Sparktur...

Rookie of the year
Java med sin "Rookie of the year" pokal som hon fick igår

Idag har det varit en riktigt härlig söndag. Först sovmorgon och sen när man klev upp och tittade ut så var det strålande sol och en plusgrad ute. Kanon tänkte vi, vi far en tur med sparken!! På med kläder på oss och Linn, dragsele på Java och sen ut. Tyvärr hade det blivit lite för mjukt ute för att det skulle vara perfekt sparkföre, men det gick, om än lite tungt på vissa ställen men då gick vi. I hela två timmar var vi ute och då hade vi även hunnit med att släppa Java för lite lek. Så snacka om att vi har en trött hund här hemma. Hon däckade totalt när vi kom hem och har sovit sen dess.

Man märker att hon inte har kanon kondis. Java är ju en ganska explosiv hund som gärna rör sig mycket och fort, men när man är ute och sparkar och det blir ett konstant tempo under längre tid så ser man att det tar på ganska mycket. Men det här är ju ett perfekt sätt att kunna träna konditionen på nu när det inte går att cykla eller simma. Till nästa vinter, när vi förhoppningsvis kommer att ha två vuxna hundar så får vi skaffa oss en till spark. DÅ blir det åka av, det vill jag lova. Under förutsättning att den nya vovven gillar att dra....... Men den kommer ju antagligen ha samma gener som Java i sig, och då lär det nog inte vara några problem. ;o)

Det blev ingen lydnadsträning idag, men igår vart det lite apporteringsträning här hemma i köket. Vi har gått tillbaka till "sitt-hålla fast" träning för att verkligen påminna henne om att det är det man ska göra med en apportbock i munnen. Hon satt så fint, så fint och apporten hade hon i ett fast grepp. Fortsättningen på det här blir att köra lite ingångar med apporten i munnen. Det är ju i dom situationerna som tugget lätt kan komma, speciellt när hon ska till att sätta sig fot. Men det ska vi få bort.
Nu jäklar!!! ;o)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback