Träningshelg i Ö-vik

Java fot
Java, "fot"

Vilken helg, vilka härliga människor och hundar, och framför allt, vilken underbar kennelmamma som alltid ställer upp.

Vi var ett gäng som var inbjudna till en liten "privat" träning hos kennelmamman i Ö-vik.... Vi har alla kommit ungefär lika långt och hade nu en liten "peppkurs" för att komma vidare på ett smidigt sätt. En mkt givande helg...

Vi åkte ner på lördagmorgon där det var samling i köket hos kennelmamman. En kort genomgång om vad vi skulle syssla med i helgen och sedan bar det av till lydnadsplan. Eftersom jag "är utan hund" så stod filmning och fotografering på mitt schema. Vi videofilmade allas träning och gick sedan igenom det tillsammans efteråt. Och jag kan säga som så, man filmar alldeles för lite när man tränar. Det är ett kanonbra hjälpmedel som vi helt klart ska göra oftare.

Smiccra fot
Annelie och Smiccra

Vi tränade inte så mycket "moment" utan mest att hunden ska hamna i rätt sinnesstämning för inlärning och kommunikation. Och det var det som var så fascinerande att se på film efteråt. Då hann man se så mycket mer än vad man gör ute på plan.

Susa och Freia
Susa och Freia

Det som var så bra med just den här träningen var att det inte spelade någon roll hur gamla hundarna var eller hur långt dom hade kommit i själva momentinlärningen. Det här som vi gjorde är kanonbra träning oavsett om hunden är 5 månader eller 8 år.

Indra ligger platsliggning
Indra har blivit platsad

Vi tränade hela förmiddagarna, en hund i taget, och sedan for vi och åt en kanongod lunch. Skönt att få värma sig lite och tina upp. För fatta hur kallt det blir att stå still så länge. Efter lunchen for vi tillbaka och fortsatte. Lördagskvällen avslutades med att kolla igenom träningen på film, en jättegod middag och vin och prat in på natten.

Anna-Karin och Paxo
Anna-Karin och Paxo

Klockan 8 på söndag morgon var det dags att kliva upp. Lite frukost och sedan kollade vi igenom filmen igen för uppdaterings skull. Ut till lydnadsplan och där tog vi vid där vi slutade dagen innan. Efter lunchen på söndag körde vi lite "kadaverlydnad". Alla ut på ett led och sedan dirigering från kennelmamman. En kul och annorlunda träning. Efter träningen kollade vi igenom filmen från den här dagen, och tänk, vilken skillnad på hundarna bara över en dag..... Och skillnad på mattarna också.... ;o)

Kommentarer
Postat av: Nina

Hej igen!!
Ojojoj vad roligt/lärorikt ni verkar haft det =)
Hur många var ni på träffen?
Alltid lika trevligt att titta in hit
Hälsningar Nina,Inka å Goa

Postat av: pernilla

Hej
Hittade denna sida på nätet. Jättefin. Kul att se hur det går för Java och er. Själv har jag börjat träna svensk skydd och det går ganska bra. Det är lång bit kvar innan man kan tävla. Det blir nästan lite avdressyr från IPO:t. Söket går bra. Jolin har ju blivit skallhund pga söket. Ha det så gott alla ni så hörs vi.
/Pernilla och Jolin

2006-11-27 @ 10:00:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback