Akut purulent konjunktivit...

...står det som diagnos på förrättningsunderlaget från veterinären. Ett annat ord för det = ögoninflammation....

Vaknade i morse och fick titta på Java både en och två gånger. Alldeles ihopgeggat öga och svullet som skrutt. Vi ringde vetten och fick tid kvart över elva. När vi väl var där så fick dom även titta på Accta, och jo, hon har det också. Hon har ju geggat lite längre än vad Java har gjort men det har aldrig blivit riktigt lika akut, därför har vi väntat lite för att se om det skulle gå över av sig själv. Men nu har dom fått ögondroppar båda två. Vi måste behandla båda vovvarna samtidigt eftersom det smittar lätt mellan hundar som lever tätt tillsammans.

Java var jätteduktig hos vetten fast det gjorde jätteont. Dom gjorde ett sånt där färgprov bara för att se så att det inte var någon skada på hornhinnan, men det såg bra ut. Men vi var tvungna att lägga ner Java på bordet och våldhålla henne och det tror jag det. Här har man ont i ögat och så ska någon elak människa vara där och pilla och greja.... Men hon var duktig, försökte bara ta sig upp. Som tur var så gick det fort och snabbt var hon en glad, svansviftande vovve igen som fick en massa godis av vetten. ;o)

När vi hade hämtat ut ögondropparna på apoteket och satt i bilen hem så diskuterade vi hur i helsike vi ska få Accta att vara någorlunda still för att kunna få in ögondropparna... Men, det visade sig vara det minsta problemet.... Hon ligger på golvet och dropp, dropp, klart..... Men Java var och är en annan historia. Hon har så ont att man knappt får ta henne på huvudet utan att hon drar sig undan..... Så det blir till att våldhålla henne.... *suck* Inte roligt, men man måste ju. Det är ju för hennes bästa. Men nu på kvällen kom vi nog på hur vi ska göra. Hon får panik när man försöker hålla henne i ansiktet runt ögonen, så nu höll vi fast henne under huvudet och sen droppar man på långt avstånd och försöker pricka rätt... Då gick det bättre och hon vart mkt lugnare. Som tur är så gör ju inte själva dropparna ont, så jag hoppas att det kommer att gå bättre och bättre att ge henne dom. Dom ska ta dom här nu två gånger om dagen i 10 dagar och det ska va minst två dagar där symptomen är helt borta innan man slutar. Får vi inte bort inflammationen med den här medicinen så måste vi tillbaka till vetten och ta en odling för att kunna hitta en annan medicin som tar bort det. Men nu hoppas vi att det här funkar.

Hann inte med att göra så mkt annat än att vara hos vetten innan jobbet. Vi gick en liten kort promenad innan bara. Sen har dom sovit mest hela dagen. Java ville inte ens vara ute i trädgården för det var för soligt, och då kisar hon = det gör ont.... Så på kvällen när jag kom hem från jobbet så tog jag med båda vovvarna och for ut i skogen en liten stund, vilket var mkt uppskattat. Frugan passade på att duscha under tiden, för hon skulle iväg och jobba. Hon jobbar inatt, första natten efter semestern.

Imorgon efter jobbet så beger vi oss upp till Skellefteå. Vi ska till SM i Piteå men vi kommer att sova hos Åsas mamma i Skellefteå varje natt. Det ska bli så himla kul att fara, har ju aldrig varit och sett något SM någon gång. Förutom Acctas pappa som är med i skyddet så är även två klubbkompisar med, en i spår och en i rapport. Spännande!!! En av dom var in på jobbet idag och handlade lite grejer innan hon skulle åka... Hon var märkbart nervös, men vem fanken skulle inte vara det??!

Nu är det sängdags, imorgon hade jag tänkt att träna lite lydnad med Accta..... Ska bli kul för det var ett tag sedan.. Vi har ju mest ägnat tid åt spår det senaste.

Kommer nog inte att hinna skriva nått här innan vi åker imorgon, så jag får återkomma med en SM-rapport i slutet av helgen istället..... ;o)

Natti!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback