Då var det dags igen...

Ja, vi behöver ju iaf inte fundera på vad vi ska göra av våra pengar... Det är tydligen vår lott här i livet att lägga dom på veterinärkostnader..

Idag var det då dags igen... Acctas klåda har inte gett med sig + att båda vovvar återigen fått tillbaka kladd i ögonen. Jag hade bokat tid med Ann-Louice Backman som är duktig på just dessa saker.
Accta fick komma in först. Det bläddrades i päls för att se om hon kunde hitta ohyra. Har själv kollat men inte sett något, och det gjorde inte hon heller.
Sen var det analen som fick sig en ordentlig genomtittning. Hon har små, små röda prickar där och det är ju där som hon kliar sig som mest. Det tömdes analsäckar bara för att kolla att det inte var nått vajsing där, men det såg bra ut. Såg ut som det skulle och luktade som det skulle (uääääck) och det var inga problem med att få ut det heller.
Ögonen kollades och gud i himmel så röd hon var... Stackarn... Hon hade även små "prickar" i slemhinnan som säkert inte är så sköna att ha där.
När hon kände igenom henne allmänt så sa hon även att hon var svullen i juvren och då tittade hon i slidan, jodå, där var det rött i slemhinnan.
Allt detta tillsammans gör att hon tror att det är något hormonellt. MEN... Då var det ju det här med Java då. Hon har inga andra symtom än att hon har kladd i ögonen + att hon är väldigt röd där. Och skulle det då vara hormonellt på Accta så borde ju inte Java ha det... Ja, det blev mkt kliande i huvet, både på oss och på vetten.

Men vi beslutade att vi skulle göra så här.
För Javas del har hon fått cloromycetin i droppform som hon ska få i en vecka tillsammans med kortisonögondroppar.

Accta har fått kortisonögondroppar + fuciderm som ska smörjas på och runt analen. Har även köpt Viacutan som hon ska få i maten. Det ska göra att hon får i sig mer essentiella fettsyror som ska hjälpa till att återfukta huden. Har även köpt ett schampo som lugnar kliande och torr hud. Ska vänta lite med att bada henne, men kanske gör det om någon vecka.

Sen ska båda vovvar tillbaka till vetten om 2 veckor för att se hur ögonen ser ut. Har inte Acctas klåda lugnat sig lite eller gått över helt så ska vi ta ett skabbprov för säkerhetsskull. Och är det inte skabb, ja, då får vi väl se vad vi går vidare med.

Skulle gissa att veterinärbesöket + medicin idag gick på lite över 1000-lappen. Tänk om man kunde få en månad utan att behöva betala en veterinärräkning. Vilken lyx!!!
Men som sagt, man kanske inte ska klaga, vi får ju iaf med oss vovvarna hem och det är inga större fel på dom. Det finns dom som har det värre.

I övrigt så har det varit en ganska lung dag. Vi for och tränade lydnad och gick en promenad innan det var dags att fara till vetten. Vi hade tid kl 13. Sen var det hem och lämna vovvar och Åsa och sen till jobbet för att jobba dom sista timmarna innan stängning.
Var till apoteket efter jobbet och hämtade ut medicinen. Fick sitta där ganska länge, mkt folk.

Nu ska jag ta och klippa klorna på Accta och sen är det dags att gå och sova.

Natti natti på er!!!

¤ Den som väntar på något gott väntar alltid för länge ¤

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback