Sök i Bussjö

Vart är busen
"Finns det någon buse där?"


I dag var det dags för sök med vårat trevliga sökgäng. Trots att vi var riktigt trötta i morse efter en hektisk vecka, så var det skönt att komma sig ut i skogen. Solen tittade fram för första gången på minst två veckor och det var hela 6 grader varmt. Eftersom det har regnat så mycket dom senaste veckorna så finns det nästan ingen snö kvar. Skönt på ett sätt eftersom man kan träna på ett helt annat sätt nu, men nackdelen är ju att det blir så mörkt på kvällarna. Aldrig blir man nöjd.... ;o)

När vi kom fram till Bussjö så var nästan hela gänget där. Dom hade börjat med Annika och Märtha för hon vill köra ovallat. Efter det så var det Javas tur. Vi hade bestämt att hon skulle få köra med fast rulle hela träningen idag. Men OM vi såg att hon började bli trött och få problem så skulle vi gå över till lösrullen. Men, med hundar så får man ju aldrig dom problem som man tror. Vi har dom senaste söktillfällena kört med köttbullar som belöning hos figgen. Och i dag fick vi se resultatet av det..... Java sprang bara över figgarna och brydde sig inte om att stanna. Efter dom två första figgarna med mycket problem avbröt vi och tog oss en funderare allihopa på stigen. Efter att ha diskuterat igenom detta problem med gänget så fortsatte vi men med en liten ändring. Figgarna fick med sig kongar att leka med när Java kom på påviset. Och snacka om att det gav resultat. Efter att ha hittat första figgen och gjort påvis och fått sin älskade KONG där, så vart det en helt annan hund. Jahopp, så var det problemet avhjälpt för den här gången. Anledningen till att vi slutade med kongar var för att Java älskar dom lite FÖR mycket. Hon hade en tendens att bli lite för stissig. Men nu har vi insett att hon måste ha mer motivation än bara köttbullar. Det är inte det att hon inte vill springa ut och söka, för det gör hon, men när hon väl hittar figgen så är dom inte så intressanta när hon vet att hon "bara" får köttbullar. Nu gäller det bara att hitta rätt balans.
Resten av träningen gick kanon. Hon fick fem figgar och det var full rulle hela tiden, men ändå balanserat. Jättekul att se!!
Resten av gänget gjorde kanonbra i från sig, så alla var nöjda och glada. Tyvärr var vi tvungna att åka lite tidigare än övriga, så vi missade Evas uppflyttningsfika som hon hade med sig. Hon har varit och tävlat Högre sök i Piteå nu i november och fått uppflytt till elit. Grattis Eva och Ecco!!

Denna vecka har vi även hunnit med ett litet spår. Tyvärr var det så blött i skogen att spåret vart kort, så det kändes som om det var över redan innan det hade börjat. Men Java jobbade bra, trots det korta spåret och vi var nöjda. Skulle det nu visa sig att snön dröjer ett litet tag till så blir det nog något mer spår här till veckan och då lovar jag att hon ska få sig ett lååångt spår med lite utmaningar i.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback