Vindelälvsdraget och lydnad...

Idag har det verkligen varit en strålande "vinterdag"... När vi klev upp i morse var det 6 minus i skuggan och strålande sol. När klockan var halv elva kom Marie och vi packade in två och fyrbeningar i bilen och begav oss till Vännäsby. Det var målgången i Vindelälvsdraget som hägrade. Micke har varit med och kört med Ella och Nemi, men tyvärr så körde inte han sista sträckan.
Fasen vad läckert det är att se dom komma susande, en efter en mot målet... Vissa vovvar hade mkt energi kvar och gav järnet sista biten när dom hörde publiken hejja.. Andra vovvar var riktigt trötta och det var knappt styrfart på några ekipage....
När man ser hur kul vovvarna tycker att det är så önskar man verkligen att man kunde åka skidor. Men nu har Åsa köpt sig ett par skidor och Java ska nu få satsa på draget under vinterhalvåret. Åsa har ju pratat länge om att skaffa skidor, men nu när vi var i Bydalen så bestämde hon sig för att så får det bli...

Passade även på att "träna" lite med Accta medans vi kollade på målgången. Det var väldigt mkt folk och hundar där, så jag passade på att få lite störningsträning. Vi tränade inte många minuter och hon skötte sig exemplariskt. :o)
Efter fika ute i solen (den värmde riktigt varmt) så begav vi oss hemåt igen. Åsa var peppad som fan, och vi hann inte mer än komma in genom dörren förns hon selade på Java och susade iväg på skidorna.
Åsa går just nu en liten "träningskurs" med Marie och håller på att lära sig skatea (eller hur det nu stavas)... ;o) Men detta gör hon utan vovve. Men idag fick Java följa med ut och gå sin första kurs i att lära sig att dra. Det är inte bara att ställa sig på skidorna och ropa "Yiiihaaaa" tydligen.... ;o) Nä, här ska det vara planerade träningar minsann... Tur att man har vänner som håller på med det här och som tycker att det är kul att Åsa också vill lära sig. Vi skojjade till och med om att dra ihop ett lag till nästa års Vindelälvsdrag... Och det skulle faktiskt inte förvåna mig om så blir fallet.... Kul i så fall... Jag kan sköta markservicen!!! :o)

När Åsa och Java var ute i skidspåren så for Accta och jag till skogen och gick prommis. Sen åkte vi till klubben... Hade bestämt träff med Eva och Ecco för lite lydnad där... Målet för dagen var " Projekt Hopp"...

Eva och Ecco började och vi fortsatte projekt elitslipning. Nu ska dom två sista certen in!!! :o) Ecco fick även göra en budföring eftersom dom även har tänkt att ev starta ett lägre spår under säsongen... Ecco är en sökvovve ut i klospetsarna, men spåra kan han också göra, så det kommer ju bli kanon.. Lydnaden finns ju redan där...

Accta fick börja med fritt följ och vi tog tag i positionsträningen både under gång och vid halterna. Körde även rena ingångar under stränga blickar från Eva.. Fasen vad bra det är att ha någon som tittar på en som man litar på och som känner en väl. Det blev mkt peta, peta och finlir, och till slut såg det bara såååå snyggt ut... Accta var på G och tyckte att det här var hur kul som helst.

Nästa moment var då "Projekt Hopp"..... Vi har ju inte ens börjat med det momentet och ska vi tävla den här säsongen så kan det ju vara bra att kunna... ;o)
Så från att inte veta vad ordet hopp betyder, så kunde hon både ut och inhopp när vi var klara. Det är bara själva sättandet och nerbantning av några hjälper som ska bort.
Hon lär sig så satans snabbt att man måste vara noga när man börjar med något nytt, annars går det åt pipsvängen. Men när man lyckas få det rätt från början så kan hon nästan saken efter några repetioner.
Eva bara skakade på huvudet åt det här och sa: "Här får du passa dig i alla moment så att det inte blir fort och fel".... Jo tack, det har jag redan förstått.

Sedan fick även Accta springa några budföringar. Vi blandade med att springa från mig och få belöning hos mottagaren, och att springa från mig och tillbaka med belöning hos mig. Kul, tyckte Accta.. Men även här måste man tänka till så att hon inte tar egna initiativ. När hon tycker att hon kan så är hon lite "Kan själv".... Och det är ju inte alltid det stämmer överrens med vad man själv har tänkt. ;o) Men hon skötte sig kanon idag och man kan inte tro att det bara är tredje gången hon gör detta. Blir nog bra när det är klart!!!

Vi avslutade med en platsliggning som jag från början inte var nöjd med. Ny plats och det vart lite pipigt vid lämnandet. Efter diskussion med Eva gjorde vi om, och då gick det bra. Gör om och gör rätt, liksom.... Avslutade hela träningen med att hon fick ligga brevid mig medans Eva och jag gick igenom dagens träning.
Accta fick mkt stolt bära bollen till bilen och jag kände mig otroligt nöjd med dagens träningspass.....

¤ Barnbarnen är livets efterrätt. ¤

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback