5 års fängelse...

En ung schäferflicka i Sävar utanför Umeå har blivit dömd till 2 års fängelse för förstörelse av egendom. Hon är tidigare dömd till 3 års fängelse för bl a förstörelse av egendom, misshandel och förargelseväckande beteende. Den totala strafftiden kommer att bli 5 år.
Tidigare idag greps hon direkt efter att hon hade bitit och rivit sönder en fäll inne i hundrummet. Pga trattbärande har hon haft permission i några veckor och det var alltså under denna som det nya brottet begicks. Den dömda nekar till brott och har lämnat in en ansökan om benådning efter halva strafftiden. Högsta domstolen har ännu inte tagit ställning i den frågan.

Ja, hade Accta varit en människa hade vi kunnat läsa det här i tidningen.... :o)
Eftersom hon fortfarande har tratt när hon är ensam hemma så har jag inte velat lägga henne i buren utan hon får vara lös tillsammans med Java inne i hundrummet. Men nu är det slut på det. Vi har alltid sagt det, att när hon är 3 år så kanske hon slipper buren, men efter dagens händelse så blir det knappast före 5 års ålder.

Kom hem på lunchen och skulle hämta dom. Då har Accta fått tag i fällen som låg ihoprullad på buren och den har hon slitit vissa delar i molekyler, andra har hon slitit sönder i långa remsor. Trötta mig massivt... Och då har hon ändå haft tratten på sig, så jag antar att detta har sysselsatt henne en lång tid... Men naturligtvis ligger hon som en liten ängel på sängen när jag sticker in trynet genom dörren.... "Jag har inte gjort nått" var hennes uppsyn...
Ser man det från den positiva sidan så är det ju trevligt att ha en hund med bra kamplust... ;o)

Nåja....
Promenaden i morse var nog en av dom blötaste på flera år tror jag. Det var riktig tung blötsnö som kom och när vi väl kom hem så var vi helt dyngsura. Snön hade fastnat på min jacka och blivit till en seg, blöt gegga.... Det satt fast stora bollar av snö i mitt hår som jag knappt höll på att få bort...

Stötte på 2 renhjordar under promenaden. Dom var ganska nära oss, den närmaste renen kanske stod ca 5 meter ifrån oss. Accta tittade på den men brydde sig nämnvärt. Längre fram på vägen stod en bil från svt och det var en kamerakille som höll på att filma renarna och han fick sig en rejäl utskällning av Accta. Läskig kille, sa hon...
Snacka om lantis... Skäller inte på renar, men på människor... :o) Kanske måste fara ner till stan och gå en liten socialiseringsrunda snart... :o)

Nu är det fredag och nu känns det att det är helg. Är ledig lördag, söndag och måndag och det ska bli såååå himla skönt.
Imorgon är det dags för laserbehandling för Java igen. Förhoppningsvis ser det så bra ut, att hon inte behöver någon mer behandling.

Från denna brottsplats säger jag nu godnatt och ha en trevlig helg!! :o)

¤ Den som står bredvid dig behöver inte alltid stå dig nära ¤


Kommentarer
Postat av: Mirjam och Coffee

Hej! Tänkte jag skulle kika in för att se hur det går för "halvsystern". Känner igen dina "förstörelseberättelser" ;). Vad var det för rodnader som Accta hade fått? Har hon råkat ut för något?
Coffee fick tyvärr akutoperera bort livmodern i torsdag :(, hon fick livmodersinflammation i samband med sitt andra löp. Som jag sa till en kompis, nu har hon bara löpt en gång och två dagar och kommer aldrig att löpa mer, betyder det att hon aldrig kommer att bli mer vuxen än så här?? Haha, hon är fortfarande rätt omogen och har mycket hyss för sig, snart ett och ett halvt år gammal. Hon har börjat repa sig så smått, men det är jobbigt att se henne dålig. Min "ångvält" har jag nästan börjat sakna ;).
Ha det bra!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback