Lilla Raskabohelgen slut...

Fy fasen vad tiden går fort när man har roligt.... Folket kom och swisch/swusch så var det dags för dom att åka hem igen... Tråååååååkigt......

Men först, innan jag berättar om helgen så måste jag ju få berätta om torsdagens bus som inträffade några minuter efter att jag hade uppdaterat bloggen: Jag gick på toa, var borta i ca 20 sekunder och Accta hann på den tiden dra ut kontakten till tv:n och bita hål i datasladden..... Tröööötta mig något......

Nåja, tillbaka till helgen..... Tyvärr vart det ganska mkt bortfall av folk av olika anledningar. Lite synd, men vissa saker kan man ju inte hjälpa. Eva, dottern Malin och Indra rullade in på torsdagkvällen och dom skulle vara hundvakt åt oss när vi jobbade på fredagen. Åsa jobbade dock bara till 12 och jag till 14, härligt korta dagar.... :o)

Fredagen bestod av att handla till kvällens tacoätande och promenad med vovvar i regn. På kvällen rullade Susa och Freia in och sist men inte minst så kom även kennelmamman och Janne, som fick sig en liten överraskning innanför dörren.... ;o) Hi hi hi.... Dock skulle dom sistnämnda bara stanna över lite tacos och vin eftersom dom skulle vidare upp till Boden för att döma en tvådagars MT...
Kvällen var jättetrevlig och det vart många goa skratt.... :o)

Lördag morgon for Susa iväg för ett slutprov med räddningshundarna och Eva, Åsa och jag for ut i spårskogen. Höll till utmed Bullmarksvägen. Medans spåren låg till sig for vi in till mitt jobb och köpte lite vovvesaker. Accta fick ett 300 meters långt spår i lätt terräng med bara en slutapport som hon spårade kanonbra. Spåret hade legat i ca 1½ timme.

Efter alla vovvar hade spårat sammanstrålade vi med Susa och for hem till oss och åt lunch. Sen var det dags för ett sökpass. Vi åkte till Johannisfors och vallade upp en 150 meter lång ruta, en rolig ruta faktiskt med en massa stenar och roliga legor i. För Javas del låg fokus på att försöka komma på varför hennes markeringar har strulat det senaste och få till dom igen. Ingen lätt sak.... Vi kliade oss i huvudet mkt....
Dagens figg: Eva, som helhjärtat går in för att ge hundarna kanonbelöningar genom att kräla omkring bland mossa och lingonris med glasögon på svaj och tappade mössor... Eller är det bara klumpighet???? ;o)
Accta fick sig ett nytt spår, denna gång ett lika långt men i betydligt svårare terräng och med terrängskifte. 1+slut. Även denna gång spårade hon kanon, faktiskt ännu bättre än det tidigare på dagen. Matte var kanonnöjd!!!
Kvällen avslutades med samkväm hemma hos oss.

Dagen idag har bestått av sök, spår och lydnad. Samma sökruta som igår..... Även denna dag får nog Eva priset som bästa figgen....Hi hi hi... Av samma anledning som gårdagen..... :o)
Accta fick sig ett lite kortare spår idag, men det var jäkligt svår terräng... Kan säga som så, trots snitsling så var matte helt borta.... Tur att Accta hade bättre koll, annars hade vi nog inte hittat ut till vägen igen. ;o) Hon skötte sig återigen kanon och matte är så nöjd, så nöjd.
Efter avklarat skogsarbete för alla hundar så for vi till idrottsplatsen för lite lydnad. Freia var först ut där apportering och fritt följ stod på schemat.
För Indra vart det en mkt kort träning pga en matte som inte riktigt var i fas. Men det är rätt Eva, man ska inte forsätta träningen om man inte känner att man är på G själv. Vovven känner det och det blir bara pannkaka....
Java fick träna koncentration, fritt följ och kongsläpparövningen.... Gick mkt bra!!!
Accta och jag tränade koncentration, ligg, sitt/stanna kvar, ingångar och allmän lek.... Kuligt, sa hon!!!!

Efter en god middag var det dags för våra gäster att bege sig av hemåt. Tråkigt men sant.... En sak är så säker, detta kommer vi att göra fler gånger och då hoppas vi på att betydligt fler Raskaboare kommer...... :o)

Det har även tävlats i helgen. Eva och Ecco har gjort sin debut i elitsök, och vilken debut sen....... Vinst och cert!!!!! Stort grattis!!!

Höll nästan på att glömma dagens bus: Dra in Javas koppel i bilburen MEN UTAN att bita sönder det.... Kanske kom jag tillbaka till bilen vid rätt tillfälle.... Skulle tro det.... ;o)

Kommentarer
Postat av: Magnus

Låter som ni hade trevligt, tråkigt att ligga hemma med diskbråck och inte kunna delta :-(

2007-09-17 @ 08:34:30
Postat av: Jaana

Sitter och läser och känner bara en stor längtan att fått varit med...:-( det är himla trevligt folk det där "Raskabor´na". Nyfiken fråga: vilken överraskning fick dom innanför dörren???
Hoppas att nästa gång fungerar bättre.
Ha´de´ och hälsa!
Jaana och Imsa

2007-09-17 @ 21:35:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback