Koncentration....

Närbild
En nöjd Java...

Idag har det varit träning på klubben. Lydnad och uppletande stod på dagordningen. På lydnaden var det koncentration som var nyckelordet. Lilla Java har lite svårt för att kunna koncentrera sig, och då blir det pip, gnäll och slams som kommer fram. Så idag var det koncentrationsövningar på hög nivå med bästa kompisen Ecco tränandes några meter ifrån. Och när det är så stora störningar så är det köttbullar som gäller. Verkade funka bra.

På uppletandet så har vi börjat köra korridorer med Java. Det kommer sig utav att vi fick en "utskällning" (inte så illa som det låter ;o)) när vi var på kennelläger en gång. Det finns en skåning med där som är riktigt duktig när det gäller att träna hund, och han tycker att vi "norrlänningar" slarvar för mkt när vi tränar uppletande. Dom "där nere" kör alltid med korridorer för att få raka fina skick och då tänkte vi att vi skulle testa likadant på Java. Vi gjorde så förr, men sen slutade vi med det och körde i en fullstor ruta istället. Fråga mig inte varför, det bara vart så. Men idag var det korridorer och då vart det fina raka skick. Så vi fortsätter väl så, så får vi se vart det leder.

För att komma tillbaka till Ecco då. Det är en stilig golden hane i sina bästa år som Java har känt sedan hon var valp och hon fullkomligt älskar honom. Och kärleken är besvarad.... Hade dom kunnat krypa ur skinnet när dom träffas så hade dom gjort det... Dom är underbara att se tillsammans. Dom leker helt underbart fint och litar till 100 % på varandra. Förhoppningsvis kommer det bli mkt promenader tillsammans i vinter. Vi har fått dra ner lite på det nu under tävlingssäsongen, för Ecco har en liten benägenhet att bli lite halt efter dessa möten. Han släpper alla hämningar och det går ganska vilt till ibland. Vill man se en golden springa riktigt fort någon gång så ska man se när Java och Ecco leker tillsammans.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Hej!
Vad roligt att se att Ni har hittat till oss! Vi trivs jättebra i Västerås. Läste längre ner på sidan att Zelda inte är med Er längre! Även om det är ett tag sedan, så skickar vi en stor kram till Er! Läste att ni förhoppningsvis får tillökning nästa år, hoppas att det blir många tikar för er/ dig att välja mellan och att det blir en riktigt frisk och kry liten tjej som ni får hem, det är ni väl unnade! Själv så harvar vi på med lydnaden, ska till Stockholm/ Ekerö och gå kurs för Sofie Åkerberg nästa helg. Har stora förväntningar på den. Ska ni ner till Hund-06 något? I så fall får Ni höra av Er! Självklart får ni höra av er i annat fall också:-)
Kram
Hanna (och Roger, tror jag) och hundarna.

2006-10-13 @ 23:39:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback