit tillsammans. Nästa gång!!! Vi var ute i nästan två timmar och under tiden så sprang säkert Java och Ecco det tredubbla mot vad vi människor gick. Härlig syn!!!

Sen innan vi for hem så åkte jag förbi på jobbet en sväng till och köpte ett grisöra till Java. Vi var ju tvungna att toppa en perfekt dag med favvogodiset...

Idag har vi även dragit igång en "valpbingo".. Vad är det?, undrar ni säkert... Jo, vi ska gissa vilken dag som Indra kommer att valpa. Den som vinner får bjuda på vin och förlorarna städar undan senare... ;o) Indras matte Ewa tror att det blir på onsdag, jag har gissat på fredag och Åsa på lördag. Vi får se om det är fler som hakar på denna otroligt roliga och annorlunda form av bingo... :o)

Nu har det passerat läggdags för längesedan, så jag ska ta och knyta mig. Java har sovit som en däckad gris nästan ända sen vi kom hem. Och nu har hon gått och lagt sig för kvällen, i sängen.... ;o)

Vilken härlig dag...

Ledig och sovmorgon... Kan det bli bättre? Knappast! Sen att det var sol ute och +7 grader var inte heller dumt.

Den "riktiga" matten tog med sig Java på en långprommis på morgonen innan hon for på jobbet, sen när dom kom hem tog jag med mig Java ut i trädgården, plockade fram renskinnet och la mig i en snödriva och njöt av solens varma strålar. Och det där renskinnet måste vara väldans spännande... Java hon sniffar och sniffar och skulle hon fått så skulle hon ha tagit en tugga och smakat, men se det får man inte. Se men inte röra. När hon hade sniffat färdigt så bestämde hon sig för att möblera om i snölandskapet i trädgården, så nu ser det ut som vi har haft en mullvard på besök. Snön har flyttats om till andra högar och det finns DJUPA gropar lite varstans. Man får passa sig när man ska gå ut där nu mer.

På eftermiddagen bestämde jag och Java oss för att vi skulle ha chips till melodifestivalen, så vi tog en liten prommis ner till Preem. Vi gick en genväg på skoterspåren så hon fick vara lite lös också. På vägen hem så fick jag kalla kårar när jag var ganska nära huset. På lite längre avstånd såg jag en rottishane som var ute och spatserade för sig själv. Han såg oss inte för han var fullt upptagen med att kissa på Javas kissefläck som hon hade lämnat när vi gick hemifrån. Men jag förstår inte.... HUR kan man släppa ut en hund, oavsett storlek, själv att spatsera som han/hon vill i ett villaområde. Vad tänker ägarna med? Är man inte rädd om sin hund? Vill man att sin hund ska bli överkörd av en bil? Tänker man inte på att det kan finnas hundrädda människor? Eller tänker dom inte på att dom utsätter oss andra hundägare för riktigt otrevliga situationer. Vi kan ju aldrig veta hur den hunden är mot andra hundar, och i ärlighetens namn så kan ju inte ägarna göra det heller. Det är ju trots allt bara ett djur.
Hur som helst så var det ganska otrevligt, och jag stannade där jag stod ganska länge och Java fick leta godis, tills hunden bestämde sig för att gå upp bakom vårat hus. Då tog jag chansen och smet in.
Jag har aldrig sett den där hunden här förut så jag hoppas att det bara var någon som var på besök.

Nu på kvällen har vi bara slappat... Java har legat mellan mina ben och kollat in melodifestivalen med mig. Skönt med sällskap. Vart lite varmt bara, 27 kilo päls tätt intill... ;o)

Tröttsamt att vara en arbetande vovve...

Efter en härlig långpromenad med båda mattarna, för en gångs skull, så följde Java med mig på jobbet. Hon låg där och spanade och kikade. Kollade så att det inte var några vovvar som snodde "hennes" ben, grisöron, bollar, kongar mm. Som ni förstår så är det ett mycket krävande arbete och det kräver hög koncentrationsförmåga och kan suga musten ur vilken vovve som helst. Idag försvann orken så mycket att hon somnade pladask när vi kom hem och jag fick väcka henne när det blev matdags. När hände det senast på en skala?!?!?!

När jag kollade mailen när jag kom hem från jobbet så hade jag fått mail från kennelmamman med kort på den blivande mamma Indra. Så tjock och go hon är, och det råder då verkligen inga tvivel om att det finns små troll i magen. Lägger ut en bild på henne här under. Nu bör det vara ca en vecka kvar tills det är dags för dom små att komma ut. Jag väntar och längtar!

image50
Raskabo Indra, ca 1 vecka innan valpning

Fick även några bilder på kennelmammans vovsing också, och det här kortet kunde jag inte låta bli att lägga ut. Underbar!!!

image51
En galen Raskabo Fedra

En LÅNG prommis med "riktiga" matten...

Idag när jag har varit på jobbet så har Java fått sig en ordentlig prommis med den "riktiga" matten. Hon ringde mig på förmiddagen och frågade om jag inte skulle "skolka" från jobbet och komma med på en prommis, packa ner varm choklad och mackor och njuta av det otroligt fina vädret. Ja, det hade jag ju gärna gjort, men man måste ju jobba... *suck* Sagt och gjort, dom for i väg men tog inte med sig något att äta och dricka, utan dom skulle bara gå en prommis. Två timmar senare ringde hon och sa att dom var på väg till mig, då hade dom alltså gått från Sävar och var inte långt från Umeå. Skulle tippa på att dom gått lite mer än en mil. Ja, fortsätt till mig, sa jag, så kan ni ju åka med mig hem. Efter ytterligare en timma ringde telefonen och det var en mycket trött matte som sa att nu orkar hon inte gå längre. Då hade dom kommit på ett villospår, dom hade gått på skoterleder, och den som hon nu gick på ledde INTE till Umeå. ;o) Som tur var så var det en stamkund inne på jobbet som bor bortanför Sävar, så han skulle plocka upp dom på vägen och köra dom hem. Tack Peder!!

Kameran hade hon tagit med sig och här nere kommer några av korten. Jag har även lagt in några kort i galleriet på hemsidan.

image48
En galen Java i full galopp

image49
Mmmmm, vilken god pinne

En strålande dag...

Tog en rejäl sovmorgon idag. Klev inte ur sängen förns strax innan 12. Vet inte hur länge sedan det var sen jag låg så länge. Men helt klart så var det kanonhärligt och jag tror att Java tyckte det var ganska skönt hon med. Hon låg i sängen på rygg och snarkade som en hel karl. Kanske ska passa på att ta några sovmorgnar framöver, för om vi får valp om två månader så försvinner ju dom möjligheterna några månader.

När jag väl klev upp så fick jag se att solen strålade och det var någon plusgrad ute. Det kan man ju inte gå miste om, så jag packade in mig och Java i bilen och for iväg till skogen en bit bort. En sak är ju säker, jag var inte ensam om att tänka så. Det var fullt av skidåkare, folk som promenerade, sparkade och så skotrar.... Skotrar så långt ögat kunde nå. Men konstigt nog såg jag inte en enda hund. Skumt!! Promenaden var jättehärlig och solen värmde verkligen.

När vi kom hem så tänkte jag ta vara på solen så länge jag kunde, så jag gick in i förrådet och tog fram renfällen och la den i snödrivan ute i trädgården. Sen satt jag där och gonade mig undertiden som Java gick loss på en pinne som hon hade hittat. Hon lyckades leka så våldsamt med den där pinnen att hon råkade slå den på sin egen knäskål. Antar att hon fick en enkelstöt, för hon skrek till och vart "lam" i benet. Hon haltade fram till mig och satte sig där och såg så där ledsen ut som bara hon kan göra ibland. Jag klämde och kände igenom benet men hon reagerade inte på nått, som tur var, och sen så sa jag till henne att hon skulle gå och leka med pinnen igen. Då kunde hon gå som vanligt, så det måste ha varit en enkelstöt som hon hade fått. Och det vet vi ju alla att det kan göra snuskigt ont, men det går över ganska fort.

Lite senare väckte vi den "riktiga" matten som har jobbat natten i natt. Vi for bort till grustaget och körde lite konditionsträning med Java. Hon fick springa "budföringar" mellan oss i djupsnön. Jisses vad hon vart trött fort. Hon som är en sån energisk hund och springer så mycket tog slut på bara några sträckor. Helt otroligt. Det blir till att träna mer sånt nu när tränings och tävlingssäsongen närmar sig. Förhoppningsvis ska vi väl hinna med några sparkturer till innan snön försvinner från vägarna.

Sen tror jag att hon är på väg att gå in i en skendräktighet. Idag åt hon bara upp halva matportionen. Jag hade tänkt att ta bort maten som var kvar efter en stund men glömde av det. Kom på det efter en timma när jag hörde att hon åt upp resten. Nåja, vi ser väl om hon har någon matlust imorgon

SM Guld och valpsparkar...

Fick ett glatt telefonsamtal idag från Indras matte. Hon tror att hon har känt dom första sparkarna från valparna idag. Sååå kul!!! Nu längtar jag om möjligt ännu mer. I morgon ska Indra åka till kennelmamma Lisa för att förbereda sig för valpningen. Jag tror att jag hörde lite ångest och sorg i rösten hos Indras matte idag, jobbigt att vara ifrån varandra i två månader. Men Eva, det ska nog gå bra!!! *kram*


Dagen idag bestod av arbete fram till 15:00, sen fort hem för att hinna ut med Java på en prommis i det härliga vädret innan det blev mörkt. Nollgradigt och strålande sol. Luktade faktiskt lite vår, eller så är det bara jag som VILL att det ska lukta vår. ;o) Blev en timmes promenad med lite uppletande av godis och pinnar i snön. Det är roligt det! Svansen gick som en propeller.


Idag måste vi även gratta Javas bror Raskabo Jaxon och husse Janne till seger i Draghunds SM i Skellefteå i klass H40b. Stort grattis!!! Ni är bara för duktiga!!!

Jaxon
Raskabo Jaxon


Tröttsam vecka...

Ja, herregud vilken konstig vecka. Inte gjort så mkt mer än att jobba, sova och promenera vovve. Den "riktiga matten" har visserligen tränat med Liten Java, och det går bara finfint. Hon har verkligen fattat det här belöningssystemet nu, så nu är det snart dags att lägga in det i "den riktiga" träningen.


Har fått rapport från Indras matte idag. Hon är tjock och go, så det finns nog några valpar där inne i magen. På söndag åker hon till kennelmamman och då är det bara två veckor kvar till förväntad valpning. Det börjar närma sig så smått. Snart får man väl förhoppningsvis en liten odåga hit hem som ska hitta på en massa bus och göra sönder saker. ;o)


Som sagt så är jag jättetrött. Sen att det finns en person i ens omgivning som beter sig som värsta psykopatfallet gör ju inte saken bättre. Ja herregud, vart ska detta sluta. Hade jag kunnat så hade jag namngivit personen i fråga och skrivit vad som har hänt, men jag känner att det blir lugnast att inte gå in på deltaljer, för jag antar att det i så fall skulle få riktigt otäcka konsekvenser för min egen del. Men fortsättning lär följa.


Idag har det iaf känts som om det var på väg att bli vår. Jag och Java gick en lång promenad innan jobbet och det var kanonhärligt. Solen sken och värmde, fåglarna kvittrade och sjöng och det kändes faktiskt riktigt varmt. Nu längtar jag verkligen till sommaren och att få komma igång med hundträning. Och framför allt så längtar jag till Raskabolägret. Alla trevliga deltagare och härlig hundträningen gör den veckan till höjdpunkten på året.


Golvläggning...

Ja, idag ligger man nog inte högt på popularitetslistan... Vi håller på att lägga golv på övervåningen och det är inget som är gjort i ett litet nafs. Java tycker det är URTRÅKIGT!!! För att demonstrera hur sur hon var ville hon inte ens vara med oss i morse utan hon låg i hallen där nere och suckade. Efter ett tag tog nyfikenheten överhand och hon kom upptassandes för att se vad vi sysslade med. Sen dess har hon faktiskt varit med oss och "hjälpt till" på sitt lilla vis. Typ ligga ivägen, tassa runt och dra ut sågspån över hela golvet och dela ut massor med pussar i ansiktet. "Bekvämt när ni är i min höjd, sa hon." Vid ett tillfälle så låg hon med huvudet över just den plankan vi höll på med, så vi fick passa så vi inte satte fast henne i morrhåren. ;o)


Ute har hon varit lite också. Det är ju värsta snöstormen här, så hon roade sig kungligt med en pinne ute i trädgården. "Kast upp i luften, dimp ner i backen, gräva, gräva, gräva, borta, leta, leta, leta, hitta, överlycklig, ärovarv i trädgården, kast upp i luften, osv" Ja, ni förstår!!! :o) Senare blir det en liten kortis prommis, för vi vill fortsätta med golvet. Hela allrummet är klart nu, men vi har ju två rum kvar. Ska försöka hinna så mycket som möjligt innan det är dags för kudden.


Imorgon blir det väl golven som har prio nummer ett, men om snöstormen har gått över så ska vi ta ett break mitt på dagen och gå en långprommis. Då blir förhoppningsvis Java nöjd.


Äntligen är vi överens...

Äntligen kan jag fortsätta att ha min blogg på den här sidan. Har haft lite problem att kunna logga in här, har ingen aning om varför faktiskt. Har pratat med supporten och dom trodde att det hade att göra med mitt ip-nummer eftersom dom har lagt in något nytt spamfilter. Men nu ser jag att dom har lagt in en ny version, så det kanske är det som har spökat, inte vet jag. Men nu funkar det iaf.

Ska ta och lägga över inläggen från den andra bloggen hit, så det blir lite ordning och reda.